Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pfizer omhoog op afwachtend Wall Street

Pfizer omhoog op afwachtend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Farmaceut Pfizer behoorde maandag tot de sterkere stijgers op Wall Street na gunstige onderzoeksresultaten over een nieuw afvalmiddel van het bedrijf. Volgens een studie laat het medicijn voor gewichtsverlies snellere resultaten zien dan het middel Ozempic van concurrent Novo Nordisk. Het medicijn werd getest op een groep patiënten met diabetes type-2. Beleggers beloonde Pfizer met een koerswinst van 5,2 procent.

Micron Technology behoorde tot de grootste dalers op de aandelenbeurzen in New York. Chinese bedrijven mogen van de Chinese autoriteiten niet langer bepaalde producten kopen van de Amerikaanse fabrikant van geheugenchips. Volgens Beijing vormen de producten van Micron een gevaar voor de nationale veiligheid. China lijkt daarmee te reageren op de exportbeperkingen van geavanceerde chiptechnologieën naar het land door westerse landen. Het aandeel Micron werd 2,9 procent lager gezet. Andere chipmakers als Nvidia en Qualcomm verloren tot 0,6 procent.

Ook Meta Platforms (plus 1,1 procent) stond in de belangstelling. Europese privacytoezichthouders hebben het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp een recordboete opgelegd van 1,2 miljard euro. Het concern zou gegevens van gebruikers hebben doorgestuurd naar de Verenigde Staten, zonder te verzekeren dat hun privacy daar gewaarborgd zou zijn. Meta heeft al aangegeven in beroep te gaan.

Joe Biden

De algehele stemming op Wall Street was terughoudend. Beleggers namen weinig risico in afwachting van de onderhandelingen over de verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. Vrijdag liepen de onderhandelingen vast omdat de Democraten en Republikeinen het niet eens konden worden. Maandag werd het overleg tussen president Joe Biden, die de afgelopen dagen in Japan was voor de G7-top, en de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy hervat. Zonder politiek akkoord zouden de Verenigde Staten rond 1 juni zonder geld komen te zitten.

De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent lager op 33.286,58 punten. De breder samengestelde S&P 500 sloot een fractie hoger op 4192,63 punten en techgraadmeter Nasdaq klom 0,5 procent tot 12.720,78 punten.

Apple

PacWest Bancorp schoot bijna 20 procent omhoog. De regionale bank verkoopt voor 2,6 miljard dollar aan vastgoedleningen aan vastgoedinvesteerder Kennedy Wilson.

DraftKings steeg 4,6 procent. Analisten van de Zwitserse bank UBS verhoogden het advies voor het bedrijf dat actief is met sportweddenschappen. Apple daalde 0,6 procent. Analisten van Loop Capital verwachten dat de verkopen van de iPhone-maker dit kwartaal tegen zullen vallen en haalden het aandeel van hun kooplijst af.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

12 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

16 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

18 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

19 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden