Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Personeel Achmea krijgt 2500 euro klimaatbudget

Personeel Achmea krijgt 2500 euro klimaatbudget

ZEIST (ANP) - Personeel van Achmea krijgt eenmalig netto 2500 euro klimaatbudget. Dit bedrag kunnen zij vanaf 2023 besteden aan producten en diensten die een bijdrage leveren aan verduurzaming en daarmee aan verbetering van het klimaat, staat in de nieuwe cao van het bedrijf. Vakbonden CNV en FNV stemden in met de nieuwe arbeidsvoorwaarden voor de circa 12.000 medewerkers van Achmea, waarmee de cao volgens de verzekeraar definitief is. Vakbond De Unie ging niet akkoord.

Naast het klimaatbudget krijgt personeel van Achmea er per 1 januari dit jaar 3 procent meer loon bij. Volgend jaar volgt nog een loonstap met 1 procent. Ook krijgen medewerkers in 1 januari volgend jaar eenmalig 750 euro bruto uitgekeerd. Verder is er een onbeperkt opleidingsbudget voor medewerkers en voor uitzendkrachten die langer dan drie maanden voor Achmea werken. Ook komt er een uittreedregeling voor medewerkers die binnen drie jaar de AOW-leeftijd bereiken.

De komende periode zal Achmea samen met de vakorganisaties de regeling voor het klimaatbudget en het onbeperkt opleidingsbudget verder uitwerken. De nieuwe cao heeft een looptijd van 2 jaar tot december 2023.

Meer uit Financieel

Reisaanbieders: Duitse kerstmarkten weer in trek bij Nederlanders

DEN HAAG (ANP) - Meerdaagse kerstmarktcruises over de Rijn of een dagtrip naar Oberhausen. Nederlanders trekken in de feestmaanden weer in groten getale de grens over om kerstmarkten in Duitse steden te bezoeken, geven reisorganisaties en de ANWB aan.

24 minuten geleden
KPN: veel phishingpogingen bij bedrijven, risico's onderschat

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal pogingen tot phishing bij Nederlandse bedrijven is op weekbasis bijna vertienvoudigd in vergelijking met een jaar eerder. Dat zegt telecomaanbieder KPN op basis van eigen cijfers. Cybercriminelen proberen door phishing persoonlijke, financiƫle of inloggegevens te verkrijgen.

1 uur geleden
Oliekartel OPEC verdedigt zich tegen kritiek IEA op oliesector

WENEN (ANP/BLOOMBERG) - Oliekartel OPEC verdedigt zich tegen kritiek van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) dat te weinig wordt gedaan door de olie-industrie om klimaatverandering aan te pakken. Het IEA heeft onder meer gezegd dat gestopt moet worden met fossiele investeringen en dat oliebedrijven veroorzakers van de klimaatproblemen zijn.

1 uur geleden
Nederlandse ontwikkelingsbank begint fonds voor klimaatprojecten

LONDEN (ANP) - De Nederlandse ontwikkelingsbank FMO heeft een fonds opgericht van 1,1 miljard dollar (zo'n 1 miljard euro) voor klimaatprojecten en ongelijkheidsbestrijding in ontwikkelingslanden. Het geld is grotendeels afkomstig van een pensioenfonds en verzekeringsmaatschappij, partijen die zulke investeringen meestal zouden laten liggen. Het fonds steunt projecten in armere landen die over het algemeen risicovoller zijn, maar die juist leningen nodig hebben om te kunnen slagen. Met een nieuw soort constructie van FMO en filantropische stichting MacArthur zijn de geldschieters nu wel bereid hier geld in te stoppen.

1 uur geleden
Marel zakt op Damrak na afwijzen overnamevoorstel

AMSTERDAM (ANP) - Marel behoorde dinsdag tot de verliezers op de Amsterdamse beurs. De IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines heeft het overnamevoorstel van zijn Amerikaanse branchegenoot John Bean Technologies (JBT) verworpen. Volgens het bestuur van het bedrijf, dat ook in Nederland veel activiteiten heeft, is het voorstel van JBT niet in het beste belang van de aandeelhouders. Het aandeel werd 2,5 procent lager gezet.

2 uur geleden
Marel verwerpt overnamevoorstel van John Bean Technologies

AMSTERDAM (ANP) - De IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines Marel heeft het overnamevoorstel van zijn Amerikaanse branchegenoot John Bean Technologies (JBT) verworpen. Volgens het bestuur van het in Amsterdam genoteerde bedrijf, dat ook in Nederland veel activiteiten heeft, is het voorstel van JBT niet in het beste belang van de aandeelhouders.

2 uur geleden
Vliegmaatschappij easyJet boekt hoge winst dankzij sterke vraag

LUTON (ANP/AFP) - De Britse budgetvliegmaatschappij easyJet heeft in het afgelopen gebroken boekjaar een forse winst neergezet. Het bedrijf profiteerde volop van de grote vraag naar vliegreizen in Europa dankzij het sterke herstel van de luchtvaart van de coronapandemie.

2 uur geleden