Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pfizer daalt op Wall Street na tegenvaller afslankpil

Pfizer daalt op Wall Street na tegenvaller afslankpil

NEW YORK (ANP) - Pfizer behoorde vrijdag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York. Het farmacieconcern stopt met de ontwikkeling van een tweemaal daagse versie van zijn experimentele afslankpil. Zwaarlijvige patiënten die het medicijn in een klinische studie gebruikten verloren wel gewicht, maar hadden veel last van bijwerkingen. Het concern is nog wel steeds van plan om medio 2024 de proefgegevens vrij te geven over een eenmaal daagse versie van het medicijn, bekend als danuglipron. Het aandeel werd bijna 7 procent lager gezet.

Beleggers deden het verder rustig aan, na de sterke beursmaand november. Ook werd uitgekeken naar een toespraak van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve later op de dag. De hoop dat de strijd tegen de hoge inflatie is gestreden en de Fed de rente niet verder hoeft te verhogen, zorgde in combinatie met speculaties op renteverlagingen in 2024 voor een flinke opmars op Wall Street. Zo sloot de Dow-Jonesindex de maand november af op het hoogste niveau dit jaar.

De Dow noteerde kort na aanvang van de handel licht hoger op 35.970 punten. De brede S&P 500-index zakte 0,1 procent tot 4563 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 0,3 procent tot 14.188 punten.

Apple

Tesla daalde 2,3 procent, na bekendmaking van de prijs van de nieuwe Cybertruck. De goedkoopste versie van het futuristische voertuig moet omgerekend ruim 55.000 euro gaan kosten. Dat is de helft meer dan de oorspronkelijke richtprijs. De goedkoopste versie komt in 2025 op de markt. Dat is aanzienlijk later dan gepland. De twee duurdere versies zijn volgend jaar al verkrijgbaar.

Apple ging iets omlaag. Het techconcern voert volgens zakenkrant The Wall Street Journal gesprekken met mediaconcern Paramount (plus 1,8 procent) om hun streamingdiensten samen te voegen.

Threads

Meta Platforms zakte 1 procent. Het socialmediabedrijf is volgens The Wall Street Journal van plan zijn nieuwe berichtendienst Threads in december naar de Europese Unie te brengen. Het moederbedrijf van Facebook en Instagram zou een oplossing hebben gevonden voor de strengere privacyregels in de EU. Meta kwam in juli met Threads, dat als rivaal van X wordt gezien.

Dell verloor 6,6 procent na gemengde resultaten. De computermaker boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht, maar de omzet viel tegen.

Meer uit Financieel

Microsoft kondigt samenwerking aan met Franse AI-start-up

REDMOND (ANP) - Techconcern Microsoft gaat een meerjarige samenwerking aan met de Franse start-up in kunstmatige intelligentie, Mistral AI. Dat meldt Microsoft op zijn website. Er worden geen financiële details bekendgemaakt. Volgens de Britse zakenkrant Financial Times neemt het Amerikaanse bedrijf een klein belang in Mistral. De samenwerking tussen de twee bedrijven spitst zich toe op onder meer AI-onderzoek en -ontwikkeling.

1 minuut geleden
Omstandigheden beursgang in Amsterdam zijn beter, zegt Euronext

AMSTERDAM (ANP) - De omstandigheden om een bedrijf naar de Amsterdamse beurs te brengen, zijn nu beter dan vorig jaar, meldt hoofd noteringen René van Vlerken van beursuitbater Euronext Amsterdam tijdens een persbijeenkomst. De sterk gestegen inflatie, hoge rentes en prijsschommelingen leidden vorig jaar nog tot veel onzekerheid bij beleggers en bedrijven. Nu zijn de economische ontwikkelingen volgens hem duidelijk aan het omslaan en dat zorgt voor betere omstandigheden voor een beursgang.

1 uur geleden
Boeren verlaten Brussel na uit de hand gelopen protest

BRUSSEL (ANP) - Boze boeren die in Brussel wegen blokkeerden en door politiekordons probeerden te breken, verlaten de Belgische hoofdstad. Nu de vergadering van Europese landbouwministers over tegemoetkomingen aan de boeren is afgelopen, keren de eerste actievoerders terug naar huis.

1 uur geleden
PostNL bij sterkste dalers op Damrak na teleurstellende resultaten

AMSTERDAM (ANP) - PostNL behoorde maandag tot de grootste verliezers op de Amsterdamse beurs. Het aandeel sloot 4,7 procent lager na publicatie van de jaarcijfers. De post- en pakketbezorger waarschuwde begin dit jaar al dat er in 2023 minder pakketten zijn bezorgd dan verwacht en stelde toen de winstverwachting over dat jaar naar beneden bij.

1 uur geleden
Verduurzamingsfonds voor woning in trek bij lage- en middeninkomens

DEN HAAG (ANP) - Woningbezitters met een laag- of middeninkomen maken aanzienlijk vaker gebruik van het Nationaal Warmtefonds om hun huis te verduurzamen. Dat komt naar voren uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en onderzoeksinstituut TNO, meldt de Rijksoverheid die het fonds beheert. Met een lening uit het warmtefonds kunnen mensen bijvoorbeeld een warmtepomp aanschaffen of hun vloeren isoleren.

1 uur geleden
Bedrijf achter gekantelde maanlander onderuit op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Intuitive Machines raakte maandag ruim een kwart aan beurswaarde kwijt op de aandelenbeurzen in New York. Het Amerikaanse bedrijf zag zijn maanlander Odysseus bij de landing op het maanoppervlak kantelen. Wel kan het bedrijf communiceren met de maanlander. Odysseus landde eind vorige week als eerste commerciële lander ooit op de maan. Ook was het de eerste Amerikaanse maanlanding sinds 1972.

3 uur geleden
Iets minder nieuwe fietsen verkocht in 2023, e-bike marktleider

AMSTERDAM (ANP) - De verkoop van nieuwe fietsen in Nederland is vorig jaar wat gedaald. Volgens cijfers van brancheverenigingen RAI en BOVAG bedroeg de verkoop van nieuwe tweewielers in totaal 804.000 stuks, tegen 855.000 in 2022. Daarbij nam de elektrische fiets een marktaandeel in van ruim 56 procent, goed voor 453.000 stuks.

4 uur geleden