Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pensioenfondsen staan er weer iets beter voor

Pensioenfondsen staan er weer iets beter voor

ROTTERDAM (ANP) - De Nederlandse pensioenfondsen staan er iets beter voor in vergelijking met een maand eerder, waarmee de stijgende lijn weer is ingezet. Volgens onderzoeksbureau Aon verbeterde de financiële positie van de fondsen vooral door een positief rendement op beleggingen. De rente bewoog nauwelijks. In de eerste helft van het jaar verbeterde de positie van de pensioenfondsen. In juli was sprake van een dip.

De gemiddelde dekkingsgraad, de graadmeter die de 'gezondheid' van de fondsen aangeeft, steeg in augustus van 108 naar 109 procent. Dat betekent dat ze voor elke euro aan toekomstige pensioenverplichtingen inmiddels weer zo'n 1,09 euro in kas hebben. Volgens Aon lijken de meeste fondsen weer uit de gevarenzone als het gaat om de dreiging van pensioenkortingen in de komende jaren.

Aon merkt op dat met de stijgende dekkingsgraden pensioenfondsen zich ook weer met andere zaken bezig kunnen houden. Als belangrijke aandachtspunten noemt het onderzoeksbureau cyberveiligheid en klimaat waar ook pensioenfondsen aandacht aan moeten besteden.

Meer uit Financieel

Italianen hoeven pizza's van Domino's niet, pizzamaker vertrekt

NEW YORK (ANP) - Domino's Pizza vertrekt uit Italië, de bakermat van de pizza. Italianen geven de voorkeur aan pizza's van lokale restaurants. Door het gebrek aan klandizie ziet het van huis uit Amerikaanse Domino's daarom nog maar een oplossing. De laatste vestigingen van Domino's in Italië hebben inmiddels hun deuren gesloten.

41 minuten geleden
Just Eat Takeaway en PostNL grootste dalers op lager Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging dinsdag licht omlaag onder aanvoering van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway. Bij de middelgrote bedrijven bungelde PostNL onderaan met een verlies van dik 7 procent. Analisten van de Amerikaanse bank Jefferies haalden het aandeel van hun kooplijst na de tegenvallende resultaten die het postbedrijf een dag eerder bekendmaakte.

1 uur geleden
Bestelknop van bol.com deugde volgens kantonrechter niet

AMSTERDAM (ANP) - Een uitspraak van de kantonrechter in Amsterdam heeft mogelijk grote gevolgen voor bol.com en andere webwinkels. Volgens de rechter voldeed de bestelknop van bol.com namelijk niet aan de vereisten. Een consument die nog een rekening had openstaan bij de webwinkel hoefde die van de rechter daarom niet te betalen.

1 uur geleden
Haven Felixstowe biedt werknemers bonus om staking te voorkomen

FELIXSTOWE (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De grote Britse containerhaven Felixstowe biedt werknemers een bonus van 500 pond, omgerekend ruim 590 euro, om een staking later deze week te voorkomen. Felixstowe is de grootste containerhaven van het Verenigd Koninkrijk en het personeel wil later deze maand acht dagen het werk neerleggen uit onvrede over het mislukken van loononderhandelingen.

1 uur geleden
Baas Lelystad Airport stapt over naar Rotterdam The Hague Airport

LELYSTAD (ANP) - De topvrouw van Lelystad Airport, Wilma van Dijk, wordt per 1 september de nieuwe directeur van Rotterdam The Hague Airport. Van Dijk volgt in Rotterdam Ron Louwerse op die met pensioen gaat. De scheidend topman blijft dit jaar nog wel betrokken bij het inpassen van het nieuwe luchthavenbesluit.

1 uur geleden
Duitse toezichthouder: EU-noodplan kan gasprijzen stabiliseren

BERLIJN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het gasbesparingsplan van de Europese Unie, dat dinsdag van kracht is geworden, kan zorgen voor een stabilisatie of zelfs een verlaging van de gasprijzen in het landenblok. Dat zei , de hoogste baas van het Bundesnetzagentur dat toezicht houdt op het Duitse netwerk van gaspijpleidingen, tegen de Duitse zender ZDF.

2 uur geleden
Taiwan: meer economische sancties door China onwaarschijnlijk

TAIPEI (ANP/BLOOMBERG) - De economische maatregelen die China tegen Taiwan heeft ingesteld zullen waarschijnlijk geen grote invloed hebben op de handel tussen de twee landen, zeker gelet op de nauwe verwevenheid van de twee economieën. Dat stelt het Taiwanese ministerie van Financiën.

3 uur geleden