Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Paul Jansen stopt als hoofdredacteur bij De Telegraaf

Paul Jansen stopt als hoofdredacteur bij De Telegraaf

AMSTERDAM (ANP) - Hoofdredacteur Paul Jansen van De Telegraaf stopt per 1 juni in die functie. Hij wordt voor de krant correspondent in de VS. Dat meldt De Telegraaf. Jansen zat vanaf 2015 op de stoel van algemeen hoofdredacteur van de landelijke krant, maar vindt het tijd voor een nieuwe journalistieke uitdaging.

Wie hem zal opvolgen als hoofdredacteur is nog niet duidelijk. Naar een geschikt persoon zal de komende tijd worden gezocht.

Jansen kreeg toen hij begon de opdracht de redactie te vernieuwen en te werken aan de digitalisering van de krant. De krant kreeg in zijn tijd te maken met een overnamestrijd en een aanslag. Op de website van de krant wordt Jansen geciteerd. "Ik vond het een eer om de grootste krant van Nederland te mogen leiden. Het waren ook tropenjaren. Het is nu tijd om de bakens te verzetten. Met het correspondentschap gaat een oude droom in vervulling."

Topman Rien van Beemen van uitgever Mediahuis Nederland zegt op de website dat na een reorganisatie de voorbije jaren is ingezet op een 'mobile first' werkwijze. Er is "een onlinebetaalmuur geïntroduceerd en een datageïnformeerde publicatiestrategie gelanceerd met gepersonaliseerd nieuws. Voor print werd een verdiepingsslag gemaakt met meer duiding, waarbij spraakmakende columnisten zijn aangetrokken. Het aantal abonnees groeide de voorbije jaren aanzienlijk. We zijn Paul zeer erkentelijk voor zijn belangrijke bijdrage aan alle positieve ontwikkelingen van De Telegraaf en wensen hem heel veel succes en plezier toe in Amerika."

Meer uit Binnenland

Circa 90 activisten verwijderd van demonstratieplek Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zaterdag zo'n negentig milieuactivisten verwijderd van een demonstratieplek in Den Haag, laat een woordvoerder weten. "Ze zijn met bussen verplaatst en op een andere locatie weer vrijgesteld. Ze hebben geen strafbare feiten gepleegd, dus we maken geen proces-verbaal op."

1 uur geleden
A59 naar Den Bosch weer open na urenlange afsluiting bij Waalwijk

WAALWIJK (ANP) - De A59 in de richting van Den Bosch is weer open, meldt Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. De snelweg was zaterdagochtend urenlang afgesloten tussen Waalwijk en Waalwijk-Centrum, na een ongeluk dat daar rond 06.30 uur gebeurde. Rond 13.00 uur liet Rijkswaterstaat weten dat het politieonderzoek was afgerond.

1 uur geleden
XR: politie gaat over tot aanhoudingen bij protest in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Bij een protest van milieuactivisten in Den Haag verricht de politie aanhoudingen, zegt een woordvoerder van de activisten zaterdag. Het protest vindt plaats op een kruispunt voor het Nederlandse hoofdkantoor van TotalEnergies.

1 uur geleden
Prijsuitreiking Bloemencorso trekt veel bekijks in Voorhout

VOORHOUT (ANP) - In Voorhout zijn tienduizenden bezoekers afgekomen op het jaarlijkse Bloemencorso. In het dorp werd zaterdag tegen het einde van de ochtend bekendgemaakt dat 'Olifantenfestival' van Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem en omstreken dit jaar de mooiste praalwagen heeft.

2 uur geleden
Gewonde door ongeluk op A59, weg dicht bij Waalwijk

WAALWIJK (ANP) - Door een ongeluk op de A59 ter hoogte van Waalwijk is zaterdagochtend iemand gewond geraakt. Het gaat om de bestuurder van een van de twee betrokken auto's, laat een woordvoerder van de politie weten. Door het ongeval is de snelweg richting Den Bosch dicht tussen Waalwijk en Waalwijk-Centrum. Rijkswaterstaat verwacht de weg rond 13.00 uur weer te kunnen vrijgeven.

4 uur geleden
Vorig jaar 137 Nederlanders aangehouden voor plofkraken

DEN HAAG (ANP) - Vorig jaar zijn 137 Nederlanders aangehouden omdat ze vermoedelijk betrokken waren bij een plofkraak. Dat meldt de politie zaterdag. De meeste plofkraken waren in Duitsland, waar Nederlandse verdachten vorig jaar 367 keer een geldautomaat opbliezen. Ter vergelijking: in Nederland waren er vorig jaar volgens de politie acht plofkraken. "Het is absoluut een exportproduct geworden", zegt een woordvoerder.

5 uur geleden
Leden GroenLinks en PvdA buigen zich over verdere samenwerking

APELDOORN (ANP) - De leden van GroenLinks en PvdA kunnen elkaar zaterdag weer beter leren kennen. Op een dubbel congres in Apeldoorn buigen ze zich over de vraag op welke manier hun partijen de samenwerking kunnen voortzetten, die in 2021 langzaam in gang is gezet. Eerder hadden de leden van de linkse partijen al ruimhartig ingestemd met een gezamenlijk verkiezingsprogramma en kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Ook voor de Europese verkiezingen in juni is één GroenLinks-PvdA-programma gemaakt.

10 uur geleden