Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PEC heft raad van commissarissen op en wil direct promoveren

PEC heft raad van commissarissen op en wil direct promoveren

ZWOLLE (ANP) - PEC Zwolle heft de raad van commissarissen op. Het stichtingsbestuur van de club neemt de rol van de commissarissen over. Dat is woensdag besloten na een advies van de aandeelhouders van de uit de Eredivisie gedegradeerde club.

Verder werkt Zwolle voortaan met twee directeuren, een algemeen directeur die gaat over niet-voetbalzaken en een technisch directeur die gaat over voetbalzaken. Het is nog niet bekend wie die functies in gaan vullen. De aandeelhouders van PEC Zwolle beslissen daar binnenkort over.

PEC Zwolle gaat komend seizoen ook werken met een kleinere groep spelers en stafleden, maar kwalitatief gezien moet het peil wel hoger komen te liggen, meldt de club.

Signaal

PEC degradeerde afgelopen seizoen na tien jaar uit de Eredivisie. De nieuwe organisatiestructuur moet ervoor zorgen dat Zwolle direct weer promoveert.

"Op financieel gebied is het uitgangspunt vanzelfsprekend een financieel gezonde en stabiele club", melden aandeelhouders Meine Breemhaar en Frans van der Kolk. "De massale steun van supporters en sponsoren voor komend seizoen is daarin een eerste belangrijke stap. Ook is dit een krachtig signaal naar iedereen die betrokken is bij de club, om er alles aan te doen om zo snel mogelijk terug te keren naar de Eredivisie."

Meer uit Voetbal

Keeper Vaessen van RKC is bij kennis en naar ziekenhuis gebracht

WAALWIJK (ANP) - Doelman Etienne Vaessen van RKC Waalwijk is in de slotfase van het duel met Ajax gereanimeerd op het veld. Dat gebeurde na een botsing met aanvaller Brian Brobbey van de bezoekers. Vaessen was even bewusteloos en is inmiddels weer bij kennis en naar een ziekenhuis gebracht.

4 uur geleden
RKC - Ajax definitief gestaakt na zwaar letsel Vaessen

WAALWIJK (ANP) - De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax is in de slotfase onderbroken en even later definitief gestaakt. Dat gebeurde nadat doelman Etienne Vaessen van de thuisploeg zwaar letsel had opgelopen na een botsing met Ajax-aanvaller Brian Brobbey. De bezoekers uit Amsterdam stonden met 3-2 voor. De KNVB moet beslissen wat er met het duel moet gebeuren.

4 uur geleden
FC Twente blijft door zege op Heerenveen in spoor van PSV

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente blijft door een zege op sc Heerenveen in het spoor van koploper PSV. De ploeg van coach Joseph Oosting won met 1-0 en komt daardoor op 18 punten, 3 minder dan de Eindhovenaren die nog zonder puntenverlies zijn.

5 uur geleden
RKC - Ajax tijdelijk gestaakt na blessure doelman Vaessen

WAALWIJK (ANP) - De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax is in de slotfase onderbroken. Doelman Etienne Vaessen van de thuisploeg is mogelijk zwaargeblesseerd geraakt na een botsing met Ajax-aanvaller Brian Brobbey.

5 uur geleden
PSV zet zegereeks voort met overwinning (3-1) op FC Volendam

EINDHOVEN (ANP) - PSV blijft onverstoorbaar in de Eredivisie. De koploper liet tegen hekkensluiter FC Volendam de nodige kansen liggen, maar won alsnog zonder problemen: 3-1.

7 uur geleden
Almere City boekt historische zege bij FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - Almere City FC heeft zijn eerste overwinning ooit in de Eredivisie geboekt. De gepromoveerde ploeg van coach Alex Pastoor won met 2-0 bij FC Utrecht en passeerde daarmee de thuisploeg op de ranglijst.

7 uur geleden
Bayern München pakt punt bij Leipzig na vroege achterstand

LEIPZIG (ANP) - Bayern München heeft een punt overgehouden aan de competitiewedstrijd bij RB Leipzig. De Duitse landskampioen, waar Matthijs de Ligt wegens een knieblessure nog ontbrak, kwam terug van een 2-0-achterstand en speelde met 2-2 gelijk bij de ploeg van Xavi Simons.

7 uur geleden