Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Paul de Bijl nieuwe hoofdeconoom toezichthouder ACM

Paul de Bijl nieuwe hoofdeconoom toezichthouder ACM

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een nieuwe hoofdeconoom. Paul de Bijl wordt de opvolger van Theon van Dijk, die eerder dit jaar is vertrokken. Hij werkt inmiddels bij onderzoeksbureau RBB Economics.

Als hoofdeconoom gaat De Bijl het Economisch Bureau van de ACM leiden, waarmee hij verantwoordelijk wordt voor de kwaliteit van het economisch onderzoek van de toezichthouder. Daarnaast stuurt hij onderzoek aan naar het effect van maatregelen die de marktwaakhond neemt.

De Bijl was eerder adviseur bij Radicand Economics waar hij de overheid en het bedrijfsleven adviseerde. Daarvoor werkte hij onder meer bij het Centraal Planbureau. "Paul heeft brede ervaring op de terreinen van het toezicht van de ACM. Denk aan mededinging, regulering van energie, telecom, vervoer en post, en publieke belangen", zegt bestuurslid Manon Leijten van de ACM. Paul de Bijl gaat de functie van hoofdeconoom vanaf 15 mei bekleden.

Meer uit Financieel

ING: Nederlanders betalen stap voor stap minder voor energie

AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders betalen maandelijks langzaam maar zeker steeds minder voor hun energie. Volgens een analyse van transactiedata door ING gaat het gemiddelde voorschotbedrag dat huishoudens elke maand kwijt zijn stap voor stap wat omlaag. Inmiddels ligt dit bedrag 30 euro onder de piek, blijkt uit de berekeningen.

8 minuten geleden
Platenlabel UMG wil hoger inkomen Drake via nieuw streamingmodel

AMSTERDAM (ANP) - Artiesten als Drake en Taylor Swift zouden binnenkort weleens fors meer kunnen gaan verdienen aan hun muziek via streamingdiensten. Hun platenmaatschappij Universal Music Group (UMG) praat volgens bronnen van persbureau Bloomberg met streamingplatform SoundCloud voor een andere verdeling van de beloning voor hun artiesten.

28 minuten geleden
Amerikaanse tak cryptobeurs Binance komt niet meer aan dollars

PALO ALTO (ANP) - De Amerikaanse dochteronderneming van cryptobeurs Binance zegt problemen te hebben met banken. Daardoor is het voor klanten binnenkort niet meer mogelijk om tegoeden in dollars aan te houden bij Binance.US. Klanten hebben tot dinsdag de tijd dit geld van hun accounts op het handelsplatform te halen.

35 minuten geleden
AEX koerst af op hoger begin door hoop rentepauze in VS

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt vrijdag licht hoger te beginnen aan de laatste handelsdag van de week. De hoop dat de Federal Reserve volgende week de rente niet verder gaat verhogen, is weer toegenomen na nieuwe gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Zo bleek dat het aantal wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is gestegen tot het hoogste niveau sinds oktober 2021. De Amerikaanse arbeidsmarkt lijkt daarmee te verslechteren en de Fed zou daardoor een pauze kunnen inlassen met de renteverhogingen.

1 uur geleden
Nieuwe baas centrale bank van onder inflatie zuchtend Turkije

ANKARA (ANP/RTR) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft een nieuwe baas voor de centrale bank van het land aangesteld. Hafize Gaye Erkan wordt de eerste vrouwelijke gouverneur van de centrale bank. Ze heeft als belangrijkste taak het rentebeleid te normaliseren in Turkije, dat kampt met een torenhoge inflatie.

1 uur geleden
Aziatische beurzen stijgen na zwakke Chinese inflatiecijfers

SHANGHAI (ANP) - De Aziatische aandelenbeurzen gingen vrijdag overwegend omhoog. Beleggers verwerkten de zwakker dan verwachte Chinese inflatiecijfers, die wijzen op een verdere verzwakking van het economische herstel in het land. De hoop dat China spoedig met meer steunmaatregelen zal komen om de economie aan te jagen namen daardoor echter toe. Grote Chinese banken zouden de spaarrentes al hebben verlaagd om de bestedingen aan te jagen en beleggers hopen dat Chinese centrale bank binnenkort de officiƫle rentetarieven ook gaat verlagen om de economie te stimuleren.

2 uur geleden
Nederlandse industrie produceerde fors minder in april

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse industriebedrijven produceerden in april in doorsnee 12,1 procent minder dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het was de vierde maand op rij dat de industriƫle productie op jaarbasis een krimp liet zien en het was de grootste daling sinds april 2009.

2 uur geleden