Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PEC heft raad van commissarissen op en wil direct promoveren

PEC heft raad van commissarissen op en wil direct promoveren

ZWOLLE (ANP) - PEC Zwolle heft de raad van commissarissen op. Het stichtingsbestuur van de club neemt de rol van de commissarissen over. Dat is woensdag besloten na een advies van de aandeelhouders van de uit de Eredivisie gedegradeerde club.

Verder werkt Zwolle voortaan met twee directeuren, een algemeen directeur die gaat over niet-voetbalzaken en een technisch directeur die gaat over voetbalzaken. Het is nog niet bekend wie die functies in gaan vullen. De aandeelhouders van PEC Zwolle beslissen daar binnenkort over.

PEC Zwolle gaat komend seizoen ook werken met een kleinere groep spelers en stafleden, maar kwalitatief gezien moet het peil wel hoger komen te liggen, meldt de club.

Signaal

PEC degradeerde afgelopen seizoen na tien jaar uit de Eredivisie. De nieuwe organisatiestructuur moet ervoor zorgen dat Zwolle direct weer promoveert.

"Op financieel gebied is het uitgangspunt vanzelfsprekend een financieel gezonde en stabiele club", melden aandeelhouders Meine Breemhaar en Frans van der Kolk. "De massale steun van supporters en sponsoren voor komend seizoen is daarin een eerste belangrijke stap. Ook is dit een krachtig signaal naar iedereen die betrokken is bij de club, om er alles aan te doen om zo snel mogelijk terug te keren naar de Eredivisie."

Meer uit Voetbal

Spalletti kritisch op zichzelf en ploeg na EK-nederlaag Italianen

GELSENKIRCHEN (ANP/DPA) - De Italiaanse bondscoach Luciano Spalletti vroeg zich na de nederlaag op het EK voetbal tegen Spanje (0-1) af of hij zijn spelers na eerdere winst op Albanië meer rust had moeten gunnen. "De Spanjaarden waren veel frisser dan wij. En dat maakt in het voetbal het verschil", zei Spalletti, die desondanks kritisch was op zijn ploeg. "Ik had er meer van verwacht. We zijn niet in de wedstrijd gekomen. Als een paar spelers hun niveau niet halen, is het voor anderen ook moeilijk. Het hele team heeft me teleurgesteld."

1 uur geleden
Spaanse bondscoach ziet ruimte voor verbetering na zege op Italië

GELSENKIRCHEN (ANP/DPA) - De Spaanse bondscoach Luis de la Fuente zag zijn ploeg op het EK in het tweede groepsduel Italië met 1-0 verslaan. De Spanjaarden maakten indruk, maar De la Fuente ziet nog voldoende ruimte voor verbetering. "Niemand voetbalt beter dan wij, maar we hadden meer moeten scoren", vond de coach, die het duel met de Italianen wel de beste wedstrijd noemde onder zijn leiding.

1 uur geleden
Argentinië verslaat Canada in openingsduel Copa América

ATLANTA (ANP) - Titelverdediger Argentinië is de Copa América begonnen met een overwinning op Canada. Het duel in Atlanta eindigde voor ruim 70.000 toeschouwers in 2-0 dankzij doelpunten van Julián Álvarez en invaller Lautaro Martínez. Bij de tweede treffer was sterspeler Lionel Messi de aangever.

1 uur geleden
Oranje treft op EK favoriet Frankrijk, met of zonder Mbappé

LEIPZIG (ANP) - Het Nederlands elftal vervolgt het Europees kampioenschap in Duitsland met een groepswedstrijd tegen Frankrijk, een van de belangrijkste favorieten voor de titel. Het wordt pas op de dag van de wedstrijd zelf duidelijk of aanvaller Kylian Mbappé meedoet bij de WK-finalist. De sterspeler brak maandag zijn neus en trainde donderdag in het stadion met een gezichtsmasker.

3 uur geleden
Ongeslagen reeks van tien EK-duels van Italianen beëindigd

GELSENKIRCHEN (ANP) - Spanje heeft met de 1-0-zege op Italië een reeks van de Italianen op EK's van tien duels zonder nederlaag beëindigd. De Italianen werden drie jaar geleden Europees kampioen. Ze wisten zeven van de laatste tien duels op een EK te winnen, drie wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

9 uur geleden
Spanje verslaat regerend kampioen Italië dankzij eigen doelpunt

GELSENKIRCHEN (ANP) - Spanje heeft op het EK regerend kampioen Italië ondanks een overwicht maar met een nipt verschil verslagen. In Gelsenkirchen maakte een eigen doelpunt het verschil: 1-0. Riccardo Calafiori werkte de bal in de 55e minuut achter zijn eigen doelman.

10 uur geleden
Vitesse: nog geen duidelijkheid omtrent de licentie

ARNHEM (ANP) - Vitesse zegt dat er nog geen duidelijkheid is omtrent de proflicentie. De Arnhemmers verwachten begin volgende week meer duidelijkheid vanuit de licentiecommissie van de KNVB.

11 uur geleden