Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pasen wordt koeler met kans op buien

Pasen wordt koeler met kans op buien

AMSTERDAM (ANP) - Met Pasen wordt het beduidend minder warm en is er kans op buien. Op eerste paasdag kan het zelfs onweren, meldt Weeronline. Terwijl het op paaszaterdag lokaal nog 23 graden kan worden, komt de temperatuur op tweede paasdag niet boven de 12 tot 16 graden uit.

Donderdag en vrijdag is het nog droog, vrij zonnig en warm, hoewel de temperatuursverschillen in het land ver uiteen liggen. Op de Wadden wordt het hooguit 13 graden, terwijl het kwik in zuidelijk Brabant en Limburg kan stijgen tot lokaal 24 graden.

Het paasweekend begint zaterdag droog met zon en enkele wolkenvelden. Regionaal kan het ruim 20 graden worden tot 24 graden in het zuidoosten. Door de warmte is een plaatselijke onweersbui mogelijk. In de kustgebieden wordt het door een frisse zeewind slechts 13 graden.

Vanaf eerste paasdag is het koeler, met zonnige perioden en stapelwolken die 's middags lokaal uit kunnen groeien tot onweersbuien. De temperatuur komt uit op 15 tot 20 graden. Op tweede paasdag zorgt een noordoostelijke wind ervoor dat het frisser aanvoelt dan de maxima van 12 tot 16 graden. Dit is nog steeds hoger dan gebruikelijk, want normaal is het in april 11 tot 14 graden. Het weerbeeld laat een mix van zon en wolken zien en vooral in de ochtend is er kans op regen.

Meer uit Binnenland

Code geel om zware windstoten langs kust en in Limburg

DE BILT (ANP) - Het KNMI verwacht zaterdag vanaf 11.00 uur zware windstoten in de kustprovincies en in Zuid-Limburg. Het weerinstituut heeft code geel afgekondigd.

59 minuten geleden
Aandacht voor klimaatverandering tijdens Earth Hour

ZEIST (ANP) - Op verschillende plekken in Nederland gaat zaterdagavond om 20.30 uur het licht uit voor Earth Hour, een internationaal evenement om aandacht te vragen voor klimaatverandering en natuur. Ook de Pontjesbrug op Curaçao doet voor het eerst mee met Earth Hour.

3 uur geleden
Extinction Rebellion protesteert op Eindhoven Airport

EINDHOVEN (ANP) - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion voeren actie op Eindhoven Airport. Het is niet bekend wat de groep precies van plan is. De luchthaven waarschuwt reizigers dat de actie mogelijk "je reis van, naar of via de luchthaven" beïnvloedt.

3 uur geleden
Ontevreden apothekersassistenten de straat op

ROTTERDAM (ANP) - Apothekersassistenten gaan zaterdagmiddag de straat op in Rotterdam. Ze willen onmiddellijk automatische prijscompensatie en een dertiende maand. Maar er is meer aan de hand

4 uur geleden
Vrouw en hond doodgereden in IJmuiden, drie personen aangehouden

IJMUIDEN (ANP) - Een automobilist heeft vrijdagavond in IJmuiden een vrouw en haar hond doodgereden en is daarna doorgereden. Later op de avond meldden zich op het politiebureau drie personen. Zij zijn aangehouden. Hun rol bij het verkeersongeval wordt onderzocht, meldt de politie.

7 uur geleden
Man door geweld omgekomen in Brabantse Wouwse Plantage

WOUWSE PLANTAGE (ANP) - In het Brabantse Wouwse Plantage is een man omgekomen na een "geweldsincident", meldt de politie vrijdagavond. Het incident gebeurde aan de Julianaweg. De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd.

9 uur geleden
KRO-NCRV en RTL voor de rechter om eerste docu over Kees Momma

HILVERSUM (ANP) - Omroep KRO-NCRV heeft een kort geding aangespannen tegen RTL over de uitzendrechten van de documentaire Het beste voor Kees uit 2014. De omroepbedrijven bevestigen vrijdag na berichtgeving van het AD dat zij elkaar dinsdag in de rechtszaal treffen.

11 uur geleden