Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pelosi ziet risico van gevaarlijke escalatie na aanval VS in Irak

Pelosi ziet risico van gevaarlijke escalatie na aanval VS in Irak

WASHINGTON (ANP) - De leider van de Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden ziet in de aanval door de VS in Irak een risico voor escalatie. Dat kunnen de VS en de wereld zich niet permitteren, aldus Nancy Pelosi in een verklaring.

Ze riep de Republikeinse president Donald Trump op zo snel mogelijk parlementsleden in te lichten over de aanval op de luchthaven van de Iraakse hoofdstad Baghdad. Daardoor kwamen zeker acht mensen om het leven, onder wie de prominente Iraanse generaal Qassem Soleimani.

"De luchtaanval van vanavond riskeert de provocatie van een gevaarlijke escalatie van geweld", aldus Pelosi. "Amerika, en de wereld kunnen zich niet permitteren dat de spanning escaleert tot een punt waarop we niet meer terug kunnen."

Meer uit Politiek

Schouten heeft nog 'grote zorgen' over aantal mensen met schulden

DEN HAAG (ANP) - Scheidend minister Carola Schouten (Armoedebeleid) vindt dat het nu demissionaire kabinet "mooie resultaten" heeft behaald bij de aanpak van geldzorgen en schulden. Dat schrijft ze in een voortgangsrapportage. Toch maakt ze zich nog "grote zorgen" over het aantal mensen dat schulden heeft, met name jongeren.

2 minuten geleden
Kamer zet 130 op snelweg op losse schroeven: eerst boeren helpen

DEN HAAG (ANP) - Het verhogen van de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur op de snelweg is verder op losse schroeven komen te staan. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat eerst alle boeren die onterecht geen natuurvergunning hebben worden gelegaliseerd. Ook moeten eerst garnalenvissers een natuurvergunning krijgen. Coalitiepartijen VVD en NSC steunden de motie, die werd ingediend door de ChristenUnie en het CDA.

16 minuten geleden
Lang applaus in Kamer om verblijfsregeling voor Surinamers

DEN HAAG (ANP) - In de Tweede Kamer heeft vanaf de publieke tribune lang applaus geklonken na het aannemen van een motie om een verblijfsregeling voor Surinamers in te stellen. Een ruime Kamermeerderheid wil zo'n regeling voor honderden Surinamers die al jaren ongedocumenteerd in Nederland wonen.

27 minuten geleden
Kamermeerderheid wil geen 'omvolking' meer horen in debatten

DEN HAAG (ANP) - Tijdens debatten moet niet meer worden toegestaan om "racistische omvolkingstheorieën" te verspreiden, vindt een meerderheid in de Tweede Kamer. Deze oproep van DENK aan het adres van Kamervoorzitter Martin Bosma kreeg ook de steun van de PVV. De motie is pikant omdat PVV'er Bosma zelf meermaals over omvolking heeft gesproken in Kamerdebatten. Zijn partijgenoot en aspirant-minister Marjolein Faber (Asiel en Migratie) nam maandag "volledig afstand" van uitspraken die ze hierover heeft gedaan in de Eerste Kamer.

33 minuten geleden
Slavernijherdenking is laatste publieke optreden premier Rutte

DEN HAAG (ANP) - De herdenking van het Nederlandse slavernijverleden aanstaande maandag wordt het laatste publieke optreden van Mark Rutte als minister-president, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. De dag daarna, op 2 juli, staat het nieuwe kabinet op het bordes.

46 minuten geleden
Moties van wantrouwen en van afkeuring tegen Yeşilgöz verworpen

DEN HAAG (ANP) - De moties van wantrouwen en van afkeuring die oppositiepartijen hadden ingediend tegen demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz zijn verworpen. De indieners verwijten haar dat ze via de media veel te hoge aantallen heeft verspreid over erkende vluchtelingen die (verre) familieleden laten overkomen. Bovendien heeft ze dat onjuiste beeld maandenlang laten bestaan. Tijdens het debat vorige week gaf de minister toe dat ze een fout had gemaakt, maar ze weigerde hiervoor excuses te maken.

55 minuten geleden
Wilders over wethouder Amsterdam: met weglopen schiet je niets op

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders vindt het jammer dat de Amsterdamse wethouder Rutger Groot Wassink per direct stopt als voorzitter van de asielcommissie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), omdat hij niet wil samenwerken met de PVV. Die commissie houdt zich bezig met het vinden van noodopvangplekken voor asielzoekers en huisvesting voor statushouders.

58 minuten geleden