Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Peru stelt coronadodental drastisch hoger bij

Peru stelt coronadodental drastisch hoger bij

LIMA (ANP/AFP/RTR) - In Peru zijn veel meer mensen overleden aan het coronavirus dan de regering had gerapporteerd. Het zijn er meer dan 180.000, een kleine verdrievoudiging van ruim 69.000 sterfgevallen die tot nu toe in de boeken stonden.

De regering in Lima maakte de aanpassing op advies van een panel van nationale en internationale deskundigen, aldus premier Violeta Bermudez, die zei zich verplicht te voelen de informatie te delen. Het land van ruim 32 miljoen inwoners haalt daarmee bevolkingsrijkere landen als Colombia en Argentinië in, en komt in de richting van het nog grotere Mexico.

Volgens gegevens van de gezaghebbende Johns Hopkins University zou Peru daarmee het hoogste dodental per hoofd van de bevolking ter wereld hebben. Voor onderrapportage werd al eerder gewaarschuwd, net als in veel andere landen. Vanwege gebrek aan testmateriaal kon lang niet altijd worden vastgesteld of iemand Covid-19 had en of dat de doodsoorzaak was.

Volgens de lijst van de Amerikaanse universiteit passeert Peru Hongarije nu als relatieve koploper. Peru haalt met meer dan 500 sterfgevallen per 100.000 inwoners Hongarije (300) ruimschoots in.

Meer uit Buitenland

Hamas stuurt delegatie naar Egypte voor overleg over bestand Gaza

CAIRO (ANP/RTR) - Hamas zegt snel weer een delegatie naar Egypte te sturen voor verdere gesprekken over een bestand in de Gazastrook. De Palestijnse beweging moet nog reageren op een nieuw voorstel voor een wapenstilstand. Hamas stelt in een verklaring dat daar volgens leider Ismail Haniyeh op een positieve manier naar wordt gekeken.

18 minuten geleden
Iran dient aanklachten in tegen journalisten na BBC-programma

TEHERAN (ANP) - De Iraanse autoriteiten hebben "een aantal journalisten en activisten" aangeklaagd naar aanleiding van berichtgeving van de BBC, meldt de omroep zelf. Documentaireprogramma BBC Eye had een aflevering over de dood van de 16-jarige betoger Nika Shakarami door toedoen van de autoriteiten.

24 minuten geleden
Nieuwe piek in aantal immigranten dat VK per boot bereikt

LONDEN (ANP/AFP) - Meer dan zevenhonderd migranten zijn woensdag in het Verenigd Koninkrijk aangekomen, nadat ze in bootjes het Kanaal vanuit Frankrijk hadden overgestoken. Dit is het grootste dagaantal van 2024.

49 minuten geleden
President Israël hekelt 'antisemitisme' op universiteiten VS

JERUZALEM (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Israëlische president Isaac Herzog heeft ontstemd gereageerd op de pro-Palestijnse protesten op Amerikaanse universiteiten. "We moeten vol afschuw toezien hoe de gruweldaden van 7 oktober tegen Israël worden gevierd en goedgepraat", stelde het staatshoofd in een verklaring.

1 uur geleden
Man aangeklaagd voor moord na aanval met zwaard in Londen

LONDEN (ANP/AFP) - Een man is aangeklaagd voor onder meer moord na een aanval met een zwaard in Londen, waarbij een 14-jarige jongen om het leven kwam. De 36-jarige verdachte verscheen donderdag voor het eerst voor de rechtbank. Die bepaalde dat de man voorlopig blijft vastzitten.

1 uur geleden
Rusland meldt verovering dorp in oosten Oekraïne

KYIV (ANP/AFP/RTR) - Rusland meldt de inname van een dorp in het oosten van Oekraïne. Het Russische ministerie van Defensie zegt de plaats Berdytsji "volledig te hebben bevrijd".

2 uur geleden
Politie ontmantelt barrière van protestkamp op universiteit LA

LOS ANGELES (ANP/AFP) - De politie probeert het pro-Palestijnse protestkamp bij de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA) te ontruimen. De barrière rondom het kamp is deels ontmanteld. Amerikaanse media maken melding van meerdere arrestaties.

2 uur geleden