Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Patiënt verzwijgt Covidklachten uit angst voor uitstel operatie'

'Patiënt verzwijgt Covidklachten uit angst voor uitstel operatie'

UTRECHT (ANP) - Patiënten die reguliere zorg nodig hebben verzwijgen steeds vaker dat zij coronaklachten hebben, stelt de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie. Reden is dat ze niet willen dat een geplande operatie of behandeling wordt uitgesteld.

"Dit vormt een groot risico voor de patiënt zelf, de zorg en voor andere patiënten", aldus de vereniging. De organisatie roept patiënten en hun bezoekers op om klachten kenbaar te maken.

Volgens de anesthesiologen is de kans op complicaties bij een operatie groter bij patiënten die Covid-19 hebben. Patiënten worden nu bij binnenkomst in het ziekenhuis gevraagd naar coronaklachten. Afhankelijk daarvan kunnen ze getest worden.

De organisatie wijst ook op de grote personeelstekorten in de zorg. "Hoe meer risico zorgverleners lopen, hoe groter het ziekteverzuim wordt en die tekorten oplopen. Daarmee is het niet melden van klachten door patiënten en hun bezoek ook een groot risico voor het op peil houden van de reguliere zorg."

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

KamRoo 1 maand geleden
Meneer Nuks heeft zeker nog geen besmetting met het covit-19 virus opgelopen verplicht testen voor een geplande ingreep
K. Nuks 1 maand geleden
Nou, gelukkig maar dat er geen mogelijke complicaties zijn bij een operatie wanneer je bijvoorbeeld ernstig verkouden, of een een darminfectie hebt, of lijdt aan astma of diabetes, of allergisch bent voor een van de stoffen die men gebruikt voor de narcose en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Mensen zijn simpelweg bang dat ze niet de zorg krijgen waar ze recht op hebben. Je betaalt premie door je neusgaten maar oh, oh, oh corona!!! Er zijn letterlijk honderden, zo niet duizenden aandoeningen die ernstiger zijn dan corona. Weet je wat echt gevaarlijk is? De fixatie, de tunnelvisie op corona. Dat zorgt voor een hoger gezondheidsrisico dan corona zelf. Maar dat is helemaal niet erg. Die komen per slot van rekening niet op de coronabesmettingenlijst of coronaslachtofferlijst.

Meer uit Gezond

Opnieuw minder coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is woensdag verder gedaald. In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 1606 coronapatiënten. Dat zijn er 77 minder dan dinsdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

20 uur geleden
Coronavaccin Pfizer en BioNTech vijf dagen goed in koelkast

MAINZ (ANP) - De opslag van het coronavaccin van Pfizer en BioNTech bij zeer lage temperaturen is alleen nodig als het middel langdurig bewaard moet worden. Na de levering aan locaties voor inenting kan het vaccin vijf dagen in een gewone koelkast worden bewaard op 2 tot 8 graden Celsius. Dat meldde BioNTech tijdens een persconferentie naar aanleiding van de noodgoedkeuring door de Britse toezichthouder.

21 uur geleden
De Jonge over vaccinatieplan: snap zorgen, maar het is haalbaar

DEN HAAG (ANP) - Coronaminister Hugo de Jonge snapt dat zorgpartijen en vakbonden bezorgd zijn over zijn plan om in de eerste week van januari te beginnen met vaccineren. Maar hij blijft erbij dat die planning haalbaar is. Omdat een aantal dingen nog onzeker zijn, zullen uitvoerende instanties verschillende scenario's moeten hebben voor het begin van de vaccinatiecampagne, aldus De Jonge.

21 uur geleden
RIVM meldt fors meer positieve tests, aantal blijft schommelen

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronabesmettingen blijft flink schommelen. De afgelopen 24 uur zijn beduidend meer positieve coronatesten geregistreerd dan een dag eerder. Tussen dinsdag- en woensdagochtend heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 4942 meldingen gekregen. Een dag eerder noteerde het instituut 4063 besmettingen en dat waren er juist weer fors minder dan maandag.

22 uur geleden
RIVM zwijgt over vaccinatieprogramma

BILTHOVEN (ANP) - Er is nog vrijwel niets bekend over de uitvoering van het programma om mensen te vaccineren tegen Covid-19, terwijl begin januari volgens de planning van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) de eerste mensen ingeënt zouden moeten worden. "Er is nog niks te melden, we zitten nog middenin de voorbereidingen. Als er inhoudelijk iets meer te melden valt, maken we dat bekend", zegt een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

1 dag geleden
'Verschuiven borstkankeronderzoek leidt tot meer doden'

DEN HAAG (ANP) - Borstkankervereniging en KWF vinden het een slecht plan om het bevolkingsonderzoek borstkanker tot nader order te verschuiven van eens in de twee jaar naar eens in de drie jaar. Dit heeft volgens hen tot gevolg dat er meer vrouwen aan borstkanker zullen overlijden. De gezondheidsorganisaties roepen staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) op om het besluit te heroverwegen.

1 dag geleden
Coronavaccin Pfizer goedgekeurd in Verenigd Koninkrijk

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer en de Duitse biotechnoloog BioNTech is goedgekeurd voor gebruik in het Verenigd Koninkrijk. Het vaccin wordt vanaf volgende week beschikbaar.

1 dag geleden