Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pearle-moeder blijft ondanks geruzie fusie met Essilor steunen

Pearle-moeder blijft ondanks geruzie fusie met Essilor steunen

AMSTERDAM (ANP) - GrandVision, het moederbedrijf van optiekketens als Pearle en Eye Wish, staat nog altijd achter de geplande miljardenovername door brillenconcern EssilorLuxottica. De twee beoogde fusiepartners vechten sinds de uitbraak van de coronapandemie een juridisch conflict uit rond de deal ter waarde van 7,3 miljard euro. Toch ziet GrandVision-topman Stephan Borchert daarin geen belemmering voor de inlijving, meldde hij bij de presentatie van de jaarcijfers.

"We blijven EssilorLuxottica steunen bij de afronding van de overname van GrandVision en werken aan de benodigde goedkeuring van toezichthouders", zo verklaarde Borchert.

EssilorLuxottica, het bedrijf achter merken als Ray-Ban, Oakley en Varilux, stond eerder deze week nog in de rechtbank tegenover GrandVision in een hoger beroep. Een advocaat van het Frans-Italiaanse concern zei toen dat de miljardendealop breken staat, tekende zakenkrant Het Financieele Dagblad op uit zijn mond.

Hoger beroep

EssilorLuxottica ging in hoger beroep nadat de rechter eerder zijn eis van inzage in de GrandVision-administratie had afgewezen. EssilorLuxottica beweert zelf meer informatie te willen omdat het GrandVision ervan verdenkt overname-afspraken te hebben geschonden gedurende de lockdowns tegen de coronapandemie. Maar volgens GrandVision wil het bedrijf met de opgevraagde informatie alleen maar een lagere overnameprijs uitonderhandelen.

De coronacrisis drukte zwaar op de resultaten van de optiek- en audiciensketens van GrandVision. Omdat met name in het voorjaar van 2020 veel zaken de deuren sloten, daalde de omzet in 2020 met bijna 14 procent tot 3,5 miljard euro. Daarop leed het bedrijf een verlies van 45 miljoen euro.

Vooruitblikkend op het lopende boekjaar ziet GrandVision vooral veel onzekerheid. Lockdownmaatregelen in belangrijke markten, naast Nederland ook Frankrijk en België, zijn aan het begin van 2021 verlengd of aangescherpt. Hoewel veel als essentieel aangemerkte opticienszaken open mogen blijven, kampen ze wel met een daling van winkelend publiek.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Vliegmaatschappij Delta rekent deze zomer op winst

ATLANTA (ANP) - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines verwacht in het derde kwartaal weer winstgevend te zijn. De eerste drie maanden van 2021 sloot het concern evenals vele branchegenoten af met een fors verlies door de coronacrisis. Maar met name op binnenlandse vluchten is het herstel van de passagiersaantallen ingezet, nu steeds meer mensen in de Verenigde Staten zijn gevaccineerd tegen het coronavirus.

35 minuten geleden
Bemoedigende cijfers over Amerikaanse economie

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse economie herstelt zich sterk, komt naar voren uit een reeks macro-economische cijfers die donderdag naar buiten kwam. Zo daalde het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering onverwacht sterk en gingen de winkelverkopen veel harder vooruit dan verwacht. Ook de industrie produceerde meer.

1 uur geleden
Beurzen New York hoger na cijfers banken en economie VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winst geopend. Beleggers verwerken kwartaalresultaten van de grote banken Bank of America en Citigroup, vermogensbeheerder BlackRock en snack- en frisdrankproducent PepsiCo. Daarnaast kwamen er beter dan verwachte gegevens over de Amerikaanse winkelverkopen en uitkeringsaanvragen. De aandacht blijft ook uitgaan naar het handelsplatform voor digitale munten Coinbase, dat woensdag zijn debuut op Wall Street maakte.

1 uur geleden
'Schiphol wil gemiste inkomsten goedmaken met obligaties'

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Luchthavenexploitant Schiphol Group gaat nieuwe obligaties in de markt zetten, meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Daarmee voegt Schiphol zich bij het rijtje ondernemingen in de reisindustrie die met de uitgifte van schuldpapier gaten in de inkomsten als gevolg van de coronacrisis willen dichten.

2 uur geleden
Nieuwe baas Turkse centrale bank laat rentes nog ongemoeid

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse centrale bank heeft de rentetarieven donderdag ongewijzigd gelaten. De nieuwe bankgouverneur Şahap Kavcıoğlu gaf daarmee nog niet toe aan de druk van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, die graag zou zien dat de rentes worden verlaagd.

2 uur geleden
PepsiCo profiteert van thuis snacken in coronatijd

PURCHASE (ANP) - Het Amerikaanse PepsiCo heeft in het eerste kwartaal opnieuw geprofiteerd van een goede verkoop van snacks zoals chips van Lay's en zoutjes van de merken Doritos en Cheetos om thuis te knabbelen tijdens de lockdowns. Daardoor wist het bedrijf hogere resultaten te boeken dan een jaar eerder.

3 uur geleden
Farmaceut MSD start grote studie naar pil tegen corona

KENILWORTH (ANP/RTR) - Farmaceut MSD, in Noord-Amerika bekend als Merck, is van plan een grote studie te beginnen naar de werking van een pil tegen corona. Het geneesmiddel met de naam molnupiravir is bedoeld voor mensen die risico lopen op een ernstige vorm van Covid-19, waarbij het middel de virusniveaus moet verminderen. Dan gaat het onder anderen om mensen die lijden aan obesitas, diabetes of ouderdomskwalen.

3 uur geleden