Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Personeel Brussels Airlines dreigt met staking

Personeel Brussels Airlines dreigt met staking

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Personeel van Brussels Airlines gaat mogelijk staken. De vakbonden konden het met de leiding van de Belgische luchtvaartmaatschappij niet eens worden over maatregelen die moeten worden genomen om de werkdruk te verlichten. Er werd wel toegezegd om nieuwe mensen aan te nemen, maar de aanwas van twintig medewerkers is volgens de bonden niet voldoende. Overleg tussen de partijen vorige week leverde niets op.

Sinds het begin van de zomerperiode staat het personeel volgens de bonden onder grote druk. "Dit na een lange periode van werkloosheid, waardoor hun koopkracht drastisch is gedaald", aldus de bonden. Daarbij zou de directie van Brussels Airlines weigeren om te onderhandelen over structurele oplossingen voor de verbetering van de cao's.

Pas na het raadplegen van de achterban door de vakbonden zal duidelijk worden of en welke acties er komen. Volgens de bonden is het ook aan Lufthansa om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Eventuele acties kunnen vanaf 26 augustus plaatsvinden. Volgens de bonden is het niet de bedoeling dat reizigers worden geraakt.

De directie van Brussels Airlines liet eerder al weten het overleg te willen voortzetten om tot oplossingen te komen. De maatschappij zegt elke sociale actie die klanten schade toebrengt, de werklast van andere personeelsleden beïnvloedt en de vooruitgang van het bedrijf en de financiële stabiliteit ervan in gevaar brengt te veroordelen.

Meer uit Financieel

Rabobank zet stap om bank 'eenvoudiger' en 'efficiënter' te maken

UTRECHT (ANP) - Rabobank heeft een stap gezet in wat mogelijk het begin is van een grote herinrichting van de bank in Nederland. Het financiële concern heeft tegenover zijn algemene ledenraad het streven uitgesproken om de organisatie verder te "vereenvoudigen" en "efficiënter en klantgerichter" te maken. Wat dit precies betekent voor bijvoorbeeld het aantal vestigingen en of er banen gaan verdwijnen, is nog niet duidelijk.

29 minuten geleden
Beleggers enthousiast over recordomzet reisconcern TUI

AMSTERDAM (ANP) - Reisconcern TUI was woensdag een grote winnaar op de Europese beurzen. Beleggers reageerden enthousiast op de recordomzet die de Duitse vakantieaanbieder heeft gerapporteerd. Ook verwacht TUI voor zijn nieuwe boekjaar opnieuw een aanzienlijke stijging van de resultaten. Op de beurzen in Londen en Frankfurt werd het aandeel zo'n 15 procent hoger gezet.

2 uur geleden
Moederbedrijf Perry Sport, Aktiesport en Sprinter failliet

AMSTERDAM (ANP) - Sports Unlimited Retail, het moederbedrijf van de sportketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, is door de rechter in Amsterdam failliet verklaard. De 54 winkels, waar in totaal zo'n 1100 mensen werken, blijven voorlopig wel open. Een door de rechter aangestelde curator gaat kijken of er nog een doorstart inzit.

4 uur geleden
McDonald's wil over enkele jaren 50.000 restaurants hebben

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

4 uur geleden
FNV: 24 uursstaking bij ijsfabriek Ben & Jerry's in Hellendoorn

HELLENDOORN (ANP) - De ijsfabriek van Ben & Jerry's in Hellendoorn gaat donderdagochtend vanaf 07.00 uur, 24 uur lang plat, meldt FNV. Volgens de vakbond leggen medewerkers het werk neer uit onvrede over het uitblijven van een goede cao bij hun moederbedrijf Unilever.

4 uur geleden
Google lanceert nieuw model voor kunstmatige intelligentie

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google komt met een nieuwe technologie voor kunstmatige intelligentie (AI). Het model heeft de naam Gemini gekregen. Google zelf noemt de lancering "een grote mijlpaal in de ontwikkeling van AI en het begin van een nieuw tijdperk voor ons".

5 uur geleden
Wall Street veert op na banenrapport ADP

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag hoger geopend. Beleggers op Wall Street verwerkten een meevallend rapport van loonstrookverwerker ADP over de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven. Dat cijfer geldt als een voorproefje van het belangrijke arbeidsmarktrapport van de overheid dat vrijdag wordt gepubliceerd.

5 uur geleden