Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Particulier krijgt alle schade afvaldumping vergoed

Particulier krijgt alle schade afvaldumping vergoed

DEN HAAG (ANP) - Mensen die op hun terrein schade hebben door illegaal gedumpt drugsafval krijgen dankzij een nieuwe regeling de kosten van het opruimen 100 procent vergoed. Dat schrijft minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) aan de Tweede Kamer. Tot nu toe kregen particulieren maar de helft van de schade vergoed.

Gemeenten behouden een compensatie van 50 procent voor het opruimen van gedumpt drugsafval. Voor de nieuwe subsidieregeling trekt de minister tot en met 2024 jaarlijks 1 miljoen euro uit.

"Drugsafvaldumpingen zijn een duidelijk voorbeeld van hoe schadelijk en ondermijnend drugscriminaliteit is voor onze samenleving. Onze woonomgeving, natuur en milieu worden in gevaar gebracht door nietsontziende criminelen die alleen maar uit zijn op zoveel mogelijk financiële winst. Behalve de compensatieregeling voor gedupeerde grondeigenaren, zetten we daarom vol in op de aanpak van de drugsproductie en maken we het producenten van synthetische drugs moeilijker hun illegale waren in Nederland te produceren", aldus Grapperhaus.

Wat dit "brede offensief tegen ondermijnende criminaliteit" inhoudt, meldt Grapperhaus nog voor de zomer aan de Kamer.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Kunstwerk Banksy brengt 170.000 euro op bij veiling Zwolle

ZWOLLE (ANP) - Een kunstwerk van de Britse kunstenaar Banksy is donderdag voor 170.000 euro geveild in Zwolle. Het werk is aangekocht door een Nederlandse verzamelaar, tijdens een veiling van veilinghuis Hessink's.

34 minuten geleden
Bedrijven schenden privacywet met registratie lichaamstemperatuur

DEN HAAG (ANP) - Twee grote Nederlandse bedrijven hebben een waarschuwing gekregen van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), omdat ze privacyregels overtreden bij het meten van de temperatuur van hun werknemers. Diverse bedrijven zijn na de corona-uitbraak begonnen met temperatuurmetingen onder het personeel, omdat ze geen zieke personeelsleden op de werkplek willen. In veel gevallen mag dat echter niet.

38 minuten geleden
Verdachte beschieten ambassade Saudi-Arabië langer in de cel

DEN HAAG (ANP) - De man die is aangehouden in verband met het beschieten van de ambassade van Saudi-Arabië in Den Haag blijft de komende negentig dagen in de cel. De raadkamer van de rechtbank Den Haag heeft het voorarrest van de 40-jarige man uit Zoetermeer verlengd.

1 uur geleden
Maastricht vroeg zelf Koningsdag over te slaan

MAASTRICHT (ANP) - Maastricht is niet verrast dat de koning Koningsdag in Eindhoven viert volgend jaar. Eigenlijk zou de koning naar Maastricht komen, maar in goed overleg met de dienst Koninklijk Huis en de provincie Limburg heeft Maastricht besloten daarvan af te zien.

1 uur geleden
'Weinig animo voor wintersport in kerstvakantie'

AMSTERDAM (ANP) - Veel Nederlanders kiezen ervoor om deze kerstvakantie niet op wintersport te gaan. Dat zeggen reisorganisaties TUI en Sunweb, die het aantal boekingen fors zien teruglopen. "Er wordt nauwelijks geboekt voor de kerstvakantie", aldus een woordvoerster van TUI.

1 uur geleden
Rutte: had explicieter grenzen moeten stellen aan fraudejacht

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte erkent dat hij wellicht "explicieter" had moeten aangeven dat een hardere aanpak van misbruik van belastinggeld geen vrijbrief mocht zijn om rechten van burgers met voeten te treden. Dat zegt hij in een verhoor over de toeslagenaffaire.

2 uur geleden
Koning en gezin vieren Koningsdag 2021 in Eindhoven

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander woont op dinsdag 27 april 2021 met zijn gezin en leden van de koninklijke familie de viering bij van Koningsdag in Eindhoven. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

2 uur geleden