Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Personeelstekorten zitten moederbedrijf Burger King dwars

Personeelstekorten zitten moederbedrijf Burger King dwars

OAKVILLE (ANP) - Het moederbedrijf van Burger King had in de afgelopen periode veel last van personeelstekorten bleek bij de kwartaalupdate van het bedrijf. Restaurant Brands International, zoals de naam van het bedrijf luidt, moest daardoor sommige restaurants minder lang openen of zelfs helemaal sluiten. Ook was er meer concurrentie van andere fastfoodketens als McDonald's en Wendy's die veel investeerden in advertenties en nieuwe gerechten op het menu zetten.

Ook de Canadese koffieketen Tim Hortons merkte de gevolgen. Zo kwamen er minder mensen koffie drinken door de Delta-variant van het coronavirus. Om die reden wil het fastfoodbedrijf ook meer geld steken in onlineverkopen en marketing. Daarmee wil de onderneming inspringen op de toename van onlinebestellingen door klanten die door de pandemie is aangejaagd.

Burger King, Tim Hortons en kipketen Popeyes, die ook tot Restaurant Brands International behoort, kenden allemaal een omzetgroei. Die was echter wel lager dan waar analisten op hadden gerekend en ook minder dan die van concurrenten. Diezelfde analisten wezen erop dat de marketingcampagnes van Burger King tegenvielen en die keten wezen ze dan ook aan als de grootste rem voor de groei van het bedrijf.

De totale omzet van Restaurant Brands International over het derde kwartaal kwam uit op 1,5 miljard dollar, omgerekend een kleine 1,3 miljard euro. Onder de streep bleef daarvan 328 miljoen euro over als winst.

Meer uit Financieel

ACM staat bedrijven toe om samen te werken voor vergroening

DEN HAAG (ANP) - Voor het halen van duurzame doelen mogen bedrijven met elkaar samenwerken. Dat is de kern van een nieuwe regel van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder wil namelijk niet dat de concurrentieregels "onnodig in de weg staan" bij inspanningen in het bedrijfsleven voor vergroening, bijvoorbeeld op het gebied van recycling van afval of het verminderen van de CO2-uitstoot.

37 minuten geleden
Hoop gloort voor failliete veerdienst naar Noorwegen

GRONINGEN (ANP) - Er gloort hoop voor de vorige maand failliet verklaarde veerdienst Holland Norway Lines. Curator Hans Silvius onderhandelt met twee 'serieuze' gegadigden die de ferry willen overnemen.

51 minuten geleden
Rentes op staatsobligaties uit VS en Europa hard omhoog

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De rentes op staatsobligaties uit de Verenigde Staten en Europa zijn de afgelopen dagen hard gestegen. Op de obligatiemarkt is onrust ontstaan door de angst voor een nog hogere rente in de VS en zorgen over een economische recessie.

1 uur geleden
Oud-topman Jegen van HEMA naar fietsenfabrikant Accell

HEERENVEEN (ANP) - Oud-topman Tjeerd Jegen van winkelketen HEMA wordt de nieuwe directeur van Accell Group, het bedrijf achter de fietsenmerken Batavus en Sparta. Verder heeft sinds deze maand voormalig topman Kasper Rørsted van het Duitse sportartikelenmerk Adidas de rol van president-commissaris op zich genomen bij Accell.

3 uur geleden
HDN: hypotheekmarkt lijkt zich voorzichtig te herstellen

DE MEERN (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen is in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van een kwartaal eerder. Er lijkt daarmee volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) sprake van enig herstel op de hypotheekmarkt.

4 uur geleden
Koperprijs op laagste niveau sinds eind mei

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van koper is gedaald naar het laagste niveau sinds eind mei en staat nu op ongeveer 8000 dollar per ton. Op de Londense metaalmarkt dook hij er zelfs even iets onder. Door de zorgen over de rente en de afzwakkende economie staat de koperprijs onder druk.

4 uur geleden
Ook ING verhoogt spaarrente naar 1,5 procent

AMSTERDAM (ANP) - ING verhoogt de spaarrente halverwege deze maand naar 1,5 procent. Daarmee kruipt de rente voor een groot deel van de Nederlandse spaarders weer wat verder omhoog. Eerder ging de rente bij Rabobank al naar 1,7 procent en ABN AMRO kondigde een renteverhoging aan tot 1,5 procent.

5 uur geleden