Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Paus bekritiseert hypocrisie in kerk tijdens mis op Malta

Paus bekritiseert hypocrisie in kerk tijdens mis op Malta

FLORIANA (ANP/DPA) - Paus Franciscus heeft op de tweede dag van zijn reis naar Malta voor duizenden mensen een mis opgedragen. Hij uitte in zijn preek in Floriana, een voorstad van de hoofdstad Valletta, kritiek op de hypocrisie in de kerk en van de gelovigen. "Mensen doen alsof ze goed en fatsoenlijk zijn en maken zich alleen druk over de fouten van anderen in plaats van over hun eigen fouten", aldus de kerkvorst.

Volgens het Vaticaan woonden ongeveer 20.000 mensen de dienst bij, maar plaatselijke autoriteiten in het overwegend katholieke land schatten het aantal deelnemers lager. Franciscus reed zondagmorgen zittend in de pausmobiel langs een juichende menigte. Een dag eerder stond de 85-jarige nog rechtop in het beroemde pauselijke voertuig. De Argentijn kampt al enige tijd met knieklachten, waardoor hij zichtbaar moeite heeft met lopen, vooral bij het traplopen.

Franciscus heeft zaterdag, zonder zijn naam te noemen, voor het eerst felle kritiek geuit op de Russische president Vladimir Poetin naar aanleiding van de invasie van Oekraïne. Hij zei toen dat "een potentaat bezig is conflicten op te stoken uit nationalistische motieven".

Meer uit Buitenland

Zwitserland wint Eurovisie Songfestival, Israël op vijfde plek

MALMÖ (ANP) - Zwitserland heeft zaterdagavond in het Zweedse Malmö de 68e editie van het Eurovisie Songfestival gewonnen. Israël, van tevoren een andere favoriet van de bookmakers, is op de vijfde plek geëindigd. De Nederlandse Joost Klein zou ook in de finale staan, maar werd op zaterdagmiddag gediskwalificeerd om een incident.

20 minuten geleden
Ierse Bambie Thug houdt pro-Palestijns teken omhoog

MALMÖ (ANP) - De Ierse songfestivalinzending Bambie Thug hield zaterdag tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival een pro-Palestijns teken in de lucht. De artiest zwaaide met een stuk watermeloen, dat symbool staat voor solidariteit met de Palestijnse gebieden.

22 minuten geleden
Zelensky bevestigt strijd in grensgebied bij Charkiv

KYIV (ANP/RTR) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zaterdagavond in zijn gebruikelijke videoboodschap bevestigd dat er in het grensgebied ten noordoosten van Charkiv stevig wordt gevochten.

1 uur geleden
Eurocommissaris boos over weigeren Europese vlag op songfestival

BRUSSEL (ANP) - Het Eurovisie Songfestival kan de Europese vlag niet weren, vindt een prominent Eurocommissaris. Hij is boos over berichten dat de blauwe vlag met de twaalf gele sterren niet welkom is in de zaal in Malmö.

1 uur geleden
Politie arresteert demonstranten bij Malmö-arena

MALMÖ (ANP) - De Zweedse politie is zaterdagavond in actie gekomen tegen demonstranten die weigerden te vertrekken bij de Malmö-arena, toen de finale van het Eurovisie Songfestival op het punt van beginnen stond.

1 uur geleden
Gewapende tak van Hamas deelt video van Israëlische gijzelaar

GAZA-STAD (ANP/AFP/RTR) - De gewapende vleugel van Hamas, de Al Qassam-brigades, heeft een video op Telegram geplaatst waarop een Israëlische gijzelaar te zien is. Het gaat om de 51-jarige Nadav Popplewell die op 7 oktober vorig jaar samen met zijn moeder werd ontvoerd uit een kibboets.

10 uur geleden
Rusland claimt 'bevrijding' van zes Oekraïense dorpen

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - Het Russische ministerie van Defensie meldt dat het zes dorpen heeft 'bevrijd' in het oosten van Oekraïne. Vijf van de dorpen liggen bij de Russische grens op enkele kilometers ten noorden van de stad Charkiv, waar Rusland vrijdag is gestart met een nieuw grondoffensief.

11 uur geleden