Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Peru meldt meer dan 5000 coronadoden

Peru meldt meer dan 5000 coronadoden

LIMA (ANP) - In Peru zijn nu meer dan 5000 mensen gestorven aan de gevolgen van het coronavirus, maakte het ministerie van Volksgezondheid donderdag bekend. Daarmee is Peru na Brazilië en Mexico het zwaarst getroffen land van Latijns-Amerika wat het aantal coronadoden betreft.

Volgens de officiële cijfers zijn in het land ruim 183.000 gevallen van het longvirus vastgesteld. Alleen in Brazilië (ruim 580.000) zijn meer besmettingen gemeld in de regio. De grote meerderheid van alle besmettingen zijn tot dusver gerapporteerd in hoofdstad Lima en de nabijgelegen havenstad Callao. In de afgelopen 24 uur kwamen er in Peru meer dan 4200 nieuwe gevallen bij en werden er 137 doden geregistreerd.

Voor alle Peruanen gelden sinds elf weken lockdownmaatregelen om het virus te beteugelen. Zo zijn de grenzen dicht en is er een avondklok ingesteld. Het gezondheidsstelsel in het land staat onder grote druk door de toestroom van besmette patiënten. Openbare ziekenhuizen hebben met grote tekorten aan medische voorraden te maken.

Meer uit Buitenland

EU-buitenlandchef: Rusland enige verdachte van opblazen stuwdam

BRUSSEL (ANP/AFP) - De stuwdam in Oekraïne is opgeblazen en alles wijst erop dat Rusland daar de hand in had, zegt EU-buitenlandchef Josep Borrell. Hij verwijst andere theorieën over de verwoestende dambreuk naar de prullenbak.

4 minuten geleden
Oekraïense geheime dienst verspreidt 'gesprek Russen over dam'

KIEV (ANP/RTR) - De Oekraïense geheime dienst SBU heeft een korte geluidsopname verspreid waar een gesprek te horen zou zijn van twee Russen die zeggen dat Oekraïne niet de Nova Kachovka-dam heeft verwoest maar de Russen wel. De SBU vermeldt niet om wie het zou gaan, enkel dat het "afgeluisterde gesprek" kort na de verwoesting van een deel van de cruciale stuwdam in de rivier de Dnipro zou zijn gevoerd tussen Russische militairen.

5 minuten geleden
Wereldvoedselprogramma stopt tijdelijk met voedselhulp Ethiopië

ROME (ANP/AFP) - Het Wereldvoedselprogramma (WFP) stopt tijdelijk met de levering van voedselhulp in Ethiopië. De hulpgoederen komen volgens de VN-organisatie niet allemaal terecht bij de mensen die het nodig hebben.

1 uur geleden
Meer doden na doorbraak Kachovka-dam in Oekraïne

KYIV (ANP/RTR) - Het dodental na de doorbraak van de Kachovka-dam in Zuid-Oekraïne is opgelopen naar twaalf. Kyiv maakt melding van vier sterfgevallen en in bezette gebieden zijn volgens de door Rusland geïnstalleerde gouverneur acht mensen om het leven gekomen.

1 uur geleden
Greta Thunberg krijgt diploma en houdt laatste schoolstaking

STOCKHOLM (ANP/BELGA) - Greta Thunberg heeft vrijdag haar laatste schoolstaking gehouden omdat ze haar diploma van de middelbare school krijgt. De Zweedse klimaatactivist begon in 2018 elke vrijdag te spijbelen om bij het parlement in Stockholm te protesteren tegen klimaatverandering. Haar demonstraties waren de inspiratie voor de wereldwijde protestbeweging Fridays For Future van scholieren.

1 uur geleden
Luchtvervuiling in VS houdt aan, wel verbetering in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/DPA) - De luchtvervuiling die deze week het noordoosten van de Verenigde Staten teistert houdt waarschijnlijk aan tot en met dinsdag. Op sommige plekken is de overlast afgenomen. In New York is donderdag voor het eerst weer sprake van een verbetering in de luchtkwaliteit.

2 uur geleden
In Annecy gewonde kinderen stabiel, ook Nederlander

PARIJS/ANNECY (ANP) - De vier kinderen die donderdag gewond raakten bij een steekpartij in Annecy verkeren niet meer in levensgevaar. Premier Elisabeth Borne zei vrijdagmorgen dat hun toestand stabiel is. Onder hen is ook een Nederlander.

3 uur geleden