Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Peru wil een miljoen bomen planten bij Machu Picchu

Peru wil een miljoen bomen planten bij Machu Picchu

LIMA (ANP/AFP) - Peru wil een miljoen bomen gaan planten rond de ruïnes van Incastad Machu Picchu. Dat maakte president Martin Vizcarra donderdag bekend.

De Peruaanse overheid wil Machu Picchu met de boomplantactie beter beschermen tegen modderstromen en bosbranden, zei Vizcarra. De bomen moeten behalve de wereldberoemde ruïnes ook de flora en fauna ten goede komen, zeiden milieudeskundigen van de regering donderdag.

Het is de tweede maatregel die Lima binnen een jaar tijd neemt rond de Incastad. In mei besloot de regering drie delen van Machu Picchu af te sluiten voor bezoekers om aftakeling tegen te gaan.

Meer uit Buitenland

Hamas ziet nieuwe steun VS als 'groen licht' voor agressie Israël

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Hamas zegt dat de Verenigde Staten met een nieuw steunpakket hun zegen aan Israël hebben gegeven voor meer geweld in de Gazastrook. "Deze steun, die in strijd is met het internationaal recht, is een vrijbrief en geeft groen licht aan de zionistische extremistische regering van Israël om de brutale agressie tegen ons volk voort te zetten", aldus de Palestijnse beweging.

4 minuten geleden
Iraanse leider bedankt strijdkrachten voor aanval op Israël

TEHERAN (ANP/RTR) - Ayatollah Ali Khamenei, de hoogste leider van Iran, heeft de strijdkrachten bedankt voor de aanval op Israël. Hij spoort ze bovendien aan om "onophoudelijk militaire innovatie na te streven en de tactieken van de vijand te leren", aldus Iraanse staatsmedia.

59 minuten geleden
Zware overstromingen dreigen in Chinese provincie Guangdong

GUANGZHOU (ANP/RTR/AFP) - In de Chinese provincie Guangdong dreigen grote rivieren na dagenlange regenval uit hun oevers te treden. De regering waarschuwt voor gevaarlijke overstromingen en neemt maatregelen om de meer dan 127 miljoen inwoners te beschermen. In het noorden van de provincie zijn zes mensen gewond geraakt door aardverschuivingen.

1 uur geleden
ISW: Oekraïne profiteert pas over enkele weken van steun VS

KYIV (ANP) - Het duurt waarschijnlijk nog enkele weken voordat Oekraïne kan profiteren van de extra steun die het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft goedgekeurd, verwacht het Amerikaanse Institute for the Study of War (ISW). De denktank vermoedt dat de Russen in de tussentijd juist het aantal aanvallen op Oekraïne zullen opschroeven.

2 uur geleden
Doden bij nieuwe Israëlische inval op Westelijke Jordaanoever

HEBRON (ANP/AFP/DPA) - Bij een nieuwe Israëlische inval op de bezette Westelijke Jordaanoever zijn twee Palestijnen gedood, meldt het Palestijnse persbureau Wafa. Het Israëlische leger zegt dat twee "terroristen zijn geneutraliseerd" die probeerden om de Israëliërs aan te vallen.

3 uur geleden
Stemming in elf stembureaus India ongeldig verklaard na geweld

NEW DELHI (ANP/RTR) - Indiërs die bij elf stembureaus in het noordoosten van het land hebben gestemd, moeten opnieuw naar de stembus. De verkiezingsautoriteiten hebben de stemming daar ongeldig verklaard na berichten over geweld en schade aan stemmachines.

5 uur geleden
Dode en zeven vermisten na ongeluk twee legerhelikopters in Japan

TOKIO (ANP/AFP) - Bij een ongeluk in de lucht tussen twee Japanse militaire helikopters is zeker één van de bemanningsleden om het leven gekomen. De overige zeven worden nog vermist. Het ongeval gebeurde nabij de Izu-eilanden. Minister van Defensie Minoru Kihara zei zondag dat Japanse reddingswerkers "vermoedelijk delen van een luchtvaartuig in zee hebben gezien".

7 uur geleden