Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PayPal wint op hoger Wall Street na uitbreiding cryptodiensten

PayPal wint op hoger Wall Street na uitbreiding cryptodiensten

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten de handel uitgegaan na een wisselvallige handelssessie. Beleggers verwerkten nieuwe opmerkingen over inflatie en leken de zorgen over sterke prijsstijgingen van zich af te schudden. Betalingsverwerker PayPal steeg na een uitbreiding van zijn cryptodiensten.

De Amerikaanse minister voor Financiƫn Janet Yellen waarschuwde dat de inflatie voorlopig waarschijnlijk hoog blijft. Ze gaf ook toe dat ze de sterke prijsstijgingen vorig jaar beter niet als voorbijgaand fenomeen had kunnen omschrijven. Eerder op de dag waarschuwde de Wereldbank voor een periode van hoge inflatie en zwakke economische groei, ook wel bekend als stagflatie.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,8 procent hoger op 33.180,14 punten. De brede S&P 500 won 1 procent tot 4160,68 punten en techbeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 12.175,23 punten.

Cryptomunten

PayPal staat klanten in de Verenigde Staten binnenkort ook toe om cryptomunten te verhandelen met mensen die geen account hebben bij het betalingsbedrijf. De fintechonderneming won ruim 2 procent.

Warenhuiswinkelketen Target leverde 2,3 procent in. De onderneming verlaagde voor de tweede keer in drie weken tijd de verwachting voor de winstmarge in het lopende kwartaal vanwege maatregelen om overtollige voorraden weg te werken. Andere winkelketens gingen mee omlaag. Zo verloor Walmart 1,2 procent.

Uranium

Mijnbouwbedrijven die uranium delven behoorden ook tot de winnaars. De Amerikaanse regering zou bij leden van het Congres steun zoeken voor een miljardenplan om meer verrijkt uranium uit eigen land te halen. Dit zou nodig zijn om de afhankelijkheid van Rusland te verkleinen, meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Centrus Energy won 15 procent en branchegenoot Camco steeg ruim 8 procent.

Softwarebedrijf GitLab deed het goed met een koerswinst van 28 procent. GitLab kwam met beter dan verwachte kwartaalresultaten en een verhoging van de winstverwachting. De maker van fitnessapparatuur voor thuisgebruik Peloton Interactive kondigde een nieuwe financieel directeur aan. Het aandeel eindigde 0,4 procent lager.

Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent goedkoper op 118,37 dollar. Brentolie zakte 0,2 procent in prijs tot 119,41 dollar per vat. De euro was 1,0706 dollar waard, tegenover 1,0694 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

9 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

12 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

14 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

15 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden