Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Personeel Brussels Airlines wil volgende week drie dagen staken

Personeel Brussels Airlines wil volgende week drie dagen staken

BRUSSEL (ANP) - Wie volgende week met de Belgische nationale vliegmaatschappij Brussels Airlines wil vliegen moet bedacht zijn op hinder. Het vliegend personeel van de luchtvaartmaatschappij wil donderdag, vrijdag en zaterdag staken. Maandag komt het vliegverkeer waarschijnlijk ook al in de knel door vakbondsacties op Brussels Airport, de thuishaven van Brussels Airlines in Zaventem.

Volgende week donderdag, vrijdag en zaterdag staan 525 vluchten gepland, laat de maatschappij weten. Hoeveel daarvan geannuleerd moeten worden is nog onduidelijk, laat een woordvoerster weten.

De vakbonden van het cabinepersoneel en van de piloten van Brussels Airlines waren nog in gesprek met hun werkgever, maar verwachten daar weinig van. Ze zetten de staking naar eigen zeggen sowieso door. Ze zien niets in de premie die het bedrijf zou hebben aangeboden. Dat helpt volgens hen de werkdruk niet verlichten, hun belangrijkste grief. De directie van de vliegmaatschappij wijst erop dat het bedrijf verlies maakt en zich weinig kan veroorloven omdat het door de Belgische overheid door de coronacrisis is geholpen.

Drukke zomer

De driedaagse staking komt op de drempel van de drukke zomer, op een moment dat veel vliegvelden en vliegmaatschappijen het al nauwelijks kunnen bolwerken. Het aantal reizigers is door het wegvallen van de coronabeperkingen weer fors toegenomen, terwijl er tegelijkertijd een schreeuwend personeelstekort is.

Brussels Airlines kondigde vorige week aan komende zomer 148 vluchten te schrappen om zijn overbelaste piloten, stewards en stewardessen tegemoet te komen. Ook zijn volgens het bedrijf 225 extra cabinemedewerkers aangenomen en is hun takenpakket aangepast. Maar dat was voor het personeel niet genoeg.

Meer uit Financieel

Adyen grootste daler in licht lagere AEX, Prosus bovenaan

AMSTERDAM (ANP) - Betaalbedrijf Adyen was dinsdag de grootste daler in de AEX-index, die een eerdere winst zag verdampen. Techinvesteerder Prosus stond bovenaan in de hoofdindex dankzij een koersherstel van Tencent. De banken gingen licht omhoog doordat de zorgen over de stabiliteit van de financiƫle sector wat lijken te zijn afgenomen. Beleggers zijn nu vooral benieuwd in hoeverre de recente onrust in de bankensector van invloed zal zijn op de toekomstige rentestappen van de centrale banken.

1 uur geleden
Webwinkelconcern Alibaba wil zich opsplitsen in zes onderdelen

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese tech- en webwinkelconcern Alibaba is van plan om zijn activiteiten op te splitsen in zes hoofdonderdelen, waaronder e-commerce, media en de cloud. Op termijn zou elk onderdeel een eigen beursnotering kunnen krijgen. De activiteiten van Alibaba, dat een beursnotering heeft in New York en Hongkong, hebben een totale waarde van 220 miljard dollar, omgerekend zo'n 205 miljard euro.

1 uur geleden
ANVR: reisorganisaties verbeteren websites om prijstransparantie

DEN HAAG (ANP) - Reisorganisaties passen momenteel hun websites aan zodat zij voldoen aan eisen op het gebied van prijstransparantie van de Autoriteit Consument & Markt, meldt reiskoepel ANVR. De nieuwe afspraken hierover gelden vanaf zaterdag. Alle informatie over vakantieprijzen moet dan meteen duidelijk zijn voor de reiziger, stelt de ANVR.

2 uur geleden
EU eens over meer laadpalen en makkelijker afrekenen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie is het eens geworden over het plaatsen van meer laadpalen voor elektrische auto's. Betalen aan de laadpaal moet ook makkelijker en inzichtelijker worden.

2 uur geleden
ANVR: buitenlandse vakanties in trek, Turkije blijft achter

LEUSDEN (ANP) - Reisbranchevereniging ANVR zag de vraag naar vakanties in het buitenland ook in februari toenemen, na een recordaantal boekingen in januari. Nederlanders lijken nog wel wat terughoudend met het boeken van vakanties naar Turkije, waarvan de ANVR denkt dat dit komt door de catastrofale aardbevingen in het land.

3 uur geleden
Techinvesteerder Prosus koploper in verder herstellende AEX

AMSTERDAM (ANP) - Prosus was dinsdag de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die een verder herstel liet zien. Ook de banken en verzekeraars lieten stevige koerswinsten zien. Nu de zorgen over de stabiliteit van de financiƫle sector wat lijken te zijn afgenomen, zijn beleggers vooral benieuwd in hoeverre de recente onrust in de bankensector van invloed zal zijn op de toekomstige rentestappen van de centrale banken.

3 uur geleden
Verlies CZ ruim verdrievoudigd door beleggingen en inzet reserves

TILBURG (ANP) - Zorgverzekeraar CZ heeft het verlies vorig jaar meer dan verdrievoudigd, vooral als gevolg van slechte beleggingsresultaten. Ook moest het concern veel geld uit zijn reserves halen om de zorgpremies betaalbaar te houden.

4 uur geleden