Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Personeel UWV heeft weer zicht op een loonsverhoging

Personeel UWV heeft weer zicht op een loonsverhoging

UTRECHT (ANP) - Werknemers van uitkeringsinstantie UWV hebben na maanden van onduidelijkheid weer zicht op een loonsverhoging. Volgens vakbonden CNV en FNV is er een onderhandelingsresultaat over een nieuwe cao bereikt met het UWV. Daarin is ook afgesproken dat er een plan moet komen voor het in vaste dienst nemen van veel flexkrachten bij de organisatie.

De cao was al per 1 januari dit jaar verlopen. Volgens de bonden krijgen de werknemers volgens de afspraken een nieuwe eenjarige cao waarbij de lonen met 1,7 procent omhoog gaan, met een minimum van 60 euro per maand. "Dat is vooral gunstig voor jongeren en de laagste loongroepen", legt CNV-onderhandelaar Roel van Riezen uit. Daarnaast krijgen de werknemers een eenmalige uitkering van 100 euro.

Ook is er een thuiswerkvergoeding afgesproken en er is gesproken over het grote aantal flexkrachten bij het UWV. "Van de 19.700 werknemers hebben er maar liefst 5100 een flexcontract", geeft Van Riezen aan. Het UWV heeft volgens hem erkend dat die verhouding niet goed is. "We gaan nu samen met UWV een plan maken hoe veel meer collega’s een vaste baan kunnen gaan krijgen." De bonden leggen het onderhandelingsresultaat binnenkort aan hun achterban voor.

Meer uit Financieel

Italianen hoeven pizza's van Domino's niet, pizzamaker vertrekt

NEW YORK (ANP) - Domino's Pizza vertrekt uit Italië, de bakermat van de pizza. Italianen geven de voorkeur aan pizza's van lokale restaurants. Door het gebrek aan klandizie ziet het van huis uit Amerikaanse Domino's daarom nog maar een oplossing. De laatste vestigingen van Domino's in Italië hebben inmiddels hun deuren gesloten.

28 minuten geleden
Just Eat Takeaway en PostNL grootste dalers op lager Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging dinsdag licht omlaag onder aanvoering van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway. Bij de middelgrote bedrijven bungelde PostNL onderaan met een verlies van dik 7 procent. Analisten van de Amerikaanse bank Jefferies haalden het aandeel van hun kooplijst na de tegenvallende resultaten die het postbedrijf een dag eerder bekendmaakte.

1 uur geleden
Bestelknop van bol.com deugde volgens kantonrechter niet

AMSTERDAM (ANP) - Een uitspraak van de kantonrechter in Amsterdam heeft mogelijk grote gevolgen voor bol.com en andere webwinkels. Volgens de rechter voldeed de bestelknop van bol.com namelijk niet aan de vereisten. Een consument die nog een rekening had openstaan bij de webwinkel hoefde die van de rechter daarom niet te betalen.

1 uur geleden
Haven Felixstowe biedt werknemers bonus om staking te voorkomen

FELIXSTOWE (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De grote Britse containerhaven Felixstowe biedt werknemers een bonus van 500 pond, omgerekend ruim 590 euro, om een staking later deze week te voorkomen. Felixstowe is de grootste containerhaven van het Verenigd Koninkrijk en het personeel wil later deze maand acht dagen het werk neerleggen uit onvrede over het mislukken van loononderhandelingen.

1 uur geleden
Baas Lelystad Airport stapt over naar Rotterdam The Hague Airport

LELYSTAD (ANP) - De topvrouw van Lelystad Airport, Wilma van Dijk, wordt per 1 september de nieuwe directeur van Rotterdam The Hague Airport. Van Dijk volgt in Rotterdam Ron Louwerse op die met pensioen gaat. De scheidend topman blijft dit jaar nog wel betrokken bij het inpassen van het nieuwe luchthavenbesluit.

1 uur geleden
Duitse toezichthouder: EU-noodplan kan gasprijzen stabiliseren

BERLIJN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het gasbesparingsplan van de Europese Unie, dat dinsdag van kracht is geworden, kan zorgen voor een stabilisatie of zelfs een verlaging van de gasprijzen in het landenblok. Dat zei , de hoogste baas van het Bundesnetzagentur dat toezicht houdt op het Duitse netwerk van gaspijpleidingen, tegen de Duitse zender ZDF.

1 uur geleden
Taiwan: meer economische sancties door China onwaarschijnlijk

TAIPEI (ANP/BLOOMBERG) - De economische maatregelen die China tegen Taiwan heeft ingesteld zullen waarschijnlijk geen grote invloed hebben op de handel tussen de twee landen, zeker gelet op de nauwe verwevenheid van de twee economieën. Dat stelt het Taiwanese ministerie van Financiën.

2 uur geleden