Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Peiling: gevaccineerde Nederlanders positief over boosterprik

Peiling: gevaccineerde Nederlanders positief over boosterprik

AMSTERDAM (ANP) - Ruim acht op de tien van de Nederlanders die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, zou een boosterprik laten zetten zodra dat kan. Dat blijkt uit een peiling die de NOS onder bijna 2300 mensen liet uitvoeren door I&O Research.

Volgens het onderzoeksbureau, dat de peiling tussen afgelopen vrijdag (na de coronapersconferentie) en maandag uitvoerde, is 83 procent van de gevaccineerden positief over de boosterpik. Dat is een lichte stijging ten opzichte van september, toen ging het om 79 procent. Twee derde zou de prik zeker laten zetten, 22 procent noemt het nemen van een extra inenting waarschijnlijk.

Met name onder de gevaccineerde 35-plussers is er meer draagvlak gekomen voor de boosterprik, zien de onderzoekers. Bij jongeren staan er vergeleken met september ongeveer evenveel mensen welwillend tegenover een extra dosis van het coronavaccin.

De boosterprik is bedoeld om de bescherming tegen Covid-19 te versterken. De werking van de coronavaccins kan na verloop van tijd afnemen. De overheid geeft 60-plussers, bewoners van zorginstellingen en ook zorgpersoneel dat direct contact met patiënten heeft voorrang voor een extra prik. 60-minners zijn na deze groepen aan de beurt, ook al is dat volgens de Gezondheidsraad nog niet nodig. De raad adviseerde woensdag ook mensen met het syndroom van Down zo snel mogelijk een boosterprik te geven.

Meer uit Binnenland

Afvalverwerker AVR na brand nog dagenlang onbruikbaar

ROTTERDAM (ANP) - AVR in Rotterdam verwacht dat het verbranden van huisafval voorlopig nog niet kan opstarten na de brand die twee dagen lang bij de afvalverwerker heeft gewoed. "Alles ligt sinds donderdagmorgen stil. We hebben nog geen idee wanneer we weer kunnen opstarten, maar het gaat zeker dagen duren. Mogelijk zelfs langer", laat een woordvoerder van het bedrijf aan het ANP weten.

15 minuten geleden
Fremantle Highway komt aan in haven van Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Fremantle Highway is zaterdagochtend in Rotterdam aangekomen, bijna twee maanden nadat op het vrachtschip brand uitbrak. Het schip vertrok donderdagmiddag uit de Groningse Eemshaven, waar het sinds begin augustus lag.

3 uur geleden
Brand bij afvalverwerker in Rotterdam geblust

ROTTERDAM (ANP) - De brand die sinds donderdagochtend woedde in een loods van afvalverwerker AVR in Rotterdam is uit. Volgens de veiligheidsregio is zaterdag rond 06.30 uur het sein brand meester gegeven. Er zouden geen smeulende brandresten meer zijn aangetroffen.

3 uur geleden
Asielzoekerscentra doen mee aan Nationale Burendag

DEN HAAG (ANP) - Ruim honderd asielzoekerscentra in Nederland doen zaterdag mee aan Nationale Burendag. Deze door het Oranjefonds georganiseerde dag is volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND zeer geschikt om te benadrukken dat asielzoekers buren zijn van iedereen in hun omgeving. Vorig jaar kwamen ongeveer 12.000 mensen een kijkje nemen in een asielzoekerscentrum, aldus het COA.

7 uur geleden
Fremantle Highway komt aan in haven van Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Fremantle Highway wordt zaterdag in Rotterdam verwacht, bijna twee maanden nadat op het vrachtschip brand uitbrak. Het schip vertrok donderdagmiddag uit de Groningse Eemshaven, waar het sinds begin augustus lag.

7 uur geleden
Demonstratie voor behoud spoedeisende hulp Heerlens ziekenhuis

HEERLEN (ANP) - Vele honderden demonstranten worden zaterdagmiddag in Heerlen verwacht voor een actie ter behoud van de spoedeisende hulp (SEH) en het beddenhuis van het Zuyderland Ziekenhuis in de Limburgse gemeente. Het ziekenhuis wil reorganiseren en vanaf 2030 de SEH evenals het beddenhuis verplaatsen naar het Zuyderland in Sittard-Geleen. Daar is volgens Zuyderland geen ontkomen aan door het almaar oplopend personeelsgebrek.

7 uur geleden
Samen quizzen, zingen en werken in de buurttuin op Burendag

DEN HAAG (ANP) - In heel Nederland gaan mensen zaterdag weer gezellige dingen doen met hun buren. Op deze Burendag doen buren dat al jaren om elkaar beter te leren kennen en hun buurt leefbaarder te maken.

7 uur geleden