Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Peperkamp grijpt bij olympisch debuut net naast finale slopestyle

Peperkamp grijpt bij olympisch debuut net naast finale slopestyle

ZHANGJIAKOU (ANP) - Snowboardster Melissa Peperkamp is er bij haar debuut op de Olympische Spelen net niet in geslaagd de finale te halen op het onderdeel slopestyle. De 17-jarige Nederlandse eindigde op het Genting Snow Park in Zhangjiakou in de kwalificatie als dertiende. Van de 28 deelnemers plaatsten de beste twaalf zich voor de finale van zondag.

Peperkamp noteerde in haar eerste run een score van 61,26 punten, goed voor de zesde positie. In haar tweede omloop kwam ze tot 60,18 punten, de twaalfde score. Bij het opmaken van de ranglijst werd gekeken naar de beste score van de snowboardsters en dus niet naar de totaalscore. Peperkamp viel net buiten de finale.

De Nieuw-Zeelandse Zoi Sadowski-Synnott eindigde in de kwalificatie met 86,75 als eerste, voor de Japanse Kokomo Murase (81,45) en de Finse Enni Rukajärvi (78,83). Ariane Burri, die net voor Peperkamp twaalfde werd, had als hoogste score 65,55.

Vierde

Een maand geleden eindigde Peperkamp bij de wereldbekerwedstrijd in Calgary als vierde op slopestyle. Dat was haar beste prestatie tot nu toe in de wereldbeker. Ook werd ze een keer zesde en zevende. In de wereldbekerstand neemt de jonge Utrechtse de tweede plek in met 126 punten.

Bij de mannen staan de kwalificaties voor de slopestyle, een onderdeel dat sinds de Spelen van 2014 in Sotsji olympisch is, zondag op het programma. Niek van der Velden komt namens Nederland in actie. Vier jaar geleden zou de Brabander in Pyeongchang zijn olympische debuut maken, maar in de training voorafgaand aan die wedstrijd brak hij zijn arm. Van der Velden heeft nu als doel om de finale te bereiken.

Peperkamp en Van der Velden doen later deze Spelen ook nog mee aan het onderdeel big air, dat in Beijing zelf plaatsvindt.

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

4 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

6 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

7 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

8 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

8 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

8 uur geleden