Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Perschef Witte Huis Stephanie Grisham wisselt van betrekking

Perschef Witte Huis Stephanie Grisham wisselt van betrekking

WASHINGTON (ANP) - De perschef van het Witte Huis, Stephanie Grisham verlaat haar post om bij de vrouw van de president, Melania Trump, weer als woordvoerster aan de slag te gaan. Ze had die functie onder Melania ook vanaf maart 2017 tot ze in juli 2019 perschef van president Trump werd.

Melania Trump verwelkomde Grisham in een boodschap "terug in de oostelijke vleugel van het Witte Huis" als chef-staf en woordvoerster van de First Lady. Grisham volgt daar Lindsay Reynolds op, die zich terugtrekt om meer bij haar gezin te zijn.

Grisham was de derde perschef van Donald Trump, na Sarah Sanders en Sean Spicer (eerste helft 2017). Grisham verlaat de burelen van de president kort nadat Mark Meadows daar aantrad als nieuwe chef-staf. Amerikaanse media melden dat die op zoek ging naar een andere perschef. Het is nog niet bekendgemaakt wie de vierde perschef van Trump wordt.

The New York Times zegt dat de 31-jarige Kayleigh McEnany de nieuwe perschef wordt. Zij was eerder een woordvoerster bij de Republikeinse Partij en is ruim een jaar geleden aangesteld als perswoordvoerster voor de verkiezingscampagne van Trump. McEnany is opgegroeid in Florida en werkte eerder bij Fox News en verdedigde destijds presidentskandidaat Trump meermaals bij CNN.

Meer uit Buitenland

Trudeau biedt Zelensky excuses aan voor SS'er in Lagerhuis Canada

OTTAWA (ANP/RTR) - De Canadese premier Justin Trudeau heeft zijn excuses aangeboden voor het incident met een oud-SS'er in het Canadese parlement afgelopen week. Trudeau richtte zich met name op de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die aanwezig was geweest bij het pijnlijke moment.

2 uur geleden
Navalni: overgeplaatst naar de zwaarst mogelijke gevangenis

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalni zegt dat hij wordt overgeplaatst naar de "zwaarst mogelijke gevangenis". Dinsdag kreeg Navalni te horen dat zijn hoger beroep werd verworpen. Navalni moet een gevangenisstraf van 19 jaar uitzitten.

2 uur geleden
Duitse oud-minister Krause veroordeeld voor fraude

ROSTOCK (ANP/DPA) - De Duitse oud-minister Günther Krause is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar en elf maanden voor pogingen tot fraude. Volgens de rechter heeft hij gelogen en bezittingen verborgen toen hij in een faillissement verwikkeld was.

2 uur geleden
Republikeinen houden weer verkiezingsdebat, opnieuw zonder Trump

SIMI VALLEY (ANP) - Republikeinse kandidaten voor de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen houden voor de tweede keer een debat. Dat begint om 03.00 uur Nederlandse tijd in Simi Valley (Californië) en wordt uitgezonden op televisie. De grote afwezige is oud-president Donald Trump, die zich ook had afgemeld voor het eerste debat.

2 uur geleden
Menendez ontkent omkoping, moet 100.000 dollar borg betalen

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse senator Robert Menendez heeft voor de rechter ontkend schuldig te zijn aan omkoping. De rechter legde hem een borgsom op van 100.000 dollar (95.000 euro) om weer vrij te komen. Menendez moest zijn persoonlijke paspoort inleveren, maar mag wel zijn overheidspaspoort houden waarmee hij als Amerikaanse senator naar het buitenland kan reizen.

4 uur geleden
VS organiseren volgende maand topoverleg met EU-leiders

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden ontvangt volgende maand Charles Michel en Ursula von der Leyen, de leiders van de Europese Unie. De Verenigde Staten organiseren volgens een Europese functionaris 20 oktober een Amerikaans-Europese top in Washington, waar de leiders hun samenwerking willen verdiepen.

4 uur geleden
VS leggen sancties op aan netwerk dat Iraanse drones ontwikkelt

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten leggen nieuwe sancties op aan een netwerk van personen en bedrijven dat betrokken zou zijn bij de ontwikkeling van Iraanse Shahed-136-drones. Washington houdt Iran al langer verantwoordelijk voor het leveren van zulke drones aan Rusland die in de oorlog in Oekraïne worden ingezet.

5 uur geleden