Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Partijbaas: nog niet naar buiten in Wuhan

Partijbaas: nog niet naar buiten in Wuhan

WUHAN (ANP) - Inwoners van de Chinese miljoenenstad Wuhan, waar het coronavirus voor het eerst opdook in december, moeten voorlopig alleen naar buiten gaan indien noodzakelijk. Dat zei de hoogste functionaris van de Communistische Partij in de stad vrijdag.

Volgens Wang Zhonglin blijft het risico op een nieuwe uitbraak van het coronavirus groot. Inwoners moeten daarom alert blijven en zichzelf beschermen om nieuwe besmettingen te voorkomen, stelde de partijbaas.

Wuhan gold voorheen als het epicentrum van de virusuitbraak in China. De autoriteiten sloten de stad in januari af van de buitenwereld om verspreiding van het virus tegen te gaan. Het aantal besmettingen in de metropool is volgens de regering drastisch teruggelopen. De restricties in Wuhan worden vooralsnog op 8 april opgeheven.

In heel China zijn volgens de overheid ruim 81.000 gevallen van het coronavirus bekend en 3318 doden gevallen. Zaterdag vindt landelijk een nationaal moment van rouw plaats voor de "martelaren die stierven in de strijd tegen het virus", meldde staatspersbureau Xinhua vrijdag. Er wordt om 10.00 uur (lokale tijd) drie minuten stilte gehouden voor de slachtoffers terwijl luchtalarmen en sirenes van auto's, treinen en schepen "jammeren van verdriet".

Meer uit Buitenland

Explosie en geweerschoten bij Turks parlement

ANKARA (ANP/AFP) - Vlakbij het Turkse parlement, in de hoofdstad Ankara, zijn een zware explosie en geweerschoten waargenomen. Het parlement zou later op de dag na een reces opnieuw openen. Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken laat in een eerste reactie weten dat het zou gaan om "een terroristische aanslag".

9 minuten geleden
Partij die wil breken met Kyiv wint Slowaakse verkiezingen

BRATISLAVA (ANP/RTR) - De populistische partij Smer-SD heeft de parlementsverkiezingen in Slowakije gewonnen. Na het tellen van de stemmen in ruim 99 procent van de kiesdistricten staat de partij van voormalig premier Robert Fico op 23,3 procent.

1 uur geleden
Dierenarts in Duitsland wordt verpletterd door koe en sterft

RAISTING (ANP/DPA) - Een 67-jarige dierenarts is zaterdagmiddag in Duitsland omgekomen door een arbeidsongeval met een koe. De man werd door het dier verpletterd in een stal in Raisting, een klein plaatsje in de Duitse deelstaat Beieren.

7 uur geleden
Populistische Smer-SD wint verkiezingen Slowakije

BRATISLAVA (ANP/RTR) - De populistische Smer-SD heeft de parlementsverkiezingen in Slowakije gewonnen. Na het tellen van de stemmen in ruim 99 procent van de kiesdistricten staat de partij van voormalig premier Robert Fico op 23,3 procent. De liberale partij Progressief Slowakije (PS), die zaterdag in meerdere exitpolls nog werd aangewezen als winnaar, staat op 17 procent en HLAS is goed voor ongeveer 15 procent.

10 uur geleden
Amerikaans Huis neemt voorstel McCarthy aan en voorkomt shutdown

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft zaterdag ingestemd met een voorstel van de Republikein Kevin McCarthy voor een noodfinanciering. De dreigende shutdown van de overheid is daarmee voorlopig van de baan. De overbruggingsperiode is 45 dagen.

11 uur geleden
VN-plan aangenomen om schade door chemicaliën te verminderen

BONN (ANP/AFP) - Op een VN-conferentie is zaterdag een nieuw plan aangenomen om (milieu)risico's van chemicaliën te verminderen. Het zogenoemde Global Framework on Chemicals werd aangenomen door overheden, bedrijven en NGO's.

12 uur geleden
Tienduizenden Zwitsers eisen actie tegen klimaatverandering

BERN (ANP/DPA/RTR) - Meer dan 60.000 Zwitsers zijn zaterdag, minder dan een maand voor de nationale verkiezingen, in Bern de straat op gegaan om op de kortst mogelijke termijn strengere maatregelen tegen klimaatverandering te eisen. De activisten maakten zich massaler dan ooit sterk voor "gerechtigheid voor het milieu".

13 uur geleden