Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PepsiCo voorkomt omzetdaling met prijsverhogingen

PepsiCo voorkomt omzetdaling met prijsverhogingen

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Frisdrank- en snackproducent PepsiCo wist een omzetdaling in het tweede kwartaal van dit jaar te voorkomen met prijsverhogingen. De omzet van het concern achter merken als Pepsi, 7Up, Lay's chips en Quaker cruesli groeide met 1,9 procent tot 22,5 miljard dollar (20,8 miljard euro).

Het verkoopvolume, ofwel het aantal verkochte producten, daalde met 3 procent in het afgelopen kwartaal. Dat is de achtste kwartaaldaling op rij. PepsiCo heeft al tijden last van de hoge inflatie, waardoor consumenten sneller voor goedkopere huismerken kiezen in de supermarkt. Daarbij kopen consumenten sowieso minder snacks en frisdrank. PepsiCo meldde donderdag dat de vraag naar zijn snacks in Noord-Amerika gedurende het kwartaal "gedempt" was.

Toch groeide de nettowinst van het Amerikaanse concern met 12 procent tot 3 miljard dollar, iets hoger dan marktkenners hadden verwacht. Het omzetcijfer was echter beneden de verwachtingen.

Ramon Laguarta, topman van PepsiCo, wil in de tweede helft van dit jaar meer gaan inzetten op marketing, promoties en reclame om de omzet te stuwen. Hij verwacht wel dat consumenten voorlopig budgetbewust blijven en dat de groei verder afzwakt.

Meer uit Financieel

Herstel ASML blijft uit op Damrak na koersval

AMSTERDAM (ANP) - ASML leek donderdag te herstellen op de Amsterdamse beurs, maar het aandeel zag een kleine openingswinst weer snel verdampen en zakte 1,1 procent. De chipmachinefabrikant verloor een dag eerder zo'n 11 procent aan beurswaarde. Ook andere chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China.

12 uur geleden
Volvo verkocht meer auto's, vooral elektrisch en in Europa

STOCKHOLM (ANP) - Volvo Cars heeft in het vorige kwartaal flink meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in thuismarkt Europa wist de Zweedse fabrikant te profiteren, met een toename van 40 procent in het aantal verkochte wagens. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan elektrische Volvo's.

13 uur geleden
Kapitaalinjectie maakt Rotterdams bedrijf grote speler chipmarkt

ROTTERDAM (ANP) - Het Rotterdamse bedrijf Nearfield Instruments heeft 135 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van geavanceerde meetsystemen voor de chipindustrie. Het bedrijf heeft het Zuid-Koreaanse techbedrijf Samsung al als klant binnengehaald.

13 uur geleden
Omzet Sligro onder druk door inflatie en slecht weer

VEGHEL (ANP) - Groothandelaar Sligro Food Group heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet licht zien dalen en wijst daarbij op de impact van de hoge inflatie en het slechte weer op de consumentenbestedingen. Het bedrijf uit Veghel verwacht ook geen herstel van het consumentenvertrouwen en de bestedingen in de rest van dit jaar.

13 uur geleden
Winstsprong TSMC door sterke vraag naar AI-chips

HSINCHU (AFN/AFP/BLOOMBERG) - Het Taiwanese chipconcern TSMC heeft de winst in het afgelopen kwartaal met 36 procent omhoog zien gaan, boven de verwachtingen van marktkenners. Het concern profiteerde vooral van een sterke vraag naar halfgeleiders die worden gebruikt in toepassingen voor kunstmatige intelligentie (AI).

13 uur geleden
Aandacht voor chipbedrijven en rentebesluit ECB op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag vooral uit naar de chipsector en het rentebesluit in de eurozone. De chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China. Zo kelderde ASML zo'n 11 procent, waarmee de chipmachinefabrikant bijna 43 miljard euro aan beurswaarde verloor.

13 uur geleden
Meeste 10- tot 12-jarigen zijn helemaal gewend aan digitaal geld

AMSTERDAM (ANP) - De meeste kinderen van boven de tien jaar zijn al helemaal gewend aan digitaal geld. Meer dan de helft van de kinderen tussen 10 en 12 jaar weet bijna altijd hoeveel geld er op hun bankrekening staat, blijkt uit onderzoek in opdracht van ABN AMRO.

13 uur geleden