Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Patiënten komen veel zieker in het ziekenhuis door uitstel zorg'

'Patiënten komen veel zieker in het ziekenhuis door uitstel zorg'

DEN HAAG (ANP) - Hoewel het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames al weken daalt, merken zorgmedewerkers in ziekenhuizen en verpleeghuizen hier nog weinig van, zegt Femke van der Palen van zorgbond NU'91.

"We zien het nog niet terug bij de zorginstellingen, de zorg heeft nog steeds te maken met een hoge werkdruk. Vooral in de Randstad is de druk nog echt heel hoog, daar krijgen ze de hoge aantallen coronapatiënten niet weggewerkt", vertelt Van der Palen, zelf ook verpleegkundige.

Volgens haar liep iedereen in de zorg al op het laatste stukje energie. "En dat is alleen maar erger geworden. Ze weten dat als de zorg rondom Covid minder wordt, er ook nog de reguliere zorg is die weer omhoog moet gaan", aldus de vakbondsvrouw.

Zorgwekkende ontwikkeling

Een zorgwekkende ontwikkeling is volgens haar dat er nu patiënten in ziekenhuizen binnenkomen voor reguliere zorg, die veel zieker zijn doordat de normale zorg is uitgesteld. "We zien dat bijvoorbeeld op oncologieafdelingen. Medewerkers kunnen de zorg al tijden niet leveren die ze zouden willen leveren".

De woordvoerster van NU91 voorziet ook dat de problemen in verpleeghuizen voorlopig niet zijn opgelost. "Daar zijn de besmettingscijfers nog extreem hoog. We gaan nu de winterperiode in en mensen gaan griep krijgen. De vraag is dan: is het griep of corona? Die mensen moeten toch getest worden en in isolatie."

Meer uit Binnenland

Geluidsproblemen verstoren 'EU-examen' Wopke Hoekstra

STRAATSBURG (ANP) - De hoorzitting waarin Wopke Hoekstra steun van Europarlementariërs moet verzamelen om de klimaatman van de Europese Commissie te worden, is stilgelegd. De geluidsinstallatie haperde keer op keer, tot er niets anders opzat dan naar een andere zaal in het Europees Parlement in Straatsburg te verhuizen.

3 uur geleden
Na invoering statiegeld een derde minder blikjes tussen zwerfvuil

DEN HAAG (ANP) - Het lijkt erop dat er inderdaad minder blikjes bij het zwerfafval belanden sinds deze kunnen worden ingeleverd voor statiegeld. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) meldt in een brief aan de Tweede Kamer dat op de eerste meting sinds 1 april - toen de statiegeldregels zijn veranderd - een derde minder blikjes in het zwerfafval zijn beland, vergeleken met de drie jaren daarvoor.

5 uur geleden
College stelt discriminatie in drie gevallen toeslagenaffaire vast

UTRECHT (ANP) - De Belastingdienst heeft in zeker drie gevallen van de toeslagenaffaire gediscrimineerd. Die conclusie trekt het College voor de Rechten van de Mens na onderzoek en behandeling van de eerste drie zaken van gedupeerde toeslagenouders.

9 uur geleden
Koning en burgemeester Aboutaleb in wijk schietpartij Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft maandag de wijk in Rotterdam bezocht waar donderdag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter bij een schietpartij om het leven kwamen. De koning werd vergezeld door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

9 uur geleden
RIVM na Nobelprijs: doorzettingsvermogen kan grote invloed hebben

BILTHOVEN (ANP) - Dat de Nobelprijs voor de Geneeskunde dit jaar naar de ontwikkelaars van mRNA-vaccins gaat, is mooi om te zien. Dat vindt Cécile van Els, immunoloog bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en hoogleraar vaccinologie aan de Universiteit Utrecht. "Deze prijs markeert dat doorzettingsvermogen en visie in fundamenteel biomedisch onderzoek grote invloed kan hebben op de wereld van volksgezondheid", verklaart Van Els.

10 uur geleden
Dijksma: doorstroom Oekraïners stokt door tekort aan opvangplekken

UTRECHT (ANP) - De doorstroom van Oekraïense vluchtelingen vanuit Utrecht naar opvanglocaties elders in het land stokt. Hierdoor is de 'hub' in de Jaarbeurs - waar veel Oekraïners zich bij aankomst in Nederland als eerste melden - overvol. De zorgen van burgemeester Sharon Dijksma en de veiligheidsregio zijn groot omdat de toestroom van Oekraïners naar Nederland sinds de afgelopen maand flink is toegenomen. "De hub zakt door zijn hoeven", aldus Dijksma maandagmiddag in de opvanglocatie.

10 uur geleden
Verdachte schietpartijen moest huis uit om huurachterstand

ROTTERDAM (ANP) - Fouad L., de verdachte van de dodelijke schietpartijen in Rotterdam, heeft op 30 augustus van de rechter in Rotterdam te horen gekregen dat de huurovereenkomst van zijn woning aan het Heiman Dullaertplein zou worden beëindigd vanwege een betalingsachterstand aan verhuurder Woonbron.

10 uur geleden