Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Passagiers al dagen vast op luchthaven München

Passagiers al dagen vast op luchthaven München

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Door plotseling winterweer afgelopen weekend met veel sneeuw zit een groep passagiers inmiddels al meer dan twee dagen vast op het vliegveld van München, de op een na grootste luchthaven van Duitsland. Internationale passagiers klagen op X dat hun beloofde verdere vlucht al meerdere keren werd geannuleerd.

In verband met verwachte ijzel zijn er dinsdag geen vluchten tot 12.00 uur, maakte een woordvoerder van de luchthaven maandagavond bekend, melden Duitse media. Het gaat om zeker 150 starts en minstens 160 landingen die niet doorgaan.

Volgens een woordvoerder van Schiphol zijn er dinsdagochtend vier vluchten vanuit Amsterdam naar München geannuleerd. Het gaat om vluchten van KLM en Lufthansa. "We sluiten niet uit dat er ook in de middag nog meer annuleringen volgen, dat hangt van de situatie af. Vooralsnog zijn andere luchthavens wel geopend", aldus de zegsman.

Gratis maaltijden en hotelkamers

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa bevestigt dat honderden passagiers zijn gestrand in de terminals. Sommigen moesten er meerdere keren overnachten. Meerdere X-gebruikers zijn boos dat ze voor de derde dag op rij vastzitten, soms zonder bagage. Volgens de zegsman van de luchthaven ging het maandagavond om zo'n 1500 passagiers.

Vluchten op de luchthaven van München waren ook maandag zeer beperkt mogelijk. Lufthansa stelt gratis maaltijden en hotelkamers ter beschikking aan passagiers van wie de verdere vlucht is geannuleerd door het weer. Volgens Lufthansa kiest niet iedereen voor een hotelkamer en zouden er ook reizigers zijn zonder visum.

Meer uit Buitenland

VS willen geen troepen naar Oekraïne sturen om te vechten

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Verenigde Staten zijn niet bereid militairen naar Oekraïne te sturen. "President Biden heeft duidelijk gemaakt dat de VS geen troepen zullen sturen om in Oekraïne te vechten", laat een woordvoerder van het Witte Huis weten.

21 minuten geleden
Advocaat overleden Russische oppositieleider Navalny opgepakt

MOSKOU (ANP/RTR) - Een advocaat van de onlangs overleden Russische oppositiepoliticus Aleksej Navalny is gearresteerd. Vasily Dubkov, die vorige week Navalny's moeder vergezelde toen die bij de autoriteiten de vrijgave van het lichaam van haar zoon eiste, is in Moskou opgepakt, melden Russische nieuwsmedia.

44 minuten geleden
Minister: Franse troepen gaan niet vechten in Oekraïne

PARIJS (ANP/DPA) - Als er Franse troepen naar Oekraïne gaan, dan worden die ingezet voor bijvoorbeeld de productie van wapens en het ruimen van mijnen in het land. Dat heeft de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné in de Nationale Vergadering (Tweede Kamer) gezegd. "Sommige van deze acties vereisen mogelijk een aanwezigheid op Oekraïens grondgebied zonder de oorlogsdrempel te bereiken", aldus de minister.

57 minuten geleden
Litouwen steunt Frans idee om troepen naar Oekraïne te sturen

VILNIUS (ANP/DPA) - De Baltische staat Litouwen steunt het Franse idee om troepen naar Oekraïne te sturen, om het land te helpen tegen de Russen. Maar het gaat dan niet om gevechtseenheden, maar militairen die de Oekraïense strijdkrachten kunnen trainen, benadrukt minister van Defensie Arvydas Anusauskas.

1 uur geleden
Ruim zeventig wapens in beslag genomen uit huis Alain Delon

PARIJS (ANP) - De politie heeft bij een huiszoeking in de woning van Alain Delon tientallen wapens in beslag genomen. In het appartement van de filmster in de Franse plaats Douchy-Montcorbon werden 72 vuurwapens en 3000 patronen aangetroffen. De Franse filmster heeft "geen enkele toestemming om een vuurwapen te bezitten", liet de politie weten aan persbureau Belga.

2 uur geleden
EU-regels aangenomen tegen juridisch afdreigen van actievoerders

STRAATSBURG (ANP) - Journalisten, activisten en academici worden met een nieuwe EU-wet beter beschermd tegen onterechte rechtszaken die zijn bedoeld om hen de mond te snoeren. Het Europees Parlement heeft met overgrote meerderheid ingestemd met de wetgeving.

2 uur geleden
Zelensky in Saudi-Arabië om te praten over uitruil gevangenen

RIYAD (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is dinsdag aangekomen in Saudi-Arabië. Hij is in het land om onder meer gesprekken te voeren over de uitruil van krijgsgevangenen tussen Oekraïne en Rusland.

3 uur geleden