Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Patiëntenclub zieke kinderen blij met advies voor coronaprik

Patiëntenclub zieke kinderen blij met advies voor coronaprik

UTRECHT (ANP) - Patiëntenorganisatie Kind en Ziekenhuis vindt het vaccineren van jonge kinderen met een verhoogd medisch risico tegen corona een goed idee. De Gezondheidsraad adviseerde vrijdag om kinderen van 5 tot en met 11 jaar die in die categorie vallen uit te nodigen voor een prik tegen het virus.

Het gaat dan om kinderen met bijvoorbeeld een chronische longaandoening, een aangeboren hartafwijking of het downsyndroom. Corona is voor deze kinderen "echt een risico", aldus directeur van Kind en Ziekenhuis Hester Rippen.

"Deze kinderen vaccineer je in het belang van hun eigen gezondheid", stelt ze. "Sommige gezinnen met een kind met een hoog medisch risico zitten al een tijd thuis, omdat ze zo kwetsbaar zijn voor corona." Kind en Ziekenhuis vertegenwoordigt kinderen die medische zorg krijgen en hun ouders of verzorgers.

De Gezondheidsraad meldde vrijdag ook in de loop van december met een advies te komen over het inenten van gezonde kinderen van 5 tot en met 11 jaar tegen corona. Een prik voor alle jonge kinderen vindt Rippen een minder goed idee. "Het risico op ernstige ziekte na een besmetting voor gezonde kinderen is heel klein", zegt ze. "Dan is vaccinatie niet in het belang van het kind zelf. Het is namelijk belastend, zo'n prik. Heel veel kinderen vinden dat niet fijn." Dat kinderen kunnen helpen om de verspreiding van het virus onder volwassenen tegen te gaan vindt ze geen argument. "Je kunt ook zeggen: volwassenen, houd je beter aan de coronamaatregelen."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Maken van richtlijn voor gebruik coronapillen kan nog tijd duren

UTRECHT (ANP) - Het kan nog een tijd duren voor de coronapillen van Pfizer daadwerkelijk voorgeschreven kunnen worden aan patiënten, zo laat het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) weten. Huisartsen en andere medisch specialisten moeten eerst een zogenoemde behandelrichtlijn voor het middel opstellen.

5 uur geleden
Boostertempo zakt verder: afgelopen week ongeveer 343.000 prikken

DEN HAAG (ANP) - Steeds minder mensen halen een boosterprik tegen het coronavirus. In de afgelopen zeven dagen hebben iets meer dan 343.000 mensen een oppepprik gekregen. Dat is het laagste aantal sinds november, toen de boostercampagne nog op gang moest komen.

5 uur geleden
Ruim 64.000 positieve coronatests erbij, achterstand onbekend

BILTHOVEN (ANP) - Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 64.602 positieve coronatests geregistreerd. Dat is een van de hoogste aantallen ooit. Twee keer eerder waren er zo'n 65.000 positieve tests.

8 uur geleden
EMA positief over coronapillen van Pfizer

AMSTERDAM (ANP) - De Europese vaccinwaakhond EMA is positief over de coronapillen die Pfizer heeft ontwikkeld. De toezichthouder adviseert de Europese Commissie om het middel goed te keuren. Brussel neemt die adviezen doorgaans snel over. Nederland had de pillen al mogen gebruiken, maar wachtte daarmee tot de goedkeuring er was.

8 uur geleden
Laagste aantal coronapatiënten op ic sinds 1 november

ZEIST (ANP) - De afname van het aantal coronapatiënten op de intensive cares houdt aan. Donderdag werd het laagste niveau sinds 1 november bereikt, zo blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In totaal liggen nu 233 ernstig zieke patiënten met Covid-19 op de ic's van Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 16 minder dan een dag eerder.

9 uur geleden
Test op 'mini-orgaan' geeft mensen met taaislijmziekte prognose

UTRECHT (ANP) - In een laboratorium gekweekte 'mini-orgaantjes' van patiënten met taaislijmziekte blijken een goed hulpmiddel om te bepalen hoe ernstig de ziekte voor een individuele patiënt is. Onderzoekers van het UMC Utrecht hebben hier een nieuwe methode voor ontwikkeld. Een dergelijke test bestond nog niet. Het kan volgens de wetenschappers "een belangrijk instrument zijn" om in te schatten in hoeverre de werking van lichaamscellen is verstoord. Zo kan ook beter worden ingeschat of bepaalde behandelingen nodig zijn.

9 uur geleden
Vorige week kwart van de boosterprikken gezet zonder afspraak

UTRECHT (ANP) - Voor ongeveer een kwart van alle boosterprikken die afgelopen week bij de GGD'en is gezet, was vooraf geen afspraak gemaakt. Dat laat koepelorganisatie GGD GHOR Nederland weten.

1 dag geleden