Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Partijleiders onderhandelen in Catshuis verder over formatie

Partijleiders onderhandelen in Catshuis verder over formatie

DEN HAAG (ANP) - De partijleiders van VVD, D66, CDA en ChristenUnie komen zaterdag vanaf het middaguur bijeen in het Catshuis in Den Haag om verder te gaan met de onderhandelingen over een nieuwe regeringscoalitie. Het gaat om een regulier overleg met de twee informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees, meldt een woordvoerder van de kabinetsformatie. Er worden geen besluiten verwacht.

Mark Rutte (VVD), Sigrid Kaag (D66), Wopke Hoekstra (CDA) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) kwamen al een paar keer bij elkaar sinds ze besloten te gaan onderhandelen, eerder deze maand. Dat was mogelijk geworden nadat Kaag eind september had besloten haar verzet tegen deelname van de CU te staken. Zij had liever met PvdA en GroenLinks verder willen gaan, maar VVD en CDA bleven deze optie uitsluiten.

De afgelopen anderhalve week kwamen ook de secondanten van de vier partijen al meerdere malen bijeen onder leiding van de informateurs. Zij bereiden zaken voor en werken ze uit.

Doordeweeks zijn de formatiegesprekken in het 'Logement' aan het Plein in Den Haag. Het Catshuis, de ambtswoning van de minister-president, is zaterdag een praktischer plek om het overleg te voeren, aldus de woordvoerder.

Het is niet duidelijk hoe laat het overleg afgelopen is.

Meer uit Politiek

Van der Burg: kleine stapjes naar oplossing migratieproblemen EU

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie boekt heel langzaam voortgang om de vastgelopen verwerking van migranten op te lossen, vindt staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel en Migratie). "Het zijn steeds kleine stapjes die we met elkaar zetten", zei hij na overleg met naburige EU-landen en het Verenigd Koninkrijk.

22 uur geleden
Kritiek regeringspartijen op woorden premier Rutte over Bulgarije

DEN HAAG (ANP) - Regeringspartijen D66 en CDA hebben flinke kritiek op woorden die premier Mark Rutte sprak over Bulgarije. Sjoerd Sjoerdsma (D66) vindt dat er "op z'n minst excuses moeten komen", zei hij in een debat over de EU in de Tweede Kamer. Ook bij de regering in Sofia viel de opmerking van Rutte niet goed.

23 uur geleden
Vertegenwoordiger Suriname wil U-bocht kabinet met slavernijexcuses

DEN HAAG (ANP) - Johan Roozer van het Surinaamse Nationaal Comité Herdenking Slavernij wil dat het kabinet een "U-bocht" maakt in zijn plannen om - zoals niet officieel is bevestigd, maar wel uitgelekt - excuses aan te bieden voor het slavernijverleden op 19 december. Dat zegt hij bij aanvang van het overleg in het Catshuis met premier Mark Rutte, een aantal andere leden van het kabinet, en organisaties die zich bezighouden met dit verleden en vertegenwoordigers van Suriname en Caribisch Nederland. Als excuses worden aangeboden volgens de nu uitgelekte plannen, verwacht Roozer niet dat Suriname deze kan accepteren.

1 dag geleden
Commissie die minister over nieuwe notarissen adviseert stapt op

DEN HAAG (ANP) - Een commissie die minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) adviseert over kandidaat-notarissen, is in november opgestapt. Dat heeft een woordvoerder van Weerwinds ministerie bevestigd na een bericht van NRC. Volgens die krant is de commissie opgestapt omdat de bewindsman negatieve adviezen over de benoeming van nieuwe notarissen naast zich heeft neergelegd.

1 dag geleden
Kamer blijft sceptisch over reorganisatie bij Landelijke Eenheid

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer is en blijft sceptisch over de plannen voor een ingrijpende reorganisatie van de Landelijke Eenheid, het grootste onderdeel van de politie. Een commissie onder leiding van oud-burgemeester Bernt Schneiders heeft twintig "concrete aanbevelingen" gedaan, die volgens de volledige Kamer allemaal uitgevoerd moeten en kunnen worden. Maar nu blijkt dat al in het begin gedoe is ontstaan over het plan. "De start is echt vals", verwoordde VVD-Kamerlid Ingrid Michon-Derkzen het algehele ongenoegen en vrees dat het niet verbetert.

1 dag geleden
Links en rechts: stikstofruimte naar PAS-melder, niet naar Schiphol

DEN HAAG (ANP) - Partijen aan zowel de linker- als de rechterkant van het politieke spectrum vinden dat sectoren zoals de luchtvaart of de wegenbouw geen stikstofruimte moeten kopen. In plaats daarvan willen zij dat het kabinet eerst de zogeheten 'PAS-melders' helpt. Dit zijn boeren die buiten hun eigen schuld stikstof uitstoten zonder vergunning, omdat dit eerst mocht. Ook verdient de woningbouw voorrang, vindt bijvoorbeeld de PvdA.

1 dag geleden
Adema: als landbouwakkoord niet slaagt, doet kabinet het zelf

DEN HAAG (ANP) - Als de partijen aan de zogeheten 'landbouwtafel' niet tot een landbouwakkoord kunnen komen, dan gaat het kabinet zelf bepalen hoe de toekomst van de landbouw eruit moet zien en met welke regelingen het dat mogelijk wil maken. Dat zegt minister Piet Adema (Landbouw) tijdens het begrotingsdebat van zijn ministerie in de Tweede Kamer.

1 dag geleden