Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Peru onderschept 2,2 ton coke die bestemd was voor Rotterdam

Peru onderschept 2,2 ton coke die bestemd was voor Rotterdam

LIMA (ANP/AFP) - De Peruaanse politie zegt 2,2 ton cocaïne te hebben onderschept die over zee naar Nederland zou worden vervoerd. De drugs werden gevonden in de haven van Callao, in de buurt van de Peruaanse hoofdstad Lima. Ze zaten verstopt in dozen asperges en hadden de haven van Rotterdam als bestemming.

Er zijn zeven Peruanen aangehouden en arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen twee Albanese staatsburgers. Die zouden de smokkeloperatie hebben geleid. "Dit is een netwerk met verbindingen in Colombia, Ecuador en Albanië", liet een woordvoerder van de politie weten.

Sinds het begin van het jaar heeft de Peruaanse politie ongeveer 35 ton drugs in beslag genomen. Peru is volgens officiële cijfers een van de belangrijkste producenten van cocaïne en goed voor ongeveer 400 ton coke per jaar.

Meer uit Buitenland

Britse autoriteiten doen recordvangst van 5700 kilo cocaïne

SOUTHAMPTON (ANP) - De Britse autoriteiten hebben in de haven van Southampton 5700 kilo cocaïne onderschept in een lading bananen uit Zuid-Amerika. De recordvangst gebeurde al op 8 februari, maar is nu pas bekend gemaakt, melden de National Crime Agency en de Border Force in een persbericht.

1 uur geleden
Unanimiteit onder G20 over tweestatenoplossing Israël-Palestina

RIO DE JANEIRO (ANP) - De ministers van Buitenlandse Zaken van de G20-landen zijn vrijwel unaniem dat de Palestijnen naast Israël een eigen land moeten krijgen. Alleen die zogenoemde tweestatenoplossing kan een einde maken aan de Israëlisch-Palestijnse oorlog. Dat zeiden de Braziliaanse minister die gastheer was van een bijeenkomst van de ministers donderdag, en ook buitenlandchef van de Europese Unie Josep Borrell

1 uur geleden
Doden en gewonden na brand flatgebouw Valencia

VALENCIA (ANP) - Bij een grote brand in een torenflat in Valencia zijn zeker vier doden en veertien gewonden gevallen, melden de hulpdiensten in de Spaanse kuststad. De brandweer is ook nog naar negentien vermisten op zoek, melden plaatselijke media op gezag van het gemeentebestuur.

1 uur geleden
Lot van commerciële maanlander onduidelijk

HOUSTON (ANP) - Het is niet duidelijk hoe de landing van een commercieel toestel op het oppervlak van de maan is afgelopen. Ongeveer tien minuten na de geplande aankomst had de lander nog geen teken van leven naar de aarde gestuurd. Er komen wel wat signalen binnen, maar de vluchtleiding weet niet zeker wat die betekenen en onderzoekt wat er aan de hand is.

1 uur geleden
VS komen met nieuwe sancties tegen Rusland

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten komen vrijdag met nieuwe sancties voor meer dan vijfhonderd mensen en organisaties ter gelegenheid van de tweede verjaardag van de Russische invasie in Oekraïne. Dat maakte de Amerikaanse viceminister van Financiën donderdag bekend.

3 uur geleden
Macron organiseert maandag Europese top over steun aan Oekraïne

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse president Emmanuel Macron heeft Europese regeringsvertegenwoordigers uitgenodigd voor een overleg over Europese steun aan Oekraïne. Maandag zouden de Europeanen samen moeten komen.

5 uur geleden
Witte Huis schaart zich openlijk achter Rutte als NAVO-topman

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Witte Huis schaart zich openlijk achter scheidend premier Mark Rutte als nieuwe topman van de NAVO. Een woordvoerder bevestigde de Amerikaanse steun voor de Nederlandse kandidaat. Volgens hem zou Rutte een uitstekende leider zijn.

7 uur geleden