Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Partijen geven lezen, schrijven en rekenen 'absolute prioriteit'

Partijen geven lezen, schrijven en rekenen 'absolute prioriteit'

DEN HAAG (ANP) - Het lesaanbod op scholen moet zich weer gaan toespitsen op de basisvaardigheden lezen, schrijven en rekenen. Dat staat in het akkoord op hoofdlijnen van PVV, VVD, BBB en NSC. In het hoger onderwijs moet de Nederlandse taalvaardigheid een kerntaak worden.

Seksuele voorlichting moet "neutraal" worden en "beter toegesneden op de leeftijd van leerlingen", vooral in het basisonderwijs. Verder moeten er meer mannelijke leerkrachten voor de klas komen.

Deze beloftes gaan niet samen met extra uitgaven in basis- en voortgezet onderwijs. De vier partijen bezuinigen wel 200 miljoen euro op twee subsidieregelingen voor het onderwijs.

Meer uit Binnenland

Campagne tegen kinderontvoering met naderende zomervakantie

DEN HAAG (ANP) - Het Centrum Internationale Kinderontvoering (IKO) begint een campagne om aandacht te vragen voor de ontvoering van kinderen van en naar het buitenland. De zomervakantie is de periode waarin doorgaans de meeste kinderontvoeringen plaatsvinden, aldus het IKO.

16 minuten geleden
Dode door aanrijding met vrachtauto op A67 bij Asten

ASTEN (ANP) - Een automobilist is in de nacht van dinsdag op woensdag om het leven gekomen door een aanrijding met een vrachtauto op de A67 bij Asten (Noord-Brabant). De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

19 minuten geleden
Eindexamenkandidaten horen of ze geslaagd zijn en de vlag uit mag

DEN HAAG (ANP) - Ongeveer 191.000 middelbare scholieren horen woensdag of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat zo is, kunnen ze de vlag uithangen, met de schooltas eraan. Wie niet is geslaagd, krijgt binnenkort een herkansing. Het aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.

20 minuten geleden
Ali B zit twee dagen in verdachtenbank bij zedenzaak

HAARLEM (ANP) - Ali B staat twee dagen lang terecht in de rechtbank in Haarlem. De 42-jarige rapper wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen, onder wie een ex-kandidaat van The Voice of Holland en zangeres Ellen ten Damme. Het Openbaar Ministerie vervolgt hem voor twee verkrachtingen en twee aanrandingen.

21 minuten geleden
Uitspraak in zaak over moord Peter R. de Vries

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank Amsterdam doet woensdag uitspraak in de zaak over de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Hij werd bijna drie jaar geleden midden in Amsterdam op straat neergeschoten en overleed negen dagen later aan zijn verwondingen. De rechtbank wil dat alle negen verdachten bij de uitspraak in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp aanwezig zijn.

22 minuten geleden
Koningspaar praat in Albany met jongeren over klimaatverandering

ALBANY (ANP) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn woensdag in de stad Albany, in de Amerikaanse staat New York. Daar praten ze onder meer met scholieren en studenten over klimaatverandering.

24 minuten geleden
Manifest Terre des Hommes: in 2029 geen kinderarbeid meer

DEN HAAG (ANP) - Terre des Hommes wil dat in 2029 alle toeleveringsketens van producten en grondstoffen vrij zijn van kinderarbeid. De kinderrechtenorganisatie presenteert woensdag, op de Internationale Dag tegen Kinderarbeid, een manifest waarin dit doel uiteengezet wordt.

4 uur geleden