Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Partij van Bolsonaro verbant bij bestorming betrokken leden

Partij van Bolsonaro verbant bij bestorming betrokken leden

BRASILIA (ANP/RTR) - De leider van de Liberale Partij (PL) van de voormalige Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft woensdag gezegd dat partijleden die hebben deelgenomen aan de bestorming van overheidsgebouwen in de hoofdstad Brasilia per direct uit te partij zullen worden gezet. Het gaat dan specifiek om situaties waarbij ze worden geïdentificeerd op videobeelden waarop is te zien dat ze geweld gebruiken.

Valdemar Costa Neto zei dat zijn partij de bestorming veroordeelt. "Als leden van de partij gezien worden op videobeelden van het vernielen van de overheidsgebouwen, zullen we ze meteen verbannen", zei hij in een interview. Volgens de leider van de grootste partij in het Braziliaanse Congres zit een extremistische minderheid achter het vandalisme. Deze groep vertegenwoordigt volgens hem niet zijn partij.

Aanhangers van de rechts-populistische oud-president Jair Bolsonaro bestormden zondag het parlementsgebouw, het presidentiële paleis en het hooggerechtshof in Brasilia. Daarbij werd veel schade aangebracht. De demonstranten weigeren de verkiezingsnederlaag van Bolsonaro tegen zijn linkse rivaal Luiz Inácio Lula da Silva in oktober te accepteren. De Liberale Partij heeft de overwinning van Lula wel erkend, in tegenstelling tot Bolsonaro zelf.

Meer uit Buitenland

Winkel van Bulgari in Rome via tunnels beroofd

ROME (ANP) - In een luxe winkelstraat in het hartje van Rome, de Via Condotti, is een winkel van het luxegoederenbedrijf Bulgari in de nacht van zaterdag op zondag beroofd van luxeartikelen met een waarde van minstens een half miljoen euro. De daders drongen het winkelpand binnen door een gat in de kelder van het pand, berichten Italiaanse media.

22 minuten geleden
Israël verlengt verbod voor Al Jazeera met 45 dagen

TEL AVIV (ANP/RTR) - Het verbod voor de Qatarese zender Al Jazeera om nieuws te verwerven of te verspreiden in Israël is verlengd met 45 dagen, heeft de Israëlische telecomregulator bekendgemaakt.

58 minuten geleden
Israël blijft centraal Gaza bestoken na bevrijding gijzelaars

NUSEIRAT (ANP/RTR) - Een dag nadat Israëlische troepen vier gijzelaars uit de handen van Hamas hadden bevrijd in en bij de plaats Nuseirat, blijft het leger aanvallen uitvoeren in dezelfde regio. Daarbij zijn opnieuw dodelijke slachtoffers gevallen.

1 uur geleden
Ballotage presidentsverkiezing Iran levert zes kandidaten op

TEHERAN (ANP/AFP/DPA) - In Iran heeft een oppermachtige raad van de regerende orthodoxe sjiitische geestelijkheid zes personen geschikt bevonden om deel te nemen aan de naderende presidentsverkiezingen. Er hadden zich tachtig kandidaten aangemeld voor de verkiezingen die op 28 juni worden gehouden.

2 uur geleden
Gezondheidsdienst Gaza: zeker 274 doden bij aanval Israël zaterdag

RAFAH/CAÏRO/ANKARA (ANP/AFP/RTR) - De gezondheidsdiensten in de Gazastrook hebben het dodental van zaterdag van de Israëlische aanval op Nuseirat en omgeving opgehoogd naar zeker 274. Er zijn bijna zevenhonderd gewonden gevallen. Daarmee zijn er sinds oktober bij de Israëlische aanvallen op de Gazastrook 37.084 doden en bijna 84.500 gewonden gevallen.

3 uur geleden
Gantz maakt zondagavond bekend of hij kabinet Netanyahu verlaat

TEL AVIV (ANP) - De Israëlische minister Benny Gantz maakt zondagavond om 20.00 lokale tijd bekend of hij zich al dan niet terugtrekt uit het oorlogskabinet van premier Benjamin Netanyahu, meldt de Israëlische zender N12. Gantz zou de aankondiging aanvankelijk zaterdag al doen, maar stelde die uit na de bekendmaking dat vier Israëlische gijzelaars waren bevrijd in de Gazastrook.

3 uur geleden
Overstromingen bemoeilijken EU-verkiezingen in Oostenrijk

GRAZ (ANP/DPA) - Een aantal stemkantoren in Oostenrijk is onbereikbaar of verwoest als gevolg van overstromingen. Vooral plaatsen in Stiermarken, een deelstaat die grenst aan Slovenië, zijn getroffen door zware regenval.

3 uur geleden