Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Partijen blij met groter steunpakket, maar oppositie wil meer

Partijen blij met groter steunpakket, maar oppositie wil meer

DEN HAAG (ANP) - Partijen in de Tweede Kamer zijn blij dat het kabinet de economische steunpakketten uitbreidt met 7,6 miljard euro. Toch kan het beter, vinden onder meer PvdA en GroenLinks.

"Voor kleine ondernemers, zoals de buurtkroeg, is echt meer steun nodig", schrijft PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk op Twitter. Paul Smeulders (GroenLinks) vindt het goed dat het kabinet ondernemers steunt, maar "voor werknemers en zelfstandigen zijn ze helaas minder ruimhartig".

Beide partijen pleiten er bovendien voor alsnog coronaverlof voor thuiswerkende ouders in te voeren. Woensdag werd duidelijk dat het kabinet dit wel overwoog, maar niet tot een goede oplossing kon komen met werkgevers en vakbonden. Bovendien vindt het kabinet een brede regeling "te ongericht" en zou maatwerk een betere oplossing zijn.

D66

Steven van Weyenberg van coalitiepartij D66 noemt het "zeer terecht en broodnodig" dat het kabinet dieper in de buidel tast. Hilde Palland (CDA) vindt het "goed dat ook kleinere ondernemingen en zelfstandigen beter toegang krijgen tot steun nu spaarpotten opraken en schulden oplopen".

Met de uitbreiding van de steunpakketten krijgen ondernemers een groter percentage van de vaste lasten en loonkosten vergoed. Ook komt er een garantiefonds ter waarde van 300 miljoen euro om deze zomer evenementen te kunnen organiseren en komt er steun voor startende ondernemers.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Rutte pleit voor snelle formatie met oog op coronacrisis

DEN HAAG (ANP) - Na de verkiezingen voor de Tweede Kamer moet er met het oog op de coronacrisis snel een nieuw kabinet worden geformeerd, aldus VVD-lijsttrekker Mark Rutte in het Radio 1 Journaal.

3 uur geleden
Techondernemer schenkt D66 miljoen euro, PvdD krijgt 3,5 ton

DEN HAAG (ANP) - D66 en Partij voor de Dieren hebben voor hun verkiezingscampagne een gulle gift gekregen van techondernemer en miljardair Steven Schuurman. Aan de PvdD heeft hij deze week 350.000 euro overgemaakt en D66 kan maar liefst 1 miljoen euro bijschrijven op zijn bankrekening. De 45-jarige Schuurman, rijk geworden met onder meer de beursgang van softwarebedrijf Elastic, zegt in dagblad Trouw dat hij met het geld de klimaatplannen van de partijen wil steunen.

10 uur geleden
Linkse partijen: geen kerncentrale in Groningen

DEN HAAG (ANP) - Als er in de toekomst een nieuwe kerncentrale in Nederland komt, moet die niet in Groningen worden gebouwd. Dat vinden GroenLinks, SP en PvdA. De drie partijen dienen donderdag een voorstel in de Tweede Kamer in om deze optie van tafel te halen.

15 uur geleden
Rutte: VVD te veel gezien als partij van de multinational

DEN HAAG (ANP) - De afgelopen regeerperiode is de VVD te veel te boek komen te staan als de partij van de grote bedrijven en multinationals, zegt lijsttrekker en premier Mark Rutte. "Dat is een fout van mij", zegt hij in een gesprek met de Universiteit Twente en de regionale krant Tubantia. Vooral het plan van Rutte om de dividendbelasting af te schaffen heeft bijgedragen aan dit beeld, geeft hij toe. "Het is spectaculair in mijn gezicht ontploft, zoals bekend. Dat is een van de grootste mislukkingen van de afgelopen periode."

18 uur geleden
Grote verschillen tussen gemeenten in ontvangen briefstemmen

DEN HAAG (ANP) - De eerste uitgebrachte briefstemmen stromen binnen bij de gemeenten. In sommige plaatsen is al veel animo om per brief te stemmen, in andere steden moet het nog op gang komen. In Utrecht zijn de afgelopen dagen al 2300 briefstemmen binnen. Dit is bijna 10 procent van het aantal stemgerechtigden van zeventig jaar of ouder.

20 uur geleden
Kandidaat-Kamerlid van Forum verspreidt complottheorieën

DEN HAAG (ANP) - Een kandidaat-Tweede Kamerlid van Forum voor Democratie verspreidt op zijn website en Twitter-account complottheorieën. Ab Kuijer staat op plek 31 op de lijst van de partij van Thierry Baudet en beweert onder meer dat George Soros, Bill Gates en de baas van het World Economic Forum achter de uitbraak van het coronavirus zitten.

20 uur geleden
Facebook-uitgaven van Volt stijgen in een week met 10.000 euro

DEN HAAG (ANP) - De nieuwe partij Volt wordt de komende tijd meer zichtbaar op sociale media. De partij, die op een zetel in de Tweede Kamer afstevent, gaf de afgelopen week veel meer geld uit aan advertenties op Facebook en Instagram: 13.563 euro ten opzichte van 3539 euro de week ervoor. Dat is even veel als gevestigde partijen als SP en PvdA afgelopen week uitgaven. Opvallend is ook dat de partij, anders dan de meeste andere partijen, geen geld inzet op pagina's van individuele kandidaat-Kamerleden. Ook niet op lijsttrekker Laurens Dassen.

20 uur geleden