Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PDC Home Tour begint vrijdag zonder topdarter Van Gerwen

PDC Home Tour begint vrijdag zonder topdarter Van Gerwen

LONDEN (ANP) - De internationale organisatie voor profdarters PDC lanceert vrijdag een nieuw evenement, de PDC Home Tour. Het thuistoernooi is onder meer opgezet om de vele fans overal ter wereld nog wat vermaak te bieden en de spelers een beetje actief te houden. Door de coronacrisis zijn ook de vele dartscompetities en toernooien stilgevallen.

Aan het nieuwe evenement doen 128 spelers mee, onderverdeeld in 32 groepen van vier spelers. In elke poule komen de darters tegen elkaar uit op dezelfde avond. Dat gebeurt vanuit eigen huis, met videocamera's op het bord gericht. De beelden en scores zijn online via een livestream te zien op de website van de PDC. De winnaar van de groep gaat door naar de volgende ronde. Vanaf vrijdag worden de pouleduels op 32 opeenvolgende avonden afgewerkt.

Wereldkampioen Peter Wright uit Schotland is een van de prominente deelnemers. Michael van Gerwen, de nummer 1 van de wereld, ontbreekt. De Brabander vindt onder meer zijn huidige privésituatie, met een pasgeboren baby, een peuter en een drietal honden, niet echt geschikt om aan het thuistoernooi mee te doen. Andere Nederlanders die in het bezit zijn van een PDC-tourkaart komen wel in actie.

Meer uit Sport

Oud-hockeyinternational Fleur van Dooren (35) overleden

ROTTERDAM (ANP) - Voormalig hockeyinternational Fleur van Dooren is op 35-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Hockey Club Rotterdam, waar ze lange tijd speelde. Van Dooren kwam twee keer uit voor Oranje.

26 minuten geleden
Testochtend bij Formule 1 afgebroken om losgeraakt dekseltje

BAHREIN (ANP) - De ochtendsessie op de tweede testdag van de Formule 1 in Bahrein is eerder afgebroken. De reden was een losgeraakt dekseltje voor regenafvoer op de kerbstones.

32 minuten geleden
Tennisser Rune terug bij ex-coach Mouratoglou na breuk met Becker

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - Tennisser Holger Rune is terug bij zijn oud-coach Patrick Mouratoglou nadat eerder deze maand zijn samenwerking met Boris Becker was gestopt. De Deense tennisser werkte sinds oktober vorig jaar samen met Becker, die begin deze maand bekendmaakte de samenwerking te beëindigen. Eerder nam Rune al afscheid van de Zwitserse coach Severin Lüthi, die hem samen met Becker bijstond.

2 uur geleden
Schouten schaatst zaterdag ter afscheid nog één rondje in Thialf

HILVERSUM (ANP) - Irene Schouten schaatst zaterdag ter afscheid nog één rondje in de Friese ijstempel Thialf. Dat zei de drievoudig olympisch kampioene in de talkshow van Humberto Tan. Ze zal niet meedoen aan de NK allround, die daar plaatsvinden.

12 uur geleden
Enkelblessure tennisser Alcaraz valt mee: paar dagen eruit

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Spaanse tennisser Carlos Alcaraz heeft zijn rechterenkel licht verstuikt in het graveltoernooi van Rio de Janeiro. Hij zal er een paar dagen uit liggen, schreef de nummer 2 van de wereld op Instagram. "Tot ziens in Las Vegas en Indian Wells", voegde de 20-jarige speler eraan toe.

13 uur geleden
Griekspoor houdt het in dubbelspel Doha bij één optreden

DOHA (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor heeft zijn optreden in het dubbelspel op het ATP-toernooi van Doha beperkt tot één optreden. De Noord-Hollander had zich op het laatste moment afgemeld voor het enkelspel in Qatar, maar nam met Bart Stevens verrassend wel deel aan het dubbeltoernooi.

14 uur geleden
Wolff ziet in onderzoek Horner probleem voor hele Formule 1

SAKHIR (ANP/RTR) - Het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag van teambaas Christian Horner van Max Verstappens Red Bull straalt af op de hele Formule 1. Dat zei teambaas Toto Wolff van Mercedes.

14 uur geleden