Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Paus Franciscus bij paasnachtdienst Sint-Pietersbasiliek

Paus Franciscus bij paasnachtdienst Sint-Pietersbasiliek

VATICAANSTAD/ROME (ANP/AFP) - Paus Franciscus woont de paasnachtdienst bij in de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad. Hij moest vrijdagavond naar verluidt door vermoeidheid verstek laten gaan bij de kruiswegceremonie in Vaticaanstad. De 87-jarige paus zal volgens het Vaticaan zondagmorgen om 10.00 uur ook de mis voor Pasen opdragen en twee uur later de traditionele paasboodschap geven op het Sint-Pietersplein.

De paus lijkt al geruime tijd in de wintermaanden last te hebben van veel en langdurige griep- en vermoeidheidsverschijnselen, maar hij is volgens Italiaanse media gezien zijn leeftijd in goede gezondheid.

Pasen is voor christenen het belangrijkste feest van het jaar, omdat het voor hen de dag is waarop Jezus als zoon van God na lijden en kruisiging uit de dood is opgestaan. Het feest wordt niet door alle christenen op dezelfde voorjaarsdag gevierd. De orthodoxen vieren dit jaar Pasen eind april.

Meer uit Buitenland

Oud-president van Peru wil in 2026 meedoen aan verkiezingen

LIMA (ANP/AFP) - De Peruaanse oud-president Alberto Fujimori zal meedoen aan de verkiezingen in Peru in 2026. Dit heeft zijn dochter zondag bekendgemaakt. "Mijn vader en ik hebben gepraat en samen beslist dat hij de presidentskandidaat zal worden", vertelde Keiko Fujimori. Zij staat aan het hoofd van een rechts-populistische partij in het Zuid-Amerikaanse land.

1 uur geleden
Biden spreekt natie toe vanuit Witte Huis na aanslag op Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - President Joe Biden sprak de natie zondagavond om 20.00 uur plaatselijke tijd toe vanuit de Oval Office in het Witte Huis. De aanslag op Trump "roept ons allemaal op om een stap terug te doen", zei Biden. Hij voegde eraan toe dat Trump gelukkig niet ernstig gewond was. "We kunnen niet toestaan dat dit geweld genormaliseerd wordt. De politieke retoriek in dit land is erg verhit geworden. Het is tijd om het af te koelen. We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om dit te doen."

3 uur geleden
Trump aangekomen in Milwaukee voor Republikeinse partijconventie

MILWAUKEE (ANP/AFP/RTR) - Het vliegtuig van voormalig president Donald Trump is geland in Milwaukee, in de Amerikaanse staat Wisconsin. Dat meldde zijn zoon Eric Trump op X. De Republikeinen zullen hem tijdens de partijconventie die vanaf maandag in deze stad gehouden wordt tot presidentskandidaat benoemen.

4 uur geleden
Media: aanslagpleger Trump had materiaal voor maken bommen

QUANTICO (ANP) - Een bron binnen de wetshandhaving heeft bevestigd dat de 20-jarige Thomas Crooks, de dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, materiaal had voor het maken van bommen. Hij had dit materiaal in zijn auto en in zijn woning, meldt de Amerikaanse nieuwszender CBSNews.

6 uur geleden
FBI heeft telefoon aanslagpleger Trump in handen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De FBI heeft de telefoon in handen van de 20-jarige Thomas Crooks, de dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. FBI-agent Kevin Rojek zei dat de FBI bezig was toegang te krijgen tot de informatie die daarin was opgeslagen.

7 uur geleden
15 doden bij aanval Israël op schuilplaats vluchtelingen in Gaza

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Bij een Israëlisch bombardement op een school waar vluchtelingen verblijven in de Gazastrook zijn vijftien doden gevallen, zegt de civiele bescherming in het gebied. Het Israëlische leger (IDF) zegt dat het "terroristen" heeft getroffen.

8 uur geleden
Senaat VS onderzoekt veiligheid bij moordaanslag op Trump

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat opent een onderzoek naar de veiligheid rond de campagnebijeenkomst waarbij voormalig president Donald Trump zaterdagavond (lokale tijd) werd beschoten. De Democraat Gary Peters uit Michigan zal het onderzoek leiden, melden Amerikaanse media.

8 uur geleden