Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Paulina vervangt Martina in finale 4x100 bij World Relays

Paulina vervangt Martina in finale 4x100 bij World Relays

CHORZOW (ANP) - Sprinter Churandy Martina komt zondagavond niet in actie in de finale van de 4x100 meter bij de World Relays in het Poolse Chorzow. Hensley Paulina vervangt de 36-jarige routinier uit Curaçao, die zaterdag wel de slotloper was in het mannenkwartet dat kwalificatie voor de Olympische Spelen afdwong. Martina doet in Tokio voor de vijfde keer mee aan de Spelen.

Ook andere estafetteteams wisselen van samenstelling. Zo zal Femke Bol niet starten in de finale van de 4x400 gemengd en alleen de finale van 4x400 vrouwen lopen. Ze is dan de derde loopster. Lieke Klaver, die zaterdag de series van 4x400 gemengd liep, is nu de slotloopster in de 4x400 vrouwen.

Naomi Sedney komt in de ploeg voor de finale van de 4x100 vrouwen. Ze neemt als slotloopster de plek in van Marije van Hunenstijn. Jamile Samuel, Dafne Schippers en Nadine Visser zijn de eerste drie loopsters in het kwartet, dat zich zaterdag ook wist te plaatsen voor de Olympische Spelen.

De series op zaterdag verliepen zeer succesvol voor de Nederlandse atletiekploeg. De teams op de 4x100 vrouwen, 4x400 mannen en 4x400 gemengd verzekerden zich van een startbewijs voor Tokio en voegden zich bij de al geplaatste teams op de 4x100 mannen en 4x400 vrouwen. De Nederlandse atletiek is daardoor op de Spelen met het maximale aantal van vijf estafetteteams aanwezig.

Meer uit Sport

Handbalsters overtuigend groepswinnaar op WK na zege op Tsjechië

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters hebben zich op het WK in Denemarken als poulewinnaar geplaatst voor de hoofdronde. In het derde groepsduel klopte de ploeg van bondscoach Per Johansson Tsjechië overtuigend met 33-20.

4 uur geleden
Verplichte nekbescherming ijshockeyers op grote toernooien

ZÜRICH (ANP/REUTERS) - De Internationale IJshockeyfederatie (IIHF) gaat nekbescherming verplicht stellen op grote toernooien, zoals WK's en de Olympische Spelen. Hiertoe is maandag besloten na de tragische dood van ijshockeyer Adam Johnson in Engeland dit najaar. Het is nog niet bekend per wanneer de maatregel wordt ingevoerd.

4 uur geleden
Internationale prijs voor atletiekcoach Meuwly

MONACO (ANP) - Atletiektrainer Laurent Meuwly heeft de Coaching Achievement Award gewonnen. De 49-jarige Zwitser is onder meer de coach van Femke Bol en van de 4x400 meter vrouwenestafetteploeg, beide goed voor goud op de WK in Boedapest. De prijs wordt door wereldatletiekbond World Athletics omschreven als een erkenning voor coaches die bijzondere prestaties hebben geleverd en hebben bijgedragen aan de ontwikkeling, aanmoediging en versterking van coaching op alle niveaus in de atletiek.

10 uur geleden
Handbalsters treffen Spanje en Brazilië in hoofdronde WK

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters kennen voor het spelen van hun laatste wedstrijd in de groepsfase van het wereldkampioenschap in Denemarken, Zweden en Noorwegen al hun drie tegenstanders in de hoofdronde. Dat zijn Spanje, Brazilië en Oekraïne, respectievelijk de nummers 1, 2 en 3 in poule G.

16 uur geleden
Nederlandse top veldrijden slaat wereldbeker Val di Sole over

NIEUWEGEIN (ANP) - Veel Nederlandse topveldrijders slaan de eerstvolgende wedstrijd om de wereldbeker in het Italiaanse Val di Sole over. Bondscoach Gerben de Knegt reist met slechts acht cyclocrossers (vijf mannen en drie vrouwen) af naar wedstrijd op 10 december. Onder anderen Lars van der Haar, Pim Ronhaar, Fem van Empel en Lucinda Brand ontbreken in de selectie. Ceylin del Carmen Alvarado, die bij de vrouwen het wereldbekerklassement aanvoert, rijdt wel in Val di Sole.

17 uur geleden
Zwemmer Kamminga neemt revanche op Corbeau in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben bij limietwedstrijden zwemmen in Rotterdam er op de 100 meter schoolslag een mooi gevecht van gemaakt. Kamminga won in een tijd van 59,26 seconden. Dat was onder de limiet (59,49) voor deelname aan de Spelen, een grens die hij in oktober in Boedapest al had geslecht.

1 dag geleden
Schaatssters grijpen in Stavanger naast zege op teamsprint

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatssters hebben bij de wereldbeker in Stavanger naast het goud gegrepen op de teamsprint. Marrit Fledderus, Femke Kok en Antoinette Rijpma-de Jong konden met 1.28,17 niet tippen aan de tijd van de Verenigde Staten (1.27,92) en werden tweede. Canada eindigde als derde.

1 dag geleden