Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PEC Zwolle wint ook tweede duel en gaat aan kop in eerste divisie

VELSEN (ANP) - PEC Zwolle heeft ook de tweede competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in de eerste divisie gewonnen. Het elftal van trainer Dick Schreuder, dat vorig seizoen uit de Eredivisie degradeerde, was in Velsen met 5-0 te sterk voor Telstar. PEC was de competitie zondag gestart met een zege (2-1) op De Graafschap en gaat op basis van het beste doelsaldo nu aan kop.

De 37-jarige middenvelder Haris Medunjanin, die deze week werd overgenomen van FC Cincinnati, startte nog op de bank bij Zwolle. De voormalig jeugdinternational van Oranje zag zijn nieuwe werkgever al snel afstand nemen. Chardi Landu opende al in de 2e minuut de score. De Griek Apostolos Vellios, de andere aanvaller van PEC, verdubbelde in de 9e minuut de voorsprong. Ook Landu scoorde in de eerste helft nog eens (0-3). Na rust nam de Duitser Luis Gorlich de vierde Zwolse treffer voor zijn rekening. In de slotfase zorgde Thomas van den Belt voor het vijfde doelpunt.

Willem II, dat net als PEC Zwolle en Heracles Almelo degradeerde en direct weer wil promoveren, wacht nog steeds op de eerste overwinning. De Tilburgers verloren met 2-1 bij FC Eindhoven. Vorige week wist Willem II niet te winnen van Jong PSV (1-1). Nieuwkomer Michael de Leeuw debuteerde vrijdag als invaller bij Willem II.

Eindhoven ongeslagen

Evan Rottier maakte halverwege de eerste helft het eerste doelpunt voor FC Eindhoven, de Engelsman Daniel Crowley zorgde na rust voor de gelijkmaker. In blessuretijd werd de Belg Pjotr Kestens matchwinner bij Eindhoven, dat net als Zwolle, Jong AZ, VVV-Venlo en Roda JC nog zonder puntenverlies is.

Jong AZ won bij Helmond Sport, met 3-1. VVV rekende in Doetinchem af met De Graafschap: 1-2. Roda JC won in eigen stadion van Jong Ajax: 1-0. Dylan Vente benutte halverwege de tweede helft een strafschop, die Roda mocht nemen na merkwaardig hands van Kik Pierie. De verdediger dacht dat hij de bal in zijn handen mocht pakken om een doeltrap te nemen, maar doelman Sten Kremers had het spel al hervat met een doeltrap.

Meer uit Voetbal

Voetbalsters PSG bereiken halve finales Champions League

PARIJS (ANP) - De voetbalsters van Paris Saint-Germain hebben de halve finales van de Champions League bereikt. De club uit Parijs won met 3-0 van het Zweedse BK Häcken, nadat de Franse voetbalsters de eerste wedstrijd ook al met 2-1 hadden gewonnen.

10 uur geleden
Coach voetbalsters Leicester ontslagen na 'overtreding gedragscode'

LEICESTER (ANP/RTR) - Voetbalclub Leicester City heeft vrouwencoach Willie Kirk ontslagen. De club, waarvoor de Nederlandse keepster Lize Kop uitkomt, meldt dat Kirk de 'gedragscode' heeft overtreden. Britse media melden dat er een intern onderzoek liep vanwege een vermeende relatie van de coach met een speelster van de club.

Voetbalsters Barcelona opnieuw naar laatste vier Champions League

BARCELONA (ANP) - De voetbalsters van FC Barcelona hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Spaanse titelverdediger, met Oranje-international Esmee Brugts in de basis, kende niet al te veel problemen met het Noorse SK Brann. Na de 2-1-zege in de uitwedstrijd werd het in het eigen Estadi Johan Cruyff 3-1.

12 uur geleden
AZ-aanvoerster Van Lunteren gaat nog een jaar door

ALKMAAR (ANP) - Desiree van Lunteren voetbalt ook volgend seizoen voor AZ. De Alkmaarse eredivisionist heeft het contract van de 31-jarige aanvoerster met een jaar verlengd.

13 uur geleden
Reservedoelman Alblas van Excelsior stopt door knieblessure

ROTTERDAM (ANP) - Excelsior-keeper Norbert Alblas beëindigt na dit seizoen zijn carrière. De 29-jarige reservedoelman van de Rotterdammers liep vorige week tijdens de training een kruisbandblessure op, de derde in zijn loopbaan. Alblas besloot daarna te stoppen en zich te gaan richten op een trainersloopbaan.

15 uur geleden
Doelman Neuer nog onzeker voor topper Bayern tegen Dortmund

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Doelman Manuel Neuer heeft de groepstraining bij Bayern München nog niet hervat in aanloop naar de topper tegen Borussia Dortmund. De 38-jarige keeper liep bij de training van het Duits elftal vorige week een spierblessure in zijn bovenbeen op.