Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Petitie voor heldere reisadviezen al 10.000 keer ondertekend

Petitie voor heldere reisadviezen al 10.000 keer ondertekend

DEN HAAG (ANP) - Een petitie voor "heldere en genuanceerde" reisadviezen voor Nederlandse vakantiegangers en de reisbranche is binnen 48 uur al ruim 10.000 keer ondertekend. Dat melden de opstellers ervan, reisbladen TravelPro en TravMagazine in Hilversum.

De petitie, waarin tevens wordt gevraagd om reisadviezen die zijn afgestemd op Europees niveau, wordt vrijdag in Den Haag aangeboden bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. De overhandiging is vanaf 11.00 uur te volgen via een livestream op de Facebook-pagina van beide bladen.

Vrijdagmiddag (13.00-15.00 uur) wordt in Den Haag ook een ludieke actie gehouden, waarbij medewerkers van de reisbranche met rolkoffertjes in het centrum rondlopen om aandacht te vragen voor de benarde situatie waarin de reissector zich bevindt.

De huidige reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken houden namelijk niet genoeg rekening met vakantiegangers en de reisbranche, vindt uitgever van de reisbladen en initiatiefnemer Tom van Apeldoorn. "Met ongenuanceerde reisadviezen die afwijken van de ons omringende landen gaat de wereld op slot", schrijft de uitgever. "Niet alleen reizigers zijn hiervan de dupe, maar zeker ook de reisbranche, die al zo zwaar wordt getroffen door de coronacrisis."

De aanleiding voor de actie is het recente reisadvies voor de Griekse eilanden. Dat veranderde dinsdag van geel naar oranje, waardoor alleen noodzakelijke reizen nog kunnen.

De reisbranche wil een advies per eiland, zoals het Verenigd Koninkrijk dat bijvoorbeeld doet. "Leg aan de vakantieklant maar eens uit waarom je uit Nederland niet naar de Griekse eilanden zou mogen, terwijl Duitsers gewoon op Kreta op vakantie kunnen."

Meer uit Politiek

Hoekstra wil dat EU al in 2040 90 procent minder CO2 uitstoot

STRAATSBURG (ANP) - Kandidaat-Eurocommissaris Wopke Hoekstra wil de lijn van de huidige Europese klimaatdoelen niet simpelweg doortrekken, maar een scherper tussendoel stellen. Hij wil de doelstelling voor 2040 leggen op 90 procent minder CO2-uitstoot, zei hij tijdens een hoorzitting waarin hij het vertrouwen van Europarlementariërs probeert te winnen.

3 uur geleden
Harde opstelling tegen Zuid-Europa in pandemie spijt Hoekstra

STRAATSBURG (ANP) - Kandidaat-Eurocommissaris Wopke Hoekstra heeft spijt van zijn harde opstelling jegens Zuid-Europese landen die aandrongen op Europese coronasteun. Hij had dat anders moeten doen, zegt hij tijdens de Straatsburgse hoorzitting waarin hij het vertrouwen van het Europees Parlement probeert te winnen.

4 uur geleden
Van der Burg herhaalt: gemeenten, regel opvang voor Oekraïeners

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) heeft gemeenten opnieuw opgeroepen snel opvangplekken te regelen voor Oekraïners. Hij deelt de zorgen van de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma die vreest dat de Jaarbeurs - de eerste opvanglocatie voor veel gevluchte Oekraïners - binnenkort geen bedden meer heeft, omdat de doorstroom naar opvangplekken elders in het land stokt.

5 uur geleden
Topambtenaar: toeslagenschandaal niet gevolg van fraudeaanpak

DEN HAAG (ANP) - Het toeslagenschandaal was niet het gevolg van het fraudebeleid bij Toeslagen, eerder een afdeling van de Belastingdienst, maar van de strenge wet. Dat stelt oud-teamleider handhavingsregie bij Toeslagen Paul Veringmeier in zijn verhoor door de parlementaire enquêtecommissie. Hij noemt het "superverdrietig" dat tienduizenden gezinnen in de problemen zijn gestort doordat ze onterecht grote bedragen aan ontvangen kinderopvangtoeslag moesten terugbetalen. "Maar dat heeft niets te maken met de fraudeaanpak met toeslagen."

8 uur geleden
CJIB gaat voortaan langer achter geldboetes aan

DEN HAAG (ANP) - Mensen die een geldboete vanwege een relatief lichte overtreding niet betalen, kunnen voortaan vier jaar lang het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) achter zich aan krijgen om de boete te incasseren. Tot nu toe werden deze gevallen na twee jaar overgedragen aan het Openbaar Ministerie (OM), dat vervolgens een besluit nam om de zaak al dan niet voor de rechter te brengen. De nieuwe werkwijze moet ertoe leiden dat bestraften alsnog betalen en dat tegelijk OM en rechters ontlast worden, schrijft demissionair minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) in een Kamerbrief.

9 uur geleden
Kabinet stopt 22 miljoen in modernisering ruimtevaartlab ESTEC

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet stopt de komende tien jaar in totaal 22,2 miljoen euro extra in de modernisering van het ruimtelab ESTEC in Noordwijk. Dat geld is toegezegd "vanwege het grote belang van ESTEC voor het vestigingsklimaat voor hightech-bedrijven", schrijft minister Mickey Adriaansens aan de Tweede Kamer.

10 uur geleden
Voorzitter Hein Pieper van partij Omtzigt opgestapt

DEN HAAG (ANP) - Voorzitter Hein Pieper van Nieuw Sociaal Contract (NSC), de partij van Pieter Omtzigt, heeft zijn functie neergelegd. Dat staat in een verklaring van de partij. Pieper was medeoprichter en een van de drijvende krachten achter de partij.

12 uur geleden