Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pensioenkenners hoog op de lijst bij 50PLUS

Pensioenkenners hoog op de lijst bij 50PLUS

DEN HAAG (ANP) - 50PLUS gaat met volledig nieuwe kandidaten de verkiezingen in. Nu de huidige leden van de Tweede Kamerfractie allemaal hebben bedankt voor de eer, kiest de ouderenpartij voor mensen met vakkennis over beleidsterreinen die zij belangrijk vindt, met name de pensioenen.

Na het vertrek met slaande deuren van Henk Krol, jarenlang het boegbeeld van 50PLUS in Den Haag, kozen de leden ANBO-voorzitter Liane den Haan als nieuwe lijsttrekker. De kandidaten achter haar zijn "mensen met een grote staat van dienst op het gebied van speerpunten uit ons verkiezingsprogramma", zegt zij.

Nummer twee op de lijst is Raymond Brood die jarenlang partner was bij Mercer, een consultancybureau dat onder meer gespecialiseerd is in pensioenen. Ook de nummer vier, voormalig Robeco-bestuurder Martin Nijkamp, brengt op dat terrein veel kennis en ervaring mee.

Groot belang

Die pensioenkennis is volgens Den Haan "van groot belang bij de uitwerking van het huidige pensioenakkoord". Nummer drie op de lijst is Ellen Verkoelen, die nu fractievoorzitter is van 50PLUS in de Rotterdamse gemeenteraad. Zij is gekozen om haar kennis van onder meer duurzaamheid en inclusiviteit.

50PLUS heeft daarnaast specialisten op de lijst staan op het gebied van gezondheidszorg, veiligheid en wonen. Hoe kansrijk die kandidaten zijn is evenwel de vraag. De partij heeft na het vertrek van Krol nog drie zetels over in de Tweede Kamer, en dreigt er daar volgens de jongste peilingen maar één van over te houden.

Huidig fractievoorzitter Corrie van Brenk was zelf graag lijsttrekker geworden, maar verloor de verkiezing. Omdat zij het hartgrondig oneens is met het pensioenstandpunt van Den Haan, besloot zij daarop af te zien van een plek op de lijst. Afgelopen week haakten ook Léonie Sazias en Gerrit Jan van Otterloo af.

Meer uit Binnenland

Eerste officiële zomerse dag van het jaar een feit

HOUTEN (ANP) - De eerste officiële zomerse dag van dit jaar is een feit. De temperatuur in De Bilt steeg om 12.20 uur naar 25,5 graden en daarmee is sprake van een officiële zomerse dag. Deze eeuw gebeurde dat volgens Weeronline niet eerder zo laat in het jaar.

19 minuten geleden
Organisaties bezorgd om mensenrechten bij Europese asieldeal

DEN HAAG (ANP) - Vluchtelingen- en mensenrechtenorganisaties zijn blij dat EU-landen afspraken hebben gemaakt over het nieuwe asielbeleid, maar vrezen dat veel asielzoekers alsnog onder slechte omstandigheden blijven zitten in vluchtelingenkampen in bijvoorbeeld Griekenland. In het asielbeleid moeten lidstaten verplicht een aantal asielzoekers overnemen of die plicht afkopen. Amnesty International vermoedt dat rijke landen kiezen voor afkopen en asielzoekers aan de Europese grens "in een benarde situatie blijven zitten".

25 minuten geleden
FDF-voorman: LTO 'ontploft' als het instemt met landbouwakkoord

DEURNE (ANP) - Land- en tuinbouworganisatie LTO "ontploft" als de top van de organisatie tekent voor een landbouwakkoord, voorspelt voorman Mark van den Oever van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF). Hij denkt dat er dan veel afdelingen van LTO zich gaan afscheiden. Sowieso zullen boeren volgens hem komende zomer acties opzetten als minister Piet Adema (Landbouw) "er iets gaat doordrukken dat ons niet aanstaat".

41 minuten geleden
Zomers weekend: oproep op tot voorzichtigheid in en om water

DEN HAAG (ANP) - Met een "prachtig zomers weekend" voor de boeg roept een aantal partijen, waaronder de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), op "tot voorzichtigheid in en om het water". Volgens hen leert de ervaring dat "mensen op dit soort dagen de risico's van het zwemmen in open water onderschatten".

52 minuten geleden
Van der Burg houdt 'afbetalen' asielopvangplicht open als optie

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet houdt de optie open om te gaan betalen om minder asielzoekers op te nemen. Het is volgens staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) "op dit moment niet aan de orde", maar hij wil wel praten met de Tweede Kamer over de vraag of Nederland gebruik gaat maken van deze optie uit de Europese asieldeal.

2 uur geleden
Utrecht verbiedt komst van nieuwe tabakszaken

UTRECHT (ANP) - De gemeente Utrecht verbiedt ondernemers om een nieuwe tabaksspeciaalzaak te openen in de stad. De gemeente streeft naar een rookvrije generatie en tabakszaken horen daar niet bij, vindt wethouder Eelco Eerenberg.

2 uur geleden
In Annecy gewonde kinderen stabiel, ook Nederlander

PARIJS/ANNECY (ANP) - De vier kinderen die donderdag gewond raakten bij een steekpartij in Annecy verkeren niet meer in levensgevaar. Premier Elisabeth Borne zei vrijdagmorgen dat hun toestand stabiel is. Onder hen is ook een Nederlander.

2 uur geleden