Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Partijen blij met groter steunpakket, maar oppositie wil meer

Partijen blij met groter steunpakket, maar oppositie wil meer

DEN HAAG (ANP) - Partijen in de Tweede Kamer zijn blij dat het kabinet de economische steunpakketten uitbreidt met 7,6 miljard euro. Toch kan het beter, vinden onder meer PvdA en GroenLinks.

"Voor kleine ondernemers, zoals de buurtkroeg, is echt meer steun nodig", schrijft PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk op Twitter. Paul Smeulders (GroenLinks) vindt het goed dat het kabinet ondernemers steunt, maar "voor werknemers en zelfstandigen zijn ze helaas minder ruimhartig".

Beide partijen pleiten er bovendien voor alsnog coronaverlof voor thuiswerkende ouders in te voeren. Woensdag werd duidelijk dat het kabinet dit wel overwoog, maar niet tot een goede oplossing kon komen met werkgevers en vakbonden. Bovendien vindt het kabinet een brede regeling "te ongericht" en zou maatwerk een betere oplossing zijn.

D66

Steven van Weyenberg van coalitiepartij D66 noemt het "zeer terecht en broodnodig" dat het kabinet dieper in de buidel tast. Hilde Palland (CDA) vindt het "goed dat ook kleinere ondernemingen en zelfstandigen beter toegang krijgen tot steun nu spaarpotten opraken en schulden oplopen".

Met de uitbreiding van de steunpakketten krijgen ondernemers een groter percentage van de vaste lasten en loonkosten vergoed. Ook komt er een garantiefonds ter waarde van 300 miljoen euro om deze zomer evenementen te kunnen organiseren en komt er steun voor startende ondernemers.

Meer uit Politiek

Van der Wal: Kamer roemt natuur, maar kiest er vaak niet voor

DEN HAAG (ANP) - In een debat over een reeds gestrande Europese natuurherstelwet, merkte demissionair minister Christianne van der Wal (Stikstof en Natuur) op dat veel partijen de natuur een warm hart toedragen en nationaal beleid zeggen toe te juichen. Maar, geeft ze aan tegenover de Kamer, ze stemmen lang niet altijd op die manier.

5 uur geleden
Minister Van der Wal: Nederland was nooit fan van EU-natuurwet

DEN HAAG (ANP) - Het was andere EU-landen al veel langer duidelijk dat Nederland bepaald geen fan was van de natuurherstelwet, zegt demissionair minister Christianne van der Wal tegen de Tweede Kamer. Het demissionaire kabinet kondigde recent aan na een oproep van de Kamer tegen de wet te stemmen, terwijl het eerst nog van plan was de verordening te steunen. Dat voornemen was mede ingegeven door strategische overwegingen, aldus de bewindsvrouw.

5 uur geleden
Kabinet wil minder bagageafhandelbedrijven op Schiphol

DEN HAAG (ANP) - Het aantal bedrijven dat bagage afhandelt op Schiphol moet worden verlaagd, heeft demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) besloten. Het besluit zou een nieuwe kofferberg zoals in het chaotische jaar 2022 moeten helpen voorkomen.

6 uur geleden
Informateurs kijken terug op week met gesprekken in goede sfeer

DEN HAAG (ANP) - De informateurs kijken terug op een week met formatiegesprekken in goede sfeer. Donderdag hebben zij samen met onderhandelaars van PVV, VVD, NSC en BBB twaalf uiteenlopende organisaties ontvangen die in hun werk merken hoe beleid uitpakt, waaronder Agractie, de Raad van State en de Pensioenfederatie. De formerende partijen hebben volgens de informateurs laten merken dat zij veel met zulke organisaties willen samenwerken om zo het vertrouwen in de overheid te herstellen.

7 uur geleden
Incassobureaus moeten vanaf april voldoen aan strengere regels

DEN HAAG (ANP) - Incassobureaus moeten met ingang van april voldoen aan veel strengere regels die moeten zorgen voor minder schuldproblemen, meldt de Inspectie Justitie en Veiligheid. Een nieuwe wet verbiedt incassobureaus dan bijvoorbeeld mensen onder druk te zetten. De bureaus worden bovendien verplicht zich te registreren in een openbaar register.

9 uur geleden
Rekenkamer: overheid doet zichzelf tekort in groot CO2-project

DEN HAAG (ANP) - Vooral de industrie kan financieel profiteren van het grote CO2-opslagproject Porthos, terwijl de overheid de grootste risico's draagt. Daarmee doet de overheid "zichzelf tekort", oordeelt de Algemene Rekenkamer in een onderzoek. "Een evenwichtiger verdeling van baten en risico's" bij toekomstige projecten "verdient meer aandacht", vinden de onderzoekers.

10 uur geleden
Bestuur Kamer breidt mogelijkheden om Kamerleden te straffen uit

DEN HAAG (ANP) - Het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer stelt voor de mogelijkheden uit te breiden om Kamerleden te straffen als zij de gedragscode overtreden, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van RTL Nieuws. Het is nu al mogelijk om parlementariërs maximaal één maand te schorsen. Daar komen onder meer de opties bij om een Kamerlid voorwaardelijk te schorsen of de toegang tot debatten van een specifieke commissie tijdelijk te ontzeggen. Over het voorstel moet nog worden gedebatteerd en gestemd.

11 uur geleden