Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Partijen in Kamer herdenken met bewondering toewijding Elizabeth

Partijen in Kamer herdenken met bewondering toewijding Elizabeth

DEN HAAG (ANP) - Partijen in de Tweede Kamer roemen de toewijding van de overleden Britse koningin Elizabeth. "Wat een droevige dag. Een standvastige en wijze koningin. Een heel leven in dienst van haar land", twitterde PvdA-leider Attje Kuiken.

"Een lang leven volledig gewijd aan haar land en het gemenebest, en zo het tijdloze gezicht van het Verenigd Koninkrijk", aldus fractieleider Jan Paternotte van D66.

Kees van der Staaij (SGP) laat weten "ontroerd" te zijn door het overlijden van de monarch. "Diepe bewondering voor haar toewijding en trouw al de jaren door. Haar indrukwekkende en inhoudsvolle kersttoespraken zal ik zeker missen."

"Premiers bleven maar passeren, de Koningin die stond er jaar na jaar na jaar. Alles veranderde, behalve de Koningin. Nu is aan dat tijdperk een einde gekomen", twitterde Laurens Dassen (Volt).

Caroline van der Plas (BBB) noemde de vorstin "een prachtige en sterke vrouw, die in goede, maar zeker ook in donkere perioden de monarchie en het Verenigd Koninkrijk bij elkaar heeft gehouden. Een warme persoonlijkheid met veel humor en veel oog voor zwakkeren in de samenleving."

Meer uit Binnenland

Europapa in één dag 1,2 miljoen Nederlandse streams op Spotify

DEN HAAG (ANP) - Het nummer Europapa van Joost Klein is vrijdag in Nederland meer dan 1,2 miljoen keer gestreamd. Dat blijkt uit de openbare cijfers van streamingdienst Spotify. Hiermee heeft Joost Klein mogelijk een nieuw record gevestigd. Het record stond de afgelopen jaren op naam van Duncan Laurence.

1 uur geleden
Uit voorzorg veel politie aanwezig bij uitvaart rapper Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - Bij de uitvaart van de doodgeschoten rapper Bigidagoe is zaterdag veel politie aanwezig uit voorzorg. Dat was ook het geval op vrijdagavond, toen de afscheidsdienst werd gehouden.

1 uur geleden
COA: opnieuw minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1961 mensen de nacht van vrijdag op zaterdag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

2 uur geleden
Ruim 900.000 euro opgehaald met derde ALS Sunrise Walk

UTRECHT (ANP) - In de derde editie van de zogenoemde ALS Sunrise Walk in Utrecht is ruim 900.000 euro opgehaald voor onderzoek naar de dodelijke zenuw- en spierziekte. Ruim 3000 deelnemers deden mee met de wandeling die plaatsvond in de nacht van vrijdag op zaterdag, meldt de organiserende Stichting ALS Nederland.

3 uur geleden
Vrouw (23) aangehouden om bijten en schoppen beveiligers en agent

TILBURG (ANP) - In Tilburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige vrouw aangehouden omdat ze bij een uitgaansgelegenheid twee beveiligers en een politieagent had mishandeld. Ze bleek ook hard- en softdrugs bij zich te hebben. De twintiger zit nog vast.

5 uur geleden
Wakker Dier: 7 supermarkten zetten stappen naar meer plantaardig

AMSTERDAM (ANP) - Ook Aldi, Dirk, Lidl en Plus hebben beloofd ambitieuze stappen te zetten om meer plantaardige producten te verkopen, meldt Wakker Dier zaterdag. Eerder zeiden Albert Heijn, Ekoplaza en Odin dit te doen, waarmee nu zeven supermarkten de doelstelling van Wakker Dier omarmen "voor een transitie naar meer plantaardige eiwitten", aldus de organisatie.

6 uur geleden
Máxima maakt zich zorgen over jongeren die kopen op krediet

BOGATA (ANP) - Koningin Máxima is bezorgd over het gemak waarmee jongeren aankopen kunnen doen op krediet. "Ik maak me veel zorgen over de vele koop-nu-betaal-later-aanbiedingen die bijvoorbeeld jongeren in Nederland krijgen", zegt de vorstin in een interview met het AD.

9 uur geleden