Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PEC Zwolle zorgeloos naar einde seizoen na zege op Heracles

PEC Zwolle zorgeloos naar einde seizoen na zege op Heracles

ZWOLLE (ANP) - PEC Zwolle heeft door een overwinning op Heracles Almelo verder afstand genomen van de degradatiezone. De ploeg van coach Johnny Jansen won met 3-1 en hoeft niet meer bezorgd naar beneden te kijken. Heracles moet na de nederlaag nog wel aan de bak om met name RKC onder zich te houden.

Beide ploegen begonnen het duel met 32 punten uit dertig duels. PEC kwam in de 16e minuut op voorsprong. Lennart Thy ontfutselde aan de rechterkant Heracles-aanvoerder Justin Hoogma de bal, drong het strafschopgebied binnen en schoot hard en hoog raak. Voor de Duitser was het zijn twaalfde competitietreffer van dit seizoen.

Silvester van der Water miste kort voor rust de kans op de 2-0 met een schot dat net voorlangs het doel verdween. Aan de andere kant stuitte Brian De Keersmaecker op PEC-doelman Jasper Schendelaar. In de extra tijd van de eerste helft was het alsnog gelijk. Marko Vejinovic schoot van dichtbij raak.

Tegen zijn oude club besliste Van der Water het duel in de 69e minuut. De aanvaller tikte raak nadat een voorzet van Younes Namli via het hoofd van Anselmo Mac Nulty voor zijn voeten was beland. Het was zijn eerste treffer in dienst van PEC. Diep in de extra tijd maakte Filip Krastev er nog 3-1 van.

Meer uit Voetbal

Utrecht huurt aanvaller Descotte ook komend seizoen van Charleroi

UTRECHT (ANP) - Anthony Descotte speelt ook komend seizoen bij FC Utrecht. De club huurt de 20-jarige Belgische aanvaller opnieuw van Charleroi. FC Utrecht is ook een optie tot koop overeengekomen.

1 uur geleden
Leverkusen-trainer Alonso rekent op snelle terugkeer Wirtz

LEVERKUSEN (ANP/DPA) - Bayer Leverkusen-trainer Xabi Alonso verwacht Florian Wirtz op tijd terug voor de twee finales die zijn elftal dit seizoen nog speelt. De 21-jarige Duitse international ontbrak afgelopen weekeinde in de met 5-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen VfL Bochum met een blessure aan zijn dijbeen.

1 uur geleden
Ten Hag wijt nederlagen aan vele geblesseerde verdedigers

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag van Manchester United wijt de vele nederlagen van dit seizoen aan een gebrek aan verdedigers. In de thuiswedstrijd van zondag tegen Arsenal (0-1) miste de Nederlander in zijn defensie zes man, waardoor hij in die linie opnieuw een beroep moest doen op verdedigende middenvelder Casemiro.

3 uur geleden
Mbappé scoort, maar verliest wel bij afscheid van fans PSG

PARIJS (ANP) - Kylian Mbappé heeft zijn laatste thuiswedstrijd in het shirt van Paris Saint-Germain opgeluisterd met een treffer, maar hij leed in het Parc des Princes wel een pijnlijke nederlaag met zijn ploeg. PSG, dat zich eind april al kroonde tot landskampioen, verloor met 3-1 van Toulouse.

12 uur geleden
Atalanta rekent met twee goals in drie minuten af met AS Roma

BERGAMO (ANP) - Atalanta staat door een zege op AS Roma nog steviger op de vijfde plaats in de Serie A, een plek die recht geeft op deelname aan de Champions League volgend seizoen. De ploeg won in het eigen stadion in Bergamo met 2-1. De Belg Charles De Ketelaere maakte beide goals van Atalanta in een tijdsbestek van drie minuten.

13 uur geleden
Volendam-speler Ould-Chikh geopereerd aan tumor in onderrug

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam-speler Bilal Ould-Chikh is succesvol geopereerd aan een goedaardige tumor in zijn onderrug, meldt hij via Instagram. "De tumor is volledig verwijderd. Voor nu focus ik mij op mijn herstel, zodat ik weer kan aansluiten in de voorbereiding van het nieuwe seizoen en in augustus zien jullie mij weer knallen op het veld", schrijft de aanvaller, die totdat hij eind maart uitviel een vaste waarde was bij de Volendammers.

13 uur geleden
Ongeslagen kampioen Leverkusen veel te sterk voor tiental Bochum

BOCHUM (ANP) - De Duitse kampioen Bayer Leverkusen heeft zijn recordreeks aan wedstrijden zonder nederlaag verder uitgebouwd met een overtuigende 5-0-zege op VfL Bochum. De ploeg van trainer Xabi Alonso verloor eind mei vorig jaar voor het laatst een officiële wedstrijd (3-0 tegen Bochum) en bleef zondag voor de vijftigste keer ongeslagen. Donderdag in de halve finale van de Europa League tegen AS Roma kreeg Leverkusen het Europese record alleen in handen (Benfica bleef tussen december 1963 en februari 1965 48 duels zonder nederlaag).

13 uur geleden