Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Personeel zelfstandige kliniek pas naar ziekenhuis bij code zwart

Personeel zelfstandige kliniek pas naar ziekenhuis bij code zwart

ZOETERMEER (ANP) - Zelfstandige klinieken kunnen hun personeel pas afstaan aan ziekenhuizen als code zwart is afgekondigd. Dat zegt branchevereniging Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) in reactie op een uitspraak van demissionair coronaminister Hugo de Jonge. De bewindsman zei zaterdag in een NOS-bericht liever te willen dat medewerkers van particuliere klinieken gaan helpen bij de acute en kritieke zorg in ziekenhuizen, in plaats van planbare behandelingen zoals een heupoperatie van hen over te nemen.

Volgens een woordvoerder van ZKN is dat in de huidige fase waarin de zorg verkeert, 2d, niet mogelijk door afspraken met zorgverzekeraars. Volgens de branchevereniging is afgesproken dat personeel van zelfstandige klinieken wordt ingezet in ziekenhuizen in fase 3, ofwel code zwart. "Daar conformeren wij ons dan aan en de voorbereidingen worden al getroffen", aldus de brancheorganisatie. Zo zouden klinieken kijken welk personeel beschikbaar is en wat de wensen van ziekenhuizen zijn.

Voor nu is het volgens ZKN efficiënter de verpleegkundigen voor hun eigen zelfstandige kliniek te laten werken dan deze in te zetten in ziekenhuizen. "De bijdrage van de 250 bij ons beschikbare verpleegkundigen is voor ziekenhuizen een druppel op een gloeiende plaat. Maar als zij weggaan uit zorgklinieken, valt daar het hele zorgproces stil." Ook meent de zegsman dat het onduidelijk is hoeveel van die verpleegkundigen ook echt bereid zouden zijn in het ziekenhuis te gaan werken.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

AadRolloos 1 maand geleden
Ja Hugo, nu vraag je verplegend personeel van de particuliere zorg. Maar besef je zelf wel wat dit en het vorige kabinet naar de donder hebben geholpen, in de medische zorg, We moeten blij zijn dat er nog knie en heup operatie,s gedaan worden door de particuliere zorg. Iemand die haast niet meer kunt lopen van de pijn dank zij jullie, wil toch graag geholpen worden
SW12345 1 maand geleden
Louis53. Blij dat jij het snapt over de antivaxers
Louis53 1 maand geleden
En gelijk hebben ze nog ook, wordt er tenminste nog wat "gewone" zorg gedaan zonder alle ellende van de NIET-gevaccineerden in ziekenhuis en op IC

Meer uit Gezond

Zeven op de tien mensen die al booster mogen, hebben die gehaald

DEN HAAG (ANP) - Van de Nederlanders die in aanmerking komen voor een boosterprik hebben zeven op de tien die inmiddels laten zetten. Jaap van Dissel van het RIVM becijferde in een briefing voor Tweede Kamerleden dat tot en met 16 januari 7,6 miljoen boosters zijn gezet. Dat komt neer op 69 procent van de mensen van 18 jaar en ouder die in aanmerking komen voor een booster.

19 minuten geleden
Aannames over omikron waren te pessimistisch, erkent Van Dissel

DEN HAAG (ANP) - Aannames die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) eerder deed over de omikronvariant van het coronavirus, waren volgens topinfectioloog Jaap van Dissel "te pessimistisch". Dat geldt onder meer voor het risico op ziekenhuisopname. Het instituut schatte twee weken terug nog in modelberekeningen in dat die 40 procent lager is dan bij de deltavariant, maar ook dat lijkt te somber, erkende Van Dissel in de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Meer patiënten op wachtlijst voor nieuw orgaan

LEIDEN (ANP) - De coronapandemie heeft vorig jaar een minder negatief effect gehad op het aantal orgaandonaties dan in 2020, meldt de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS). Het aantal mensen op de wachtlijst voor een orgaan is wel toegenomen.

2 uur geleden
Studies bevestigen: coronavaccins veilig voor zwangere vrouwen

UTRECHT (ANP) - Coronavaccins zijn veilig te gebruiken door zwangere vrouwen. Dat is nog eens duidelijk bevestigd door onderzoeken onder zo'n 65.000 vrouwen die in verwachting zijn, melden het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en de Nederlandse medicijnautoriteit CBG. "Dit zijn hele mooie en geruststellende uitkomsten", vindt voorzitter Ton de Boer van het CBG.

22 uur geleden
Commerciële testaanbieders helpen vanaf eind januari GGD'en

LEUSDEN (ANP) - Commerciële testaanbieders gaan naar verwachting vanaf eind januari de GGD'en waar nodig helpen bij het testen op corona. Dat laat een woordvoerder van Stichting Open Nederland (SON) weten.

23 uur geleden
Frankrijk rapporteert bijna half miljoen besmettingen in etmaal

PARIJS/MADRID (ANP/RTR) - In Frankrijk zijn het afgelopen etmaal bijna 465.000 coronabesmettingen vastgesteld, het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie. Op de intensive cares in de ziekenhuizen nam het aantal coronapatiënten evenwel licht af tot circa 3900. Frankrijk heeft inmiddels meer dan 100.000 doden te betreuren als gevolg van het virus. De afgelopen 24 uur kwamen er 288 bij.

1 dag geleden
Wereldgezondheidsorganisatie: booster gezonde kinderen onnodig

GENÈVE/BANGALORE (ANP) - Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is er momenteel geen bewijs dat gezonde kinderen en adolescenten een booster tegen het coronavirus nodig hebben.

1 dag geleden