Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Peruaanse justitie vervolgt Joran van Sloot wegens drugssmokkel

Peruaanse justitie vervolgt Joran van Sloot wegens drugssmokkel

JULIACA (ANP) - Joran van der Sloot wordt in Peru nu ook vervolgd voor drugssmokkel. Hij zit daar al wegens moord een gevangenisstraf uit van 28 jaar. Justitie eist formeel dat hij in ieder geval anderhalf jaar in hechtenis blijft zitten omdat hij betrokken zou zijn bij het binnensmokkelen van bijna 300 gram cocaïne en 140 gram marihuana in de gevangenis.

De nieuwe strafzaak vloeit voort uit een bezoek van de 23-jarige vriendin van Van der Sloot, Eva Pacohuanaco, aan de gevangenis in Juliaca, in het uiterste zuidoosten van Peru. Zij bracht in augustus de gevangene onder meer negentien rode bieten. De drugs bleken bij controle in die groenten te zitten. Pacohuanaco stelt dit niet te hebben geweten.

Aanklagers hebben tegen Peruaanse media gezegd dat de vrouw al drie keer in enkele maanden tijd een bezoek aan Van der Sloot heeft gebracht. In deze drugszaak worden behalve Van der Sloot en zijn vriendin, nog vier mensen vervolgd onder wie de broer van Pacohuanaco.

Van der Sloot werd in 2010 opgepakt en in januari 2012 in Lima tot 28 jaar veroordeeld wegens de moord op de 21-jarige Peruaanse Stephany Flores. Hij was al verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van de 18-jarige Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba in 2005.

Meer uit Binnenland

Demonstratie in Utrecht na rustig verloop ten einde

UTRECHT (ANP) - De demonstratie van Let Women Speak is zondagmiddag in Utrecht rustig verlopen. Zo'n honderd tegendemonstranten van Antifa kwamen ook naar de bijeenkomst in park Nieuweroord, maar dat heeft niet tot ongeregeldheden geleid. Er waren dan ook geen aanhoudingen, aldus een woordvoerder van de politie.

1 uur geleden
Medewerkers Detentiecentrum Rotterdam gewond bij grote vechtpartij

ROTTERDAM (ANP) - Op de afdeling vreemdelingendetentie in Detentiecentrum Rotterdam (DCR) is afgelopen donderdag een grote vechtpartij geweest, waarbij zeven personeelsleden gewond zijn geraakt. Een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid bevestigt berichtgeving van De Telegraaf daarover. Twee van de gewonde medewerkers moesten naar het ziekenhuis. Ze zijn inmiddels weer thuis.

3 uur geleden
Activisten Antifa tegenover politie bij demo over transgenders

UTRECHT (ANP) - Tegendemonstranten van een bijeenkomst van de organisatie Let Women Speak staan zondagmiddag oog in oog met de politie, die hen de weg naar die samenkomst verhindert. Let Women Speak houdt een demonstratie met sprekers die onder meer kritiek uiten op de transgenderwet en vertellen over dat "mannen vrouwensport kapotmaken".

3 uur geleden
Vrouw in Goirle vermoedelijk door misdrijf om het leven gekomen

GOIRLE (ANP) - Een vrouw die vrijdag dood werd aangetroffen in een appartement in Goirle (Noord-Brabant) is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen, meldt de politie zondag. Een rechercheteam van ongeveer vijftien mensen is samengesteld om de zaak te onderzoeken.

4 uur geleden
Hulpverlener voor Nederlanders gearriveerd op Mallorca

DEN HAAG (ANP) - De hulpverlener die was vertrokken vanuit het ANWB-steunpunt in Barcelona, is inmiddels gearriveerd op Mallorca. Hij zal de Nederlanders die zijn getroffen door het instorten van de beachclub op het eiland gaan bijstaan, zo meldt een woordvoerder van de ANWB Alarmcentrale.

6 uur geleden
Roemenen stemmen in sporthal, Polen in kerk en Fransen op school

DEN HAAG (ANP) - Bij de Europese verkiezingen volgende maand mogen ook andere Europeanen die in Nederland wonen hun stem uitbrengen. Ze kunnen stemmen voor Nederlandse partijen, maar ze kunnen er ook voor kiezen om mee te doen aan de verkiezingen in hun land van herkomst. Verspreid door het land worden daarvoor stembureaus neergezet.

8 uur geleden
Twee doden door verkeersongeval op N2 bij Waalre

EINDHOVEN (ANP) - Door een verkeersongeval op de N2 ter hoogte van Waalre zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee mensen om het leven gekomen, meldt de politie. Een auto met de twee inzittenden kwam door onbekende oorzaak in een vijver terecht in de buurt van de High Tech Campus in Eindhoven.

12 uur geleden