Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Patiënt in Tilburgs ziekenhuis besmet met coronavirus

Patiënt in Tilburgs ziekenhuis besmet met coronavirus

HILVERSUM (ANP) - In het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg ligt een man die is besmet met het nieuwe coronavirus. De patiënt ligt op een geïsoleerde afdeling. Dat meldden gezondheidsinstituut RIVM en minister Bruno Bruins (Medische Zorg) donderdagavond. Het is de eerste keer dat in Nederland een besmettingsgeval is vastgesteld.

De besmette man is volgens het RIVM kort geleden in de Noord-Italiaanse regio Lombardije geweest. In Italië zijn zeker 650 besmettingen gemeld en zeventien patiënten zijn overleden.

Over de identiteit van de patiënt in Tilburg is verder nog niets bekendgemaakt. De besmetting werd vastgesteld door onderzoek in het laboratorium van het ziekenhuis. De GGD zoekt op dit moment uit met wie de man in contact is geweest. Zo wordt onder meer onderzocht of hij carnaval heeft gevierd. De kans dat hij andere mensen heeft besmet, kan dan een stuk groter zijn.

RIVM

"Het RIVM blijft alert op mogelijke nieuwe besmettingen en past hetzelfde protocol toe wanneer nieuwe besmettingen worden ontdekt: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt."

Bruins maakte de eerste virusbesmetting in Nederland bekend tijdens de rechtstreekse tv-uitzending 'Het coronavirus: feiten en fabels' op NPO 1. De minister kreeg een briefje in zijn handen gedrukt dat hij meteen voorlas. Volgens de NOS zou de man "tegen de vijftig jaar" zijn.

Meer uit Gezond

Dijkstra noemt schaarste aan medicijnen bijna een noodsituatie

DEN HAAG (ANP) - De schaarste aan medicijnen is in Nederland bijna een noodsituatie, vindt demissionair zorgminister Pia Dijkstra. Tijdens een debat in de Tweede Kamer zei ze dat "een echte noodsituatie moet worden voorkomen. Daar zijn we niet ver vandaan. Ik vind het echt heel zorgelijk". De minister gaf aan dat ze gefrustreerd is over het overleg dat ze met de partijen in de zorgsector voert om de tekorten tegen te gaan. In haar ogen kunnen en moeten sneller stappen worden gezet, waar de Tweede Kamer ook op aandringt.

7 uur geleden
Apothekersassistenten gaan zaterdag actie voeren voor meer loon

UTRECHT (ANP) - Meer dan duizend medewerkers van apotheken gaan volgens vakbonden FNV en CNV zaterdag actie voeren op het Jaarbeursplein in Utrecht. Ze eisen een hoger loon en een betere cao.

10 uur geleden
RIVM start landelijk onderzoek naar PFAS in eieren hobbykippen

DORDRECHT (ANP) - Het RIVM start een landelijk onderzoek naar PFAS in de eieren van hobbykippen. Het rijksinstituut wil achterhalen hoe de PFAS, een verzamelnaam voor duizenden chemische stoffen waarvan er sommige schadelijk zijn voor de gezondheid, in de eieren van particulier gehouden kippen terechtkomen.

11 uur geleden
D66 en zorgorganisaties willen EU-aanpak zeldzame ziekten

DEN HAAG (ANP) - Om zeldzame aandoeningen beter te kunnen behandelen, moet er een gezamenlijke Europese aanpak komen. Omdat per land nu relatief weinig aandacht is voor mensen met een bijzondere ziekte, worden er minder behandelingen en medicijnen ontwikkeld dan bij gangbare ziekten. D66 heeft daarom een manifest opgesteld samen met ruim negentig patiënten- en zorgorganisaties waarin ze pleiten voor Europese samenwerking.

15 uur geleden
Advies bank: betaal meer voor medicijnen om tekort tegen te gaan

AMSTERDAM (ANP) - Om de fors opgelopen medicijntekorten tegen te gaan, ontkomt Nederland er volgens ABN AMRO niet aan om hogere prijzen te gaan betalen. "De Nederlandse overheid en verzekeraars hanteren striktere prijsplafonds dan bijvoorbeeld België en Duitsland. Onze buurlanden krijgen daarmee voorrang van leveranciers, waardoor de tekorten in Nederland alleen maar oplopen", stelt de bank in een analyse.

19 uur geleden
Noodoplossing zorgverzekeraars voor mogelijk faillissement Co-Med

TILBURG/MAASTRICHT (ANP) - Zorgverzekeraars hebben samen een noodplan gemaakt voor een mogelijk faillissement van de commerciële huisartsenketen Co-Med. De rechtbank in Maastricht beslist daar komende dinsdag mogelijk over.

1 dag geleden
Gezondheidsraad positief over studie extra borstkankerscreening

UTRECHT (ANP) - De Gezondheidsraad is positief over een groot onderzoek dat het UMC Utrecht wil doen naar het uitbreiden van het bevolkingsonderzoek naar borstkanker voor vrouwen met zeer dicht borstklierweefsel. Dat dichte weefsel maakt het moeilijker om borstkanker in een vroeg stadium op te sporen met de gebruikelijke methode, een mammografie. Terwijl juist deze vrouwen een verhoogd risico lopen op de ziekte.

1 dag geleden