Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pensioenbelegger APG steekt half miljard in Indonesische tolwegen

Pensioenbelegger APG steekt half miljard in Indonesische tolwegen

AMSTERDAM (ANP) - Pensioenbelegger APG gaat samen met staatsbedrijven uit Abu Dhabi en Indonesië investeren in twee tolwegen op het Indonesische eiland Java. Gezamenlijk gaat het om een voorlopige investering van 1 miljard dollar, waarvan APG de helft voor zijn rekening neemt.

APG, dat onder meer de pensioenen belegt voor ambtenarenpensioenfonds ABP, heeft al de nodige ervaring met investeringen in Spaanse en Franse tolwegen. De aanleg van de Indonesische tolwegen zal naar verwachting tussen de vijf en tien jaar in beslag nemen. APG verwacht daarom dat de investering een stabiel en langdurig rendement gaat opleveren. Circa 90 procent van de investering komt ten goede aan de pensioenfondsen van het ABP.

De Nederlandse pensioenbelegger werkt voor de gelegenheid samen met de Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) en de Indonesia Investment Authority (INA). ADIA is de beleggingsinstelling die investeringen doet namens de regering van Abu Dhabi. INA is het staatsinvesteringsfonds van Indonesië.

Het gaat om de trajecten Kanci-Pejagan en Pejagan-Pemalang. Op de meeste autosnelwegen wordt in Indonesië tol geheven. Met de aanleg van de tolwegen moeten de reistijden tussen grote stedelijke centra verkort worden en de toegang tot belangrijke industriële knooppunten en havens worden vergroot.

Meer uit Financieel

Google-moeder Alphabet profiteert van clouddiensten en advertenties

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft het afgelopen kwartaal opnieuw geprofiteerd van het aanbieden van zijn clouddiensten, maar ook advertenties leverden meer op. De omzet van het Amerikaanse concern steeg op jaarbasis met 14 procent tot ruim 84,7 miljard dollar, omgerekend meer dan 78 miljard euro.

3 uur geleden
Opnieuw minder winst voor Tesla door goedkopere auto's

AUSTIN (ANP) - Tesla heeft in het tweede kwartaal van dit jaar opnieuw flink minder winst geboekt. Dat kwam onder meer doordat de elektrische autofabrikant minder omzet haalde uit de verkoop van Tesla-wagens, waarvan de prijzen zijn gedaald.

3 uur geleden
Spotify maakt flinke koerssprong na kwartaalresultaten

NEW YORK (ANP) - Spotify heeft dinsdag een flinke koerssprong gemaakt op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden enthousiast op de kwartaalresultaten van de muziekstreamingdienst. Zo maakte Spotify bekend dat maandelijks 626 miljoen mensen naar muziek en podcasts luisteren via het platform, 14 procent meer dan een jaar eerder.

3 uur geleden
LVMH ziet winst dalen door terughoudende rijke consument

PARIJS (ANP/RTR) - LVMH, het Franse luxebedrijf achter merken als Louis Vuitton, Christian Dior, Givenchy en Tiffany & Co, heeft minder winst behaald in het afgelopen halfjaar. Door onzekere geopolitieke en economische omstandigheden gaven rijke consumenten minder uit aan onder meer dure handtassen en Hennessy Cognac.

7 uur geleden
Flink meer orders voor chiptoeleverancier ASMI

ALMERE (ANP) - Chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft het aantal nieuwe orders over de maanden april tot en met juni flink zien toenemen. De orderontvangst kwam uit op ruim 755 miljoen euro, 56 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. ASMI levert onder meer systemen voor de bewerking van wafers, de dunne schijfjes waarvan halfgeleiders worden gemaakt.

7 uur geleden
The Information: opvouwbare iPhone mogelijk in 2026 op de markt

CUPERTINO (ANP) - Apple werkt aan een opvouwbare iPhone die mogelijk in 2026 op de markt komt. Dat meldt The Information op basis van ingewijden. Zij vertellen de technieuwssite dat Apple de afgelopen maanden contact heeft gezocht met toeleveranciers voor het produceren van de benodigde onderdelen.

8 uur geleden
AkzoNobel grootste daler in AEX na teleurstellend cijferbericht

AMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel, fabrikant van verfmerken als Sikkens en Flexa, moest dinsdag een koersverlies op het Damrak incasseren van 3 procent na de publicatie van tegenvallende vooruitzichten. Daarmee eindigde AkzoNobel onderaan de AEX. Het bedrijf denkt dat de winst dit jaar aan de onderkant van de verwachtingen uitkomt, mede door gestegen kosten. Ook had het bedrijf last van het slechte weer, waardoor er minder werd geverfd buiten.

8 uur geleden