Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Personeel geniet op gezellig drukke terrassen in Roermond

Personeel geniet op gezellig drukke terrassen in Roermond

ROERMOND (ANP) - In het Limburgse Roermond is het - nu de winkels heropend zijn - gezellig druk. Ook de horeca ging zaterdag openen. Getuige de drukte op de terrasjes heeft het publiek daar behoefte aan. Ook het personeel heeft uitgekeken naar het moment waarop het weer aan de slag kon. "Fantastisch dat ik hier weer kan werken! Ik heb dit heel erg gemist!", zegt medewerker Sebi van Brownies & Downies aan het Munsterplein in Roermond.

Zaterdag mocht hij weer gasten helpen in de zaak na wekenlang vooral dagbesteding gedaan te hebben. Nu kan hij die weer afwisselen met werk in de horeca. Sebi werkt er al sinds de opening van de zaak, zeven jaar geleden. Zaterdag rond de middag was het er nog rustig. "Ik hoop dat de mensen verstandig zijn en niet en masse komen", zegt Sebi’s begeleider, bedrijfsleider Ton Walraven.

Dat is wel anders bij brasserie ve'Koch. "Volle bak!". Uitbater Raijmond Reijnders gebaart breed naar het terras voor zijn zaak. Iedereen die er wil plaatsnemen moet hem eerst een QR-code laten zien. "Dit had ik wel verwacht", zegt Reijnders blij.

Politieagenten

Stadswachten wandelen intussen door het winkelhart van Roermond, maar grijpen nergens in. Hetzelfde geldt voor enkele politieagenten, die door de stad patrouilleren. "Ik denk niet dat handhaving waarschuwingen gaat uitdelen", zegt Reijnders hoopvol.

Ook in eetcafé Munsterhof bevestigen de zaterdaghulpen dat zij het werk gemist hebben. "Iedereen vindt het heerlijk om elkaar weer te zien", zegt een van hen. "Eindelijk kunnen we weer wat doen!’, vult een ander aan, terwijl collega's heen en weer lopen met volgeladen serveerbladen. "Keigezellig om weer onder de mensen te zijn."

Eigenaar René Middel van Munsterhof zei dat het niet alleen het baantje is dat zijn personeel aan de zaak bindt, maar vooral ook de sociale omgeving. "Vandaag maken we er een gezellige protestdag van", zegt hij. "Morgen schakelen we met pijn in ons hart weer terug naar het to-go-principe."

Meer uit Binnenland

Lift gezocht en plek op de achterbank aangeboden

DEN HAAG (ANP) - Op sociale media proberen mensen van alles om, ondanks de treinstoring rond Amsterdam, toch naar het werk of huis te komen. Onder meer via de hashtag #treinpoolen bieden mensen een plek in de auto aan, of vragen ze een ritje.

21 minuten geleden
Veel gestrande reizigers op Amsterdam CS

AMSTERDAM (ANP) - Op Amsterdam CS staan maandagochtend veel gestrande reizigers. Mensen komen kennelijk in onwetendheid of met goede hoop naar het station, maar daar wordt omgeroepen dat er geen treinen rijden. Dat staat ook op alle borden.

28 minuten geleden
Zo'n 150 concertbezoekers hebben in Ziggo Dome geslapen

AMSTERDAM (ANP) - Ongeveer 150 concertbezoekers hebben in de nacht van zondag op maandag in de Ziggo Dome in Amsterdam geslapen. Mensen die aanwezig waren bij shows van Harry Styles in de Amsterdam ArenA en Ghost in AFAS Live en vanwege de grote treinstoring niet naar huis konden, werden daar opgevangen.

33 minuten geleden
NS: impact storing heel groot op mensen in en rond Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De impact van de treinstoring op mensen in en rond Amsterdam is heel groot, zegt een woordvoerder van de NS. Ook voor de rest van het land heeft de storing gevolgen.

34 minuten geleden
Schiphol: laat je brengen of neem de taxi of de bus

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol raadt reizigers aan om met alternatief vervoer naar de luchthaven te komen vanwege de treinstoring rond Amsterdam. "Laat je brengen of neem de taxi of de bus", zegt een woordvoerder van Schiphol maandagochtend. Het vliegveld heeft personeel ook gevraagd om zoveel mogelijk thuis te werken.

37 minuten geleden
Gestrande reizigers in Jaarbeurs langzaam aan weer op pad

UTRECHT (ANP) - In de Jaarbeurs in Utrecht hebben ongeveer 180 mensen de nacht doorgebracht. Maandagochtend druppelen ze langzaam weer naar buiten, meldt een woordvoerster van de gemeente Utrecht. Om 07.30 uur waren er nog zo'n vijftien mensen die hun spulletjes bij elkaar pakten.

57 minuten geleden
Ook geen internationale treinen door storing

UTRECHT (ANP) - Door de storing rijden er ook geen internationale treinen vanuit en naar Amsterdam, meldt NS. Volgens een kaartje op de site gaat het om treinverkeer naar Brussel, naar Berlijn en naar Frankfurt.

58 minuten geleden