Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Personeelsuitval bij bijna 6 op de 10 huisartsenpraktijken

Personeelsuitval bij bijna 6 op de 10 huisartsenpraktijken

DEN HAAG (ANP) - In bijna zes op de tien huisartsenpraktijken vielen in de afgelopen week huisartsen en praktijkmedewerkers uit door ziekte of doordat ze thuis in quarantaine zaten. Ruim 20 procent van de praktijken bood noodgedwongen minder patiëntenzorg, meldt de Landelijke Huisartsen Vereniging op basis van een peiling onder haar leden.

In veruit de meeste gevallen konden collega’s de uitval tot nu toe opvangen. De LHV pleit voor de inzet van sneltesten bij huisartsen om zichzelf en personeel snel te kunnen testen. "Anders heeft dit onvermijdelijk gevolgen voor de continuïteit van huisartsenzorg. We hebben elke zorgprofessional hard nodig om te voorkomen dat patiënten lang moeten wachten tot ze zorg krijgen", zegt de koepelorganisatie.

De LHV waarschuwde eind vorige maand al dat de continuïteit van de huisartsenzorg in de knel komt als gevolg van de coronapandemie.

Meer uit Gezond

Gezondheidsraad: coronaprik voor aanstaande moeders nu onnodig

DEN HAAG (ANP) - Aanstaande moeders hoeven, als het aan de Gezondheidsraad ligt, komend najaar geen coronaprik meer te halen. De raad adviseert voor zestigplussers, medische risicogroepen en zorgmedewerkers die contact hebben met kwetsbare patiënten wel een nieuwe injectie.

1 dag geleden
Verkoper afslankmiddelen bezorgt Deense economie extra groei

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - De economie van Denemarken is in het laatste kwartaal van vorig jaar een stuk harder gegroeid dan eerder aangenomen. Dat komt vooral door het succes van farmaceut Novo Nordisk met de verkoop van afslankmiddel Wegovy en diabetesmedicijn Ozempic.

1 dag geleden
Gezonder en duurzamer eten kan volgens studie voor hetzelfde geld

WAGENINGEN (ANP) - Gezonder en duurzamer eten hoeft niet duurder te zijn. RIVM-onderzoeker Reina Vellinga concludeert dat in een proefschrift waarmee ze woensdag promoveert aan Wageningen University & Research. Volgens haar onderzoek is klimaatvriendelijker en gezonder eten mogelijk voor kosten "vergelijkbaar met die van de huidige voedingspatronen". Dit geldt voor mensen uit alle sociaaleconomische groepen.

1 dag geleden
Aantal mazelenbesmettingen Eindhoven stijgt licht verder, naar 28

EINDHOVEN (ANP) - Het aantal gevallen van mazelen in Eindhoven en omstreken is in de afgelopen week nog licht gestegen, van 21 naar 28. Alle gevallen zijn te herleiden tot de "al bekende lokale uitbraak" in Eindhoven, laat de GGD weten. De gezondheidsdienst noemt de lichte stijging "nog steeds in de lijn der verwachting".

2 dagen geleden
Wakker Dier: steeds meer verpakkingen met recepten zonder vlees

AMSTERDAM (ANP) - Dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier ziet tot haar vreugde dat steeds meer merken recepten op verpakkingen zetten waarin geen vlees bij de ingrediënten staat. "Deze merken inspireren de consument en laten zien dat je niet elke dag ouderwets met vlees hoeft te koken", zegt Wakker Dier.

2 dagen geleden
Speciaal platform over medicijnen voor aanstaande moeders

NIJMEGEN (ANP) - Drie van de vier aanstaande moeders gebruiken medicijnen, maar over de doseringen voor juist deze groep bestaan vaak veel vragen. In bijsluiters blijft het nogal eens bij de mededeling "niet gebruiken bij zwangerschap". Het Radboudumc, Moeders van Morgen, Bijwerkingencentrum Lareb en Maastricht UMC+ willen daarom beschikbare info aanbieden op een speciaal platform.

3 dagen geleden
Hartstichting boos om bijeenkomst tabaksindustrie in Nieuwspoort

DEN HAAG (ANP) - De Hartstichting en het Longfonds zijn tegen een bijeenkomst aankomende dinsdag in perscentrum Nieuwspoort waar Tweede Kamerleden worden geïnformeerd over "regelgeving voor alternatieve rookwaren". Volgens de gezondheidsstichtingen gaat het om "een bijeenkomst van Zweedse tabakslobbyisten".

3 dagen geleden