Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Peter Gillis vindt dat justitie hetze tegen hem voert

Peter Gillis vindt dat justitie hetze tegen hem voert

DEN BOSCH (ANP) - Realityster en vakantieparkenhouder Peter Gillis vindt dat justitie een hetze tegen hem voert. "Ik ben zwaar geschrokken", zei hij dinsdag tijdens een eerste niet-inhoudelijke zitting voor de rechtbank in Den Bosch. "Ik word weggezet als een zware crimineel, ben hier zwaar door geraakt."

Volgens Gillis' advocaat Mark Hendriks is het doel van de strafzaak om de vakantieparken van de Oostappen Groep uit de markt te prijzen en Gillis publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. Hij verzocht de rechtbank de rechtszaak tegen zijn cliënt niet ontvankelijk te verklaren vanwege schending van de beginselen van een goede procesvoering.

De rechtbank boog zich dinsdag over de vermeende belastingfraude door Gillis, acht van zijn Oostappen-vakantieparken in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland en een holding. Volgens het Openbaar Ministerie hebben vooral Gillis en medeverdachten dochter Inge en ex-vrouw Treesie - die niet aanwezig waren - zich daaraan de afgelopen jaren schuldig gemaakt. Tijdens deze zitting konden de advocaten van de verdachten hun onderzoekswensen indienen bij de rechtbank.

Administratie

Volgens het OM hebben Gillis en de gedaagde parken zich jarenlang schuldig gemaakt aan het verhuren van huisjes zonder deze verhuur in de administratie op te nemen. De huurders moesten de huur contant betalen, geld dat vaak door Peter Gillis zelf werd geïnd. "Door deze constructie is een grote omzet buiten de boeken gebleven", stelt het OM. Ook zou Gillis documenten hebben vernietigd en zou loonadministratie van buitenlandse medewerkers ontbreken.

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) deed onderzoek naar de belastingaangiften en administratie van Gillis en zijn parken. Uit dit onderzoek bleek volgens het OM dat de administratie een rommeltje was, en dat Gillis en zijn medewerkers onjuiste of onvolledige informatie zouden hebben gegeven aan de belastingdienst. Gillis wordt ook verdacht van het niet (tijdig) doen van aangifte vennootschapsbelasting.

Aangepakt

Meerdere gemeenten pakken Gillis inmiddels aan voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten, het niet betalen van toeristenbelasting, het uitbaten van horeca zonder vergunning, illegale uitbreiding en het laten verloederen van zijn parken.

De rechtbank beslist op 9 april over de verzoeken van de verdediging voor het horen van getuigen.

Meer uit Binnenland

Armin van Buuren en Chef'Special warmen Oranjefans op met EK-lied

HAMBURG (ANP) - Armin van Buuren en Chef'Special hebben zondagochtend met hun speciale EK-lied Larger Than Life de menigte op het fanplein in Hamburg opgewarmd voor de mars door de stad en de eerste groepswedstrijd van Oranje.

13 minuten geleden
Fanzone Hamburg opent deuren, eerste Oranjefans naar binnen

HAMBURG (ANP) - De eerste fans van het Nederlands elftal hebben zich zondagochtend gemeld bij de fanzone in Hamburg. Rond 08.45 uur gingen de hekken van het plein open. Toen stonden enkele honderden fans al te wachten. Bezoekers worden gefouilleerd voor ze naar binnen mogen.

1 uur geleden
KLM-toestel terug naar luchthaven Tokio om mankement cockpitraam

TOKIO (ANP) - Een toestel van KLM met bestemming Amsterdam is zondag na het opstijgen teruggekeerd naar de internationale luchthaven Narita bij Tokio. Een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij noemt als reden een technisch mankement aan een raam in de cockpit.

1 uur geleden
Meer kans op droger en zonniger weer in tweede helft juni

HOUTEN (ANP) - De kans op droger en zonniger weer neemt in de tweede helft van juni toe. Het is volgens Weeronline alleen nog onzeker of het ook warm wordt. Wel is er een toenemende kans op zomerse warmte met maxima van 25 graden of meer.

2 uur geleden
Verdachte aangehouden na schietpartij in Amsterdam-Noord

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een 32-jarige verdachte aangehouden na een schietpartij die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond om 02.55 uur in een woning aan de Klipperstraat in Amsterdam-Noord. De verdachte werd kort daarna aangehouden in de Statenjachtstraat.

4 uur geleden
Scooterrijder overleden door ongeluk in Barneveld

BARNEVELD (ANP) - De bestuurder van een scooter is in de nacht van zaterdag op zondag overleden door een ongeluk op de Baron van Nagellstraat in Barneveld, meldt de politie. Waarschijnlijk betrof het een eenzijdig ongeluk en was er dus niemand anders bij het ongeval betrokken.

5 uur geleden
Moslims vieren Offerfeest met slachten van rund, geit of schaap

DEN HAAG (ANP) - Moslims vieren zondag het Offerfeest (Eid al-Adha). Nadat ze, ook in Nederland, naar de moskee zijn gegaan voor gebed, gaan ze naar het slachthuis om daar een rund, geit of schaap te laten slachten. Een deel van het vlees geven ze aan families die niet zelf een dier kunnen kopen om te slachten.

6 uur geleden