Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Partij GO van Oud-FVD'er Otten doet niet mee aan verkiezing

Partij GO van Oud-FVD'er Otten doet niet mee aan verkiezing

DEN HAAG (ANP) - De Kiesraad kwam dinsdag naar buiten met de lijst van partijen die een kandidatenlijst hadden ingeleverd voor de Tweede Kamerverkiezingen. Eén partij schitterde door afwezigheid: de partij GO van Henk Otten, oud-bestuurslid van Forum voor Democratie-bestuurslid. Otten bevestigt dat hij niet meedoet aan de verkiezingen.

GO is een afsplitsing van FVD, waarvan Otten de medeoprichter is. De partij heeft volksvertegenwoordigers in de Eerste Kamer, het Europees Parlement en drie Provinciale Staten.

Dat GO niet op de lijst van de Kiesraad staat, is volgens de voorman "een weloverwogen beslissing van het partijbestuur". Er zijn immers veel partijen op rechts die een gooi doen naar een aantal zetels tijdens de verkiezingen in maart, legt Otten op Twitter uit. Hij verwijst naar de ruzie binnen Forum, waarna een groep andere afsplitsers, onder leiding van Joost Eerdmans en Annabel Nanninga JA21 oprichtte.

Daarom "slaan wij deze ronde over en gaan op andere wijze door met het realiseren van onze politieke idealen", zegt Otten. Hij twijfelde eind vorig jaar al openlijk over zijn deelname aan deze verkiezingen, maar leek zich voor het explosieve conflict bij FVD juist volledig te richten op de strijd om de Tweede Kamer. Zowel de website als het Twitter-account van zijn partij verwijzen met de naam 'GO2021' naar de verkiezingen van maart dit jaar.

Meer uit Binnenland

Politiebonden: niet vervolgen activisten A12 frustreert politie

DEN HAAG (ANP) - Er is bij politiemensen die zaterdag in Den Haag hebben gewerkt bij de blokkade van de A12 door activisten van Extinction Rebellion grote frustratie ontstaan. Het niet vervolgen van meer dan 1500 aanhoudingen is in het verkeerde keelgat geschoten van de politie, zo bevestigt voorzitter van de Nederlandse Politiebond, Jan Struijs, na berichtgeving van het AD.

25 minuten geleden
Explosie bij Surinaams geldwisselkantoor in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een Surinaams geldwisselkantoor aan de West-Kruiskade in Rotterdam is zondag om 05.00 uur een explosie geweest. Eerder in de week gingen bij drie vestigingen van dit bedrijf Suri-Change in Amsterdam eveneens explosieven af.

4 uur geleden
Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in zijn flatwoning in Den Bosch. Hij blijkt ruim vijf maanden geleden te zijn overleden aan een natuurlijke dood, meldt de politie op Facebook. "Niemand verdient het om zo lang onopgemerkt te blijven", aldus de politie die mensen oproept zijn of haar buren soms in de gaten te houden. "Sociale controle is belangrijk. Zeker bij oudere mensen of mensen die zich als kluizenaar gedragen."

10 uur geleden
Gewonde door brand in portiekflat in Hilversum

HILVERSUM (ANP) - In een portiekflat in Hilversum heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer heeft rond 22.30 uur een man uit de woning aan de Admiraal de Ruyterlaan gehaald waarin de brand woedde. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Het slachtoffer was volgens hem wel aanspreekbaar.

10 uur geleden
Man probeert mobieltje uit water te halen en verdrinkt

ROERMOND (ANP) - In een plas bij de Maas in Roermond is zaterdagavond een 41-jarige man verdronken. De man dook een in het water gevallen mobieltje achterna en kwam lange tijd niet meer boven water. Nadat de gealarmeerde brandweer hem uit het water had gehaald, werd hij gereanimeerd, maar dat was tevergeefs, zei een woordvoerder van de brandweer.

14 uur geleden
Carice van Houten weer thuis na aanhouding klimaatdemonstratie

DEN HAAG (ANP) - Carice van Houten is weer thuis nadat ze eerder zaterdag werd aangehouden bij de klimaatdemonstratie op de A12 in Den Haag van Extinction Rebellion. Dat meldt haar agent.

15 uur geleden
Van Zanen: demonstratierecht niet zelfde als recht overtreden wet

DEN HAAG (ANP) - Hoewel het Openbaar Ministerie de meeste aangehouden actievoerders bij een blokkade van Extinction Rebellion op de A12 niet zal vervolgen, benadrukt de burgemeester van Den Haag zaterdag wel dat het recht om te demonstreren niet hetzelfde is als het recht om de wet te overtreden.

16 uur geleden